حمایت از تولیدملی، حلقه مفقوده دولت ناراضی

29 اسفند 1394 ساعت 9:50

در شرایطی که یک سال دیگر از ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی پشت سر گذاشته شد و در این مسیر خود دولتی ها نیز از اجرا نشدن مناسب این سیاست ها اعلام نارضایتی کردند، حمایت از تولیدملی، مهم ترین حلقه مفقوده این دولت ناراضی بود.


به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، به نقل از سایت  قم فردا، یک سال دیگر از طرح و ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب گذشت، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز بیست و نهم بهمن  با ابلاغ سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» بر اساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، تأکید کردند: "پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل شکست و عقب‌نشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد، همچنین اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در بحران ­های رو به افزایش جهانی، الگویی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقش آفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند".
اعلام این سیاست ها  در تاریخ 29 بهمن سال 92 به مسئولان در شرایطی بود که کشور زیر بار تحریم های ضالمانه جبهه استکبار و کشورهای اروپایی بود و همچنین اقتصاد و تولید داخل نیز وضعیت چندان مناسبی را تجربه نمی کرد با این حال با وجود اینکه دومین سال ابلاغ این سیاست ها نیز پشت سر گذاشته شده به نظر می رسد دستگاه های اجرایی و دولتی کار چندان مهم و عملی در این راستا انجام نداده  و عملکرد خوبی را از خود به جای نگذاشته اند.
بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران بر این عقیده اند با اینکه اقتصاد مقاومتی بحث روز جامعه امروز کشور است اما برخی ضعفهای مدیریتی در درون دستگاه ها باعث شده است تا از نقطه آرمانی خود دور باشیم همچنین به اعتقاد این کارشناسان دولت در واردات خودرو و فولاد و ... افراطی عمل کرده است که این موضوع نیز کاملا بر خلاف سیاست های کلی  اقتصاد مقاومتی در کشور است.
دولت به عنوان پاشنه آشیل و مهره ی تاثیر گذار بر این سیاست ها وظایف بسیار مهمی را بر عهده دارد،دولت می تواند با حمایت از تولید ملی و داخلی وابستگی های خارجی را کاهش دهد و برای رسیدن به خود اتکایی قدم بزرگی را در این جهت بردارد.
بسیاری از صاحب نظران نیز بر این اعتقاد هستند که  بارزترین هدف سیاست­ های ابلاغ شده اقتصاد مقاومتی توجه به تولید ملی و تقویت آن است به همین دلیل نیز این اعتقاد وجود دارد که برای ارزیابی اجرای این سیاست ها در سال های گذشته باید نگاهی به تولید کشور انداخت و با باز بینی این موضوع باید دید که تولید داخل و حمایت از تولیدات داخلی در چه شرایطی قرار  گرفته است.
در عین حال سوال های بسیاری مطرح است که آیا دولت توانسته با الگو قرار دادن این سیاست ها تولید ملی را تقویت کند؟شاید بتوان گفت بارزترین نمونه از عدم حمایت دولت از تولید داخل داستان پرداخت یارانه تولید در طرح هدفمندی یارانه ها باشد،تولید کنندگانی که امیدوار بودند بر اساس این طرح می توانند سهم تولیدات خود را افزایش دهند با بدقولی دولت مواجه شدند اگرچه دولتی ها اعتقاد داشتن سهم تولید در حال پرداخت است اما تولید کنندگان واقعی چنین موضوعی را تکذیب می کردند.
البته ناگفته نماند در بدنه دولت تلاش هایی در خصوص تحقق این سیاست ها صورت گرفته اما صرفا با برگزاری همایش نمی توان به کارهای عملی رسید،با این حال نارضایتی ها در این موضوع وجود دارد و می توان به سخنان رهبر انقلاب در این خصوص اشاره کرد،ایشان  می فرمایند:اسم اقتصاد مقاومتی هم زیاد تکرار میشود، من البتّه خیلی خشنود نیستم از مقدار پیشرفت این فکر و این بنیان مهم در کشور، اینها عباراتی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی است که حکایت از نارضایتی ایشان از روند عملیاتی سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی و پیشرفت آن در کشور دارد.
 از طرفی ،در این شرایط خود دولتی ها نیز از میزان اجرایی شدن این موضوعات رضایت ندارند  محمد باقر نوبخت،سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در روز رونمایی از بسته جدید اقتصادی دولت تاکید کرد که از پیشرفت اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی راضی نیستیم.
با این حال پیکان انتقاد ها به این سمت است که دولت نه تنها پایبند به اقتصاد مقاومتی نیست بلکه تا به حال خلاف این جریان نیز حرکت کرده است،قراردهای کلان با شرکت اروپایی و موضوعاتی از این قبیل را می توان مورد اشاره قرار داد، بنابر این  سال 95 می تواند فرصت خوبی برای دولت یازدهم باشد که در راس تمام نهاد ها با حمایت از مهم ترین اصل اقتصاد مقاومتی یعنی تولید ملی در مسیر پیشرفت اقتصاد ایران گام بردارد.
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 429626

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/429626/حمایت-تولیدملی-حلقه-مفقوده-دولت-ناراضی

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir