به گزارش سرویس مذهبي
تفتان ما، مجتبی راعی کارگردان فیلم سینمایی «عصر روز دهم» و داور دومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه «نهج» که این روزها در کربلای معلی در حال برگزاری است، گفت: اولین دوره است که در این جشنواره حضور مییابم؛ طبعاً این جشنواره برایم جالب است چون شبکه کربلا که وابسته به عتبه حسینی است، آن را برگزار میکند.
وی درباره جشنواره فیلم کربلا اظهار داشت: طبیعتاً با توجه به موقعیتی که در بین کشورهای جهان دارد، مشتاقان شرکت در این جشنواره زیاد هستند. از اکثر کشورها برای این جشنواره فیلم میفرستند و اکنون نیز 22 کشور در بخش مسابقه حضور دارند.
راعی درباره نکات قابل توجه این جشنواره گفت: هر وقت به رویدادهای سینمایی کشورهای دیگر میرویم تازه متوجه میشویم که چه پتانسیل بالایی در کشورمان وجود دارد. وقتی با دیگر داوران جشنواره نهج درباره سینما صحبت میکنم، به حال سینمای ایران غبطه میخورند و میگویند مانند رویاست که روزی در کشورمان سینمایی مانند ایران داشته باشیم. وقتی به آنها گفتم ممکن است بیش از 2000 فیلم کوتاه در یک سال ساخته شود، بسیار شگفتزده میشوند.
وی با اشاره به ترکیب هیأت داوران که از کشورهای مصر، عمان، الجزایر و عراق تشکیل شده است، اظهار داشت: یکی از داوران پرسید چرا جوانان با هزینه شخصی فیلم کوتاه میسازند؟ من پاسخ دادم ایران کشوری با فرهنگ غنی است و فرهنگ آن باعث میشود آدمها فکر کنند همیشه حرفی برای گفتن دارند و جوانانش فیلمهای کوتاه خوب میسازند. فکر نمیکنم در جایی جشنواره فیلم کوتاه خوب جای برگزار شود و از حضور فیلمهای ایرانی مستغنی باشد. فیلمهای ایرانی نیز قطعً شانس بالایی برای دریافت جایزه در این جشنواره دارند.
داور ایرانی جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه نهج ادامه داد: اصولاً فیلمهای ایرانی جزء جدی جشنوارههای فیلمهای کوتاه هستند و در اینجا هم داوران اذعان داشتند که آثار ایرانی جزء بخش جدی جشنواره است. سطح فیلمها هم قابل قبول است، البته این جشنواره دو ساله است و جای رشد دارد تا به جایی برسد که فیلمسازهای مهم فیلمشان را برای آن بفرستند.
این کارگردان سینما تأکید کرد: فکر میکنم منتقدان داخلی سینما بد نباشد گاهی به مقایسه سینمای ما با کشورهای اسلامی بپردازند و آن موقع متوجه میشوند که سینمای ایران چه نعمت بزرگی است و اگر اشکالی هم وجود دارد، باید به رفع آن پرداخت نه اینکه به آن حمله کرد. خیلی از کشورهای منطقه هستند که صدها برابر جشنواره فجر هزینه میکنند اما سینما ندارند و من هر چقدر بگویم کم گفتهام که کشور ما باید قدر سینما و جوانانی را که با مدرنترین ابزار ارتباطی جهان کار میکنند، بداند.
وی درباره ویژگیهای جشنواره «نهج» گفت: «نهج» اتفاق مبارکی است که فیلمسازها را دعوت میکند و با فضای کربلا و زیارت آشنا میشوند. مطمئنم وقتی در جوانی این سفر را میآیند، آن را هیچوقت فراموش نمیکنند. حتی اگر هیچوقت در فیلمهایشان به این موضوع اشاره نکنند، مطمئن باشید تأثیری که در روحشان میگذارد، کار خودش را خواهد کرد. چون تجربیات معنوی اینچنین است.
راعی ادامه داد: این جشنواره تا همین حد جوانان را در این فضا گرد هم میآورد و آنها این فضا را لمس میکنند، خدمت بزرگی میکند. حال اینکه چقدر در خود عراق باعث رونق فیلمسازی میشود، آن فواید بعدی است. من این جشنواره را دوست دارم و دعا میکنم ادامه پیدا کند و درستتر برگزار شود.
این کارگردان سینما تأکید کرد: نقطه قوت جشنواره اسم کربلا و اسم امام حسین(ع) است که خیلی کاربرد دارد، حتی شرکتکنندگانی که مسلمان نیستند هم به نوعی دعوت میشوند. چون فیلمی ساختهاند که به فرهنگ حسینی و اخلاق حسنه مرتبط میشود. این سرمایه خیلی خوبی است و البته به صورت جدی هم نیاز به حراست دارد. راهاندازی جشنواره کار سختی نیست اما ادامه آن دشوار است، چون در ادامه میتواند از اعتبار ساقط شود یا اینکه اعتبار کسب کند. این بستگی به عملکرد برگزارکنندگان دارد.
راعی در پایان خاطرنشان کرد: من «عصر روز دهم» را در اینجا (کربلا) ساختم و هر بار که میآیم لوکیشنهای آن را میبینم، خوشحال میشوم که در عمرم چنین کاری را ساختم. از مرحوم رسول ملاقلیپور هم یاد میکنم که شروعکننده آن کار بود و از خدا برایش رحمت طلب میکنم، إنشاءالله که جای خوبی هست.
به گزارش فارس، دومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه «نهج» با 42 فیلم از 22 کشور در کربلای معلی در حال برگزاری است. نمایندگان ایران نیز با 11 اثر در این جشنواره حضور دارند. اختتامیه دومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه نهج، روز سهشنبه ساعت 21:30 به وقت ایران برگزار میشود. این جشنواره به همت شبکه تلویزیونی کربلا و تحت اشراف عتبه مقدس حسینی(ع) برگزار میشود. حسنین الهانی دبیر جشنواره و رئیس آن سیدحیدر جلوخان است.
انتهای پیام/ فارس