۰

تولید پوشش ضدخش و ترمیم‌پذیر برای خودروها

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری موسسه رنگ و پوشش با استفاده از ترکیبات نانو ساختار توانستند در فاز آزمایشگاهی پوشش‌های خودرویی ضد خش و ترمیم پذیر تولید کنند.
 تولید پوشش ضدخش و ترمیم‌پذیر برای خودروها
به گزارش سرویس خبری تفتان ما، رنگ و پوشش در مورد خودروها وقتی اهمیت می‌یابد که بارها خراشی روی سطح پوشش خودرو ایجاد شده و در کوتاه مدت سبب اُفت جلوه ظاهری و درنهایت منجر به پوسیده شدن، باد کردن و زنگ‌زدگی بدنه‌ فلزی خودرو می‌شود.به دلیل اینکه پوشش‌های مورد استفاده در اتومبیل تحت فشار و صدمات روزانه و دائمی قرار می‌گیرند، باید در برابر ناملایمات استحکام کافی را داشته باشند. از این ‌رو بهینه‌سازی خواص مکانیکی پوشش‌های خودرویی به‌منظور محافظت از بدنه‌ خودرو ضروری به نظر می‌رسد.
امروزه، اعمال نانو ذرات با اشکال گوناگون درون پوشش‌ها مورد توجه بسیاری از محققان این حوزه از علم قرار گرفته است. در این راستا دکتر محسن محسنی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به همراه همکارانش تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کردند.
وی افزایش همزمان مقاومت در برابر خراش و همچنین قابلیت ترمیم شوندگی خش و خراش پوشش‌های خودرویی را هدف اجرای این طرح عنوان کرد و افزود: در این تحقیق، تأثیر دو نانوساختار پلیمری بر خواص مکانیکی و ترمیم‌پذیری روکش خودرویی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
محسنی، سختی و انعطاف‌پذیری را از جمله ویژگی‌های پوشش تولید شده ذکر کرد و گفت: استفاده از نتایج این طرح در اعمال پوشش بر روی سازه‌های فلزی به ویژه اتومبیل، موجب افزایش ماندگاری جلوه ظاهری اولیه و طول عمر پوشش شده و کاهش هزینه‌های ناشی از تعمیر صدمات سازه‌ها را به دنبال خواهد داشت.
این محقق، بهبود مقاومت پوشش در برابر خراش و ترمیم شوندگی روکش را از دیگر مزایای این پوشش نام برد و ادامه داد: برای تولید این پوشش در ابتدا تأثیر پلیمر فوق شاخه‌ای و ترکیبات سیلیکونی نانو قفسه‌ای هر کدام به‌طور جداگانه بر روی خواص مختلف پوشش آکریلیک ملامین مورد ارزیابی قرار گرفت و در ادامه تأثیر حضور همزمان ترکیبات مذکور بررسی شد.
وی با اشاره به نتایج به دست آمده، خاطرنشان کرد: نتایج به دست آمده نشان داد که افزودن پلیمرهای فوق شاخه‌ای در مقادیر کم علاوه بر بهبود خواص کلی روکش، چقرمگی پوشش را به‌ طور چشمگیری افزایش می‌دهد. همچنین افزودن ترکیبات سیلیکونی قفسه‌ای منجر به افزایش مقاومت در برابر خراش و خواص مکانیکی نانوکامپوزیت حاصل می‌شود.
محسنی در عین حال یادآور شد: استفاده از ترکیب مذکور در مقادیر بالا کاهش انعطاف‌پذیری و از بین رفتن قدرت ترمیم‌پذیری روکش را در پی داشته است؛ ولی استفاده از هر دو ترکیب به‌طور همزمان موجب شده است که روکش، مقاومت به خراش و ترمیم‌پذیری را به‌طور همزمان داشته باشد.
به گفته وی، پوشش خودرویی ضد خش و ترمیم پذیر در فاز آزمایشگاهی تولید شده و نتایج این طرح را می‌توان در صنایع هواپیماسازی و خودروسازی مورد استفاده قرار داد.
نتایج این تحقیقات که حاصل تلاش‌های دکتر محسن محسنی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتر حسین یاری عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش است، در مجله Progress in Organic Coatings منتشر شده است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/
چهارشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۲
کد مطلب: 430753
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *