۰

سرمایه گذاری های بخش فولاد در پساتحریم چه می شوند/یک ماه پساتحریم مساوی بود با کاهش پنج درصدی تولید فولاد

سرنوشت سرمایه گذاری های میلیاردی بخش فولاد در استان کرمان با کاهش پنج درصدی تولید در یک ماه بعد از پسا تحریم چه خواهد شد.
سرمایه گذاری های بخش فولاد در پساتحریم چه می شوند/یک ماه پساتحریم مساوی بود با کاهش پنج درصدی تولید فولاد
به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، به نقل از هزار نیوز ؛ با اجرایی شدن توافق نامه ی ایران و کشورهای ۵+۱ و وعده های اقتصادی دولت پس از این توافق و اجرایی شدن و به اصطلاح دوران پسا برجام ؛ سرنوشت بخش زیادی از سرمایه گذاری های داخلی علل الخصوص در بخش فولاد در استان کرمان نامعلوم شده است.
استان کرمان که به بهشت معادن ایران معروف است در سال های اخیر یک جهش بزرگی دربخش فولاد و سرمایه گذاری و  راه اندازی کارخانه های فراوانی داشته است.
علیرضا رزم‌حسینی استاندار کرمان  ۸ دی‌ماه ۹۳ در نشستی با رئیس اتاق بازرگانی عمان در کرمان در رابطه با سرمایه گذاری های خارجی در استان کرمان گفت: هم‌اکنون شرایط بسیار ویژه‌ای در ایران وجود دارد و فصل جدیدی از مناسبات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی با کشورهای مختلف آغاز شده است.
رزم‌حسینی تصریح کرد: در حالی که هنوز در شرایط تحریم حضور داریم، هیئت‌های کشورهای شرق آسیا و اروپا مرتباً به ایران و کرمان برای سرمایه‌گذاری و تفاهمنامه‌های اقتصادی حضور می‌یابند.
وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون ۱۵ میلیارد دلار در صنایع فولاد و معادن استان در حال سرمایه‌گذاری است و حدود ۱۰ میلیارد دلار در انرژی، صنعت و گردشگری موافقتنامه سرمایه گذاری در حال اجراست.
عابدی نژاد رئیس صنعت و معدن وقت استان کرمان نیز از راه اندازی چهار کارخانه ی فولاد در استان کرمان خبر داده بود.
محمد عابدی‌نژاد گفته بود : در استان کرمان کارخانه‌های فولاد با ظرفیت ۱۰ میلیون تن فولاد در حال ساخت هستند که با بهره‌برداری از این کارخانه‌ها تحول بزرگی در استان کرمان روی می‌دهد و همزمان با تولید فولاد صنایع پایین‌دستی آن راه‌اندازی می‌شود و این امر در پنج سال آینده به شهود می‌رسد.
وی با اشاره به اینکه در ۱۲ ماه آینده چهار واحد فولادی در استان کرمان به بهره‌برداری می‌رسد، تصریح کرد:  طی یک سال آینده ۴٫۵ میلیون تن آهن اسفنجی، ۱۲ میلیون تن کنسانتره آهن و ۱۶۰ هزار تن کنسانتره مس در استان کرمان به بهره‌برداری می‌رسد.
البته در حال حاضر این کارخانه ها یا به بهره برداری رسیده اند و یا در حال طی کردن مراحل پایانی و آزمایشی برای استفاده از تمام ظرفیت خود هستند.
این سرمایه گذاری های فراوان در استان کرمان نوید بخش تولید ملی و اشتغال و رونق اقتصادی در استان بود ؛ البته تا جایی که به برجام نرسیده بودیم و دوران دوران پسا برجام نبود.
علی رضا رزم حسینی استاندار کرمان در دوران پسا تحریم در جلسه ی شورای اداری کوهبنان در رابطه با سرمایه گذاری های جدید در بخش فولاد کرمان گفته است : یک و نیم میلیارد یورو از تفاهمنامه های امضا شده بین رییس جمهور ایران با چین، ایتالیا و فرانسه مربوط به فولاد کرمان بوده است.
مدیرکل اموراقتصادی استانداری کرمان هم با تایید این موضوع گفت: در بحث فولاد سعی در سرمایه گذاری در صنایع پایین دست فولاد است و سرمایه گذاری در این حوزه باید صورت گیرد.
صنایع پایین دست فولاد موضوعی ست که از سال های پیش روی ایجاد آن در کرمان اتفاق نظر وجود داشته ؛ چرا که با سرمایه گذاری از صنایع پایین دست فولاد، از خام فروشی جلوگیری می شود.
این موارد تاجایی خوب بود و امیدوار کننده که انجمن جهانی آهن و فولاد از کاهش تولید فولاد ایران در یک ماه بعد از پسا تحریم خبر نداده بود.
انجمن جهانی آهن و فولاد اعلام کرده است که تولید فولاد ایران در نخستین ماه سال جاری میلادی که توافق هسته ای به اجرا گذاشته شد ۵ درصد کاهش یافت و به ۱.۳ میلیون تن رسید.
بر اساس این گزارش تولید فولاد ایران در ژانویه ۲۰۱۶ نیز با کاهش ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن مواجه شده است ؛  ایران در ژانویه ۲۰۱۵ بالغ بر ۱٫۳۶۶ میلیون تن فولاد تولید کرده بود ، این رقم در ژانویه امسال به ۱٫۳ میلیون تن کاهش یافته است.
این در حالی است که کل تولید فولاد ایران در سال ۲۰۱۵ نیز با افت ۱٫۳ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و به ۱۶٫۱۱ میلیون تن رسیده بود.
توافق هسته ای از اواسط ماه ژانویه ۲۰۱۶ به اجرا گذاشته شده و بر اساس آن تحریم های غرب علیه ایران لغو شده است. انتظار می رود با اجرای این توافق فعالیت های اقتصادی در کشور رشد قابل توجهی داشته باشد و از جمله این که صنعت فولاد رشد کند.
بر اساس این گزارش ایران در سال ۲۰۱۵ به عنوان چهاردهمین تولید کننده بزرگ فولاد در جهان شناخته شده است. یک درصد کل فولاد تولیدی جهان در سال ۲۰۱۵ در ایران تولید شد.
اما آنچه که در حال حاظر در دوران پسا تحریم برای صنعت فولاد رخ داده است کندی و کاهش تولید است ، مسئولان باید از این دوران برای افزایش رتبه ی ایران در تولید فولاد و سرمایه گزاری های انجام شده تمام استفاده را ببرند و باعث رونق اقتصادی این محصول شوند ؛ و باید منتظر ماند و دید سرنوشت فولاد های موجود در استان کرمان و این همه حجم سرمایه گذاری در این دوران چه خواهد شد.
انتهای  پیام/
سه شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۰
کد مطلب: 429303
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *