به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما، سیدضیاءالدین مظهری در رابطه با بخور و نخورهای کودکان در ایام نوروز اظهار داشت: بسیاری از کودکان علاوه بر مصرف زیاد شیرینی نسبت به خوردن آجیل با پوست اقدام کرده و برخی از آنها از پول تو جیبی و عیدی خود برای خریدن انواع بستنی و ساندویچ استفاده میکنند و این موضوع آنها را به سمت ابتلاء به بیماری گوارشی سوق میدهد.
وی با اشاره به اینکه انواع عفونت و بیماریها در کودکان سبب میشود که نیازهای رشدی آنها به خوبی تامین نشود، گفت: توجه نکردن به تغذیه کودکان به ویژه در ایام عید سبب بروز بیماری در آنها شده و از طرفی روحیه، نشاط و شادی را از خانواده گرفته و به اصطلاح عامیانه اعصاب خانواده را در هم میریزد.
متخصص تغذیه بیان داشت:همان طور که بزرگترها نباید هله هوله بخورند، بچهها هم از این قاعده مستثنی نیستند. در افراد بزرگسال معمولاً پیشنهاد میشود به دلیل جلوگیری از افزایش وزن از خوردن هله هوله امتناع کنند، اما گاهی این باور اشتباه در برخی پدران و مادران وجود دارد که از آنجا که مصرف هله هولهها با افزایش وزن در ارتباط است پس شاید مصرف این گونه مواد غذایی برای کودکان کم وزن مفید باشد.
مظهری با بیان اینکه هرزهخوری میتواند جلوی اشتهای کودک را بگیرد، افزود: بنابراین از دادن خوراکیهای هله هوله در بین وعدههای غذایی به کودک خود خودداری کنید. به خصوص نباید برای تشویق کردن، آرام کردن یا دلداری دادن کودکان از خوراکیهای کمارزش استفاده کنید.
وی با اشاره به اینکه میوه و سبزی کلید سلامت رژیم غذایی است، اضافه کرد: مصرف میوه و سبزی بهعنوان بخشی از الگوی غذایی سالم میتواند بدن را در برابر بسیاری از بیماریها محافظت میکند. مصرف این دو گروه غذایی از طرفی باعث اصلاح عملکرد دستگاه گوارش میشود و رفع یبوست را در کودکان به دنبال خواهد داشت. از سوی دیگر ویتامینها و املاح، فیبر و دیگر فاکتورهای لازم برای حفظ سلامتی را در اختیار بدن قرار میدهند.
متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: فعال بودن و ورزش کردن باعث کمک به کودکان و نوجوانان در داشتن استخوانها، عضلات و مفاصل سالم کرده، وزن بدن و فعالیت قلب و ریهها را تنظیم میکند. ضمناً به کودکان این فرصت را میدهد که خودباوری و اتکا به نفس داشته باشند. بنابراین این موضوع برای کودکان در نوروز توصیه میشود.
انتهای پیام/ فارس