تفتان ما از بهار و فصل نو شدن گزارش مي دهذ؛

نوروز؛ نمادی از کمال‌گرایی روحی انسان/ دل ها را در اين ايام خانه تكاني كنيم

14 فروردين 1395 ساعت 16:17

نوروز" نمادی از استکمالات روحی است که در طبیعت و ایام سال جدید صورت می‌گیرد و این از قوه به فعل در آمدن روحیات انسان از طریق امام معصوم و پیغمبر ختمی مرتبت(ص) صورت می‌گیرد.


به گزارش تفتان ما، این روزها هرجا قدم می‌‌گذاری، زمزمه‌ نو شدن و جابه‌جایی می‌‌شنوی. صدای پایی می‌آید، صدای تغییر، صدای تحول.
نوروز از جمله مراسمی است که از روزگاران کهن برای ما به یادگار مانده است؛ آیینی که با پایان سرما و فسردگی و با آغاز بهار و طراوت مصادف شده و برای مومنان و اهل ایمان نشانه‌ای از رحمت خداوندی است: «فَانظُر اِلَی آثارِ رَحمَت اللهِ، کَیفَ یُحیِ الأَرضَ بَعدَ مَوتِها(به آثار رحمت خدا بنگر که چگونه زمین را پس از مردنش زنده می کند)(سوره الروم، آیه ۵۰)
در فرهنگ مردمان ایران زمین نوروز جایگاه ویژه‌ای دارد و این اهمیت بیشتر بدان خاطر است که مردم این سرزمین، زندگی خود را بر پایه کشاورزی شکل داده و هرچه دارند از خاک و حاصل گردش فصل‌هاست؛ به عبارت دیگر و به معنای واقعی «ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند» تا ایرانیان بتوانند به امرار معاش بپردازند، بنابراین آغاز فصل بهار که همراه با رویش گیاهان و شروع کشت و کار است را منشأ خیر و برکت خداوندی می دانستند.
از قدیم الایام، ایرانیان آیین نوروز را با رسوم متنوعی برگزار کرده‌اند که ردّ پای آن را می‌توان در متون منظوم و منثور کهن یافت؛ کتاب‌هایی که هرکدام از آنها آیینه تمام نمای زندگی اجتماعی مردم آن دوران بوده و چون چراغی فروزان، روشنگر تاریکی‌های تاریخ است .
” نوروز”  نمادی از استکمالات روحی است که در طبیعت و ایام سال جدید صورت می‌گیرد و این از قوه به فعل در آمدن روحیات انسان از طریق امام معصوم و پیغمبر ختمی مرتبت(ص) صورت می‌گیرد.
آب ‌شدن تدریجی برف‌‌ها، نغمه‌ گوش‌نواز جویبارهای کوچک و پیچ‌ در پیچ، ترنم دلچسب آواز روح‌ بخش پرندگانی که از لانه‌های‌شان بیرون ‌زده‌اند یا از سفری طولانی به مأمن سال پیش خود بازگشته‌‌اند؛ همه‌ چیز در حال تحول ا‌ست.
اما به رسم هر تغییر و تحولی باید دست به «خانه ‌تکانی» زد، خانه تکانی مراسمی ا‌ست که گاه روزها و ساعت‌‌های متمادی، وقت و انرژی را باید صرف آن کرد، رسمی زیبا، پسندیده و دوست ‌داشتنی با تمام مشقات و زحماتی که به همراه دارد.
خانه ‌تکانی، از شستن و تمیز کردن شروع می‌شود و تا بازسازی و تغییر دکوراسیون و… ادامه می‌‌یابد، اما یک خانه تکانی دیگر نیاز این روزهای ماست که نه زحمت دارد و نه نیاز به مادیات! انتظار کمک از هیچ‌کس هم نمی‌رود.
همه چیز این خانه باید تغییر کند، اما گردهای این خانه از جنس خاک و غبار نیست، محیط این خانه با وجود ظاهرش، بزرگ‌ترین خانه آدم‌هاست، هر چه مهمان وارد این خانه شود جایی برای همه هست!
این خانه باید ساده باشد، صمیمی و آرام، خالی از انواع بغض‌ها و کینه‌‌ها و سرشار از محبت‌ و دوست‌ داشتن‌. این خانه باید صاف باشد و صیقلی، گرم باشد و مهربان و در نهایت، این خانه باید زیباترین و بانشاط ‌ترین جلوه‌ها باشد در این بهار دل ‌انگیز، هیچ‌ کجا برای خانه‌ تکانی، مناسب‌‌تر و واجب‌تر از دل نیست.
و اما در پایان این یادداشت جای دارد اشاره ای مختصر به شعار سال 95 که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان "اقتصاد مقاومتي؛ اقدام و عمل" ناگذاري شده است؛ اشاره کنم كه بايد براي تحقق اين شعار و مسئله اقتصاد مقاومتي دولت روحاني نيز دست به كار شود و از روي بخشنامه و دستورالعمل بيرون بياييد و عملي كار و اقدام كند.
انتهاي پيام/


کد مطلب: 429826

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/429826/نوروز-نمادی-کمال-گرایی-روحی-انسان-دل-ايام-خانه-تكاني-كنيم

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir