واردات صدای وزرای کابینه را هم درآورد
26 اسفند 1394 ساعت 12:23
کارشناس اقتصادی با اشاره به صدمات فراوانی که واردات بر اقتصاد کشور وارد میکند، گفت: واردات بی رویه در کشور ما به حدی رسیده که حتی وزرای دولت نیز به این موضوع اعتراض کردند.
به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، ابراهیم رزاقی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی سایت خبری کارایرانی با اشاره به اظهارات حجتی وزیر جهاد کشاورزی علیه دلالان و واردات افسار گسیخته، اظهار کرد: استقلال اقتصادی ایران وتولید در ایران از حوزه های کشاورزی تا صنعتی با مشکل بزرگی با عنوان واردات افسارگسیخته مواجه اند طوری که وزیرکابینه دولت نیز صدایش در می آید .
واردات گسترده از دلار ارزان ناشی میشود
وی با بیان اینکه بالغ بر میلیونها جوان بیکار در سطح کشور وجود دارد، گفت: از مهمترین عوامل شکلگیری واردات افسار گسیخته دلار ارزانی است که دولت ارزان در اختیار وارد کننده قرار میدهد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: تولیدکنندگان داخلی نیز در این شرایط به تولیدی می پردازند که هزینه تمام شده آن نسبت به تولید کنندگان خارجی که ما دلار ارزان دراختیار آنها قرار می دهیم، بالاست.
رزاقی با بیان اینکه تورم داخلی در تعیین ارزش دلار رعایت نمیشود، اضافه کرد: هر کس که به دلار فروخته شده در بانک مرکزی دسترسی دارد صاحب رانت میشود.
وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی هم دنبال واردات ماشین آلات نمی رود که اگر برود استثنائی است، ابراز کرد: مواداولیه دامداری و حتی روغن و دارو از خارج وارد کشور می شود و این جریان واردات برای تولید کننده نمی صرفد.
رزاقی با بیان اینکه واردات با دلار ارزان نقطه مقابل سیاستهای ژاپن و چین در دوره کنونی است، افزود: این کشورها برخلاف ایران صادرات محور هستند.
از زمان آقای رفسنجانی واردات جریان صحیحی نداشته است
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اقتصاد ایران واردات محور است، بیان کرد: جلوگیری از واردات بنیان کن تنها از عهده دولت بر می آید اما از زمان آقای رفسنجانی به بعد واردات جریان صحیحی نداشته است.
وی با تأکید بر اینکه سیاست اقتصاد آمریکایی از بعد از پایان جنگ تحمیلی با این فلسفه که دولت در اقتصاد بر خلاف دنیا دخالتی نداشته باشد آغاز شد، گفت: اما برخلاف دنیا یارانه به تولیدکنندگان خارجی با دلار ارزان می دهیم.
واردات؛ فقر، بیکاری و عدم امنیت اقتصادی به ارمغان می آورد
کارشناس اقتصادی با تاکید براینکه همه کسانی که اقتصاد راحت میخواهند دنبال دلار ارزان هستند و در واردات و قاچاق کالا و مواد مخدر آن را هزینه می کنند، ادامه داد: از این طریق انتقال ثروت و سرمایه را به خارج تقویت میکنیم.
وی گفت: بلای جانی برای تولید متکی به درآمدهای ارزی، نفتی ومواد معدنی در ایران به وجود آمده که همه اختیار آن در دست دولت است.
60 درصد از مواد اولیه کشاورزی از خارج می آید
رزاقی با اشاره به اینکه نتیجه این معضل فقر، بیکاری و نبود امنیت اقتصادی در کشور است، اضافه کرد: آمریکایی ها 100 میلیارد دلار و اروپایی ها 80 میلیارد دلار به حوزه هایی مانند کشاورزی یارانه می دهند اما با نه تنها دولت ما یارانه ای به این بخش ها نمی دهد 60 درصد ازمواد اولیه کشاورزی نیز از خارج می آید.
وی با بیان اینکه مواد فراریخته مانند ذرت که وارد کشور میشود بیماری زاست، ادامه داد: دولت یا نظارتی ندارد و یا نظارت درستی انجام نمی دهد.
این کارشناس اقتصادی با بیان این نکته که هجمه فرهنگی با سودبری بالا بر مردم تاثیر گذاشته و مصرف کنندگان داخلی آگاهانه و یا ناآگاهانه به دلیل ارزانی این کالاها به آنها تمایل پیدا میکنند و به خارجیها کمک میکنند که در تخریب اقتصاد کشور کار کنند.
وی ادامه داد: مسایل وحشتناکی پیش می آید که ثروتمندان ما ماشینهای هفت تا هشت میلیاردی سوار می شوند اگر این دلار در بحث واردات ارزان بود این حجم ماشین خارجی در کشور دیده نمی شد.
رزاقی با بیان اینکه انواع موبایل و تبلت در کشور ما افزایش یافته است، گفت: این موضوع در کشور های صنعتی هم در این حد نیست زیرا وارد کنندگان آنها اینقدر پول ندارند که این طور در واردات خرید کنند.
حجم وسیع واردات یک فاجعه است
وی ادامه داد: دلار ارزان قیمت برای واردات یک نوع تهاجم فرهنگی است و مسئولان کنترل نمی کنند که این محتوا اسلامی یا آمریکایی است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به واردات گسترده، گفت:این حجم واردات یک فاجعه است و شناسایی نمی شود و تمام فعالان این جریان از وارد کنندگان تا ناظران و نظارت کنندگان باید مورد پیگیری قانونی قراربگیرد زیرا به قانون اساسی و ارزش ها توجه نکردند.
ارادهای در دولت برای کنترل واردات افسار گسیخته نمی بینم
رزاقی با تاکید براینکه ارادهای در دولت برای کنترل واردات افسار گسیخته نمیبینم، بیان کرد: در 38 سالگی انفلاب میبینیم که قدرتهایی بوجود آمدند و احزابی را تشکیل دادند که استفاده هایی که دارند نجومی است و بانکها در اختیار انهاست.
واردات سرمایه ها را از حوزه تولید دور می کند
وی با بیان اینکه به طرف فعالیتهای تولیدی نمی روند زیرا تولید کماست، گفت: دلالی، واسطه گری و عدم وصول مالیات و عدم هدایت سرمایه به سمت تولید رشد داشته است.
نصف شغل هایی که ایجاد می شود دلالی است
رزاقی با بیان اینکه به جای یک هزار و 300 میلیاردی که در این سال ها وارد شدهمی توانستیم صد هاشغل ایجاد کنیم، ادامه داد: شغل هایی هم که ایجاد شده نصف آن دلالی است و مسئولان قبول نمیکنند که نقش آن هاست که با سرمایه های ملت تولید را نابود می کنند.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه بسیاری از دانشگاه ها در بحث اقتصادی عملا متون و آموزش های آن ها اسلامی نیست، اضافه کرد: در قانون اساسی آیههایی از قران آمده که مبانی اقتصادی در قانون اساسی است و بایدروی انها کار شود و افشاشود.
وی با تأکید بر اینکه خود اتکایی وخود کفایی مهم است، اظهار کرد: ثروت هم اگر مشروع باشد باید به کارخانه و کشاورزی وارد شود.
رزاقی ادامه داد: مبانی نظری و فلسفی ارزشمندی وجود دارد که اگر رعایت می شدما الان کشوری صنعتی بودیم.
وی با بیان اینکه با مدیران جهادی شاهد توسعه حوزه فناوری نظامی هستیم، خاطرنشان کرد: با این مدیران باید به دنبال توسعه اقتصادی در کشور باشیم که دردنیا بی نظیر باشد.
انتهای پیام/
کد مطلب: 429414
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/429414/واردات-صدای-وزرای-کابینه-هم-درآورد