گفت‌وگوی ادیان و ارتباط مداوم علمای اسلام از ضروریات دنیای امروز است

24 فروردين 1395 ساعت 11:19

رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: ارتباط مداوم علمای جهان اسلام و گفت‌وگوی ادیان با یکدیگر از مهمترین راه‌هایی است که می‌تواند گره‌گشای بسیاری از بحران‌های دنیای امروز باشد.


به گزارش سرویس مذهبي تفتان ما، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران درباره اهمیت گفت‌وگوی ادیان در رفع بحران‌های دنیای امروز گفت: در این حوزه بهترین مسیر همین مسیری است که علما باید در کنار همدیگر طی کنند یعنی تلاش کنند تا ابتدا خود خودشناسی کرده و سپس در راستای رفع بحران‌ها بر بیایند.
وی با اشاره به اینکه دنیای امروز شرایط و الزاماتی دارد که اگر آنها رعایت نشود بشر دچار بحران‌های متعددی می‌شود کما اینکه این اتفاقات نیز بسیار افتاده است و ما الان با بحران‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کنیم، یادآور شد: از جمله مهمترین این بحران‌ها، بحران محیط زیست، خانواده و ... است.
خسروپناه با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین این بحران‌ها نیز بحران از خود بیگانگی است، توضیح داد: در برابر این بحران‌ها باید بتوان ایستادگی و تلاش برای رفع آنها صورت داد وگرنه با تنها طرح مسئله هیچ مشکلی حل نمی‌شود و مشکلات کماکان باقی می‌ماند.
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در ادامه یادآور شد: با همه شرایط تلخی که امروز دنیای اسلام و غیر اسلام را از در زمینه تکفیر و سلفی گری و مسائل دیگر در بر گرفته گفت‌وگوی میان ادیان و علمای ادیان بسیار می‌تواند در رفع این چالش‌ها کمک کند.
خسروپناه با بیان اینکه در قرآن کریم و روایات ائمه (ع) تأکیدات زیادی به شناخت نفس شده است، توضیح داد: پیامبر گرامی اسلام (ص) خود درباره خودشناسی روایات زیادی دارند و مهمترین درجه تعالی روح را هم همین خود شناسی به شمار می‌آورند بنابراین دوری از این وجه ممتاز منتهی به اتفاقات ناگواری در بین انسان می‌شود.
وی در پایان گفت: گفت‌وگو ادیان و ارتباط مداوم علمای جهان اسلام در هر رده و مقطعی می‌تواند به جلوگیری از این ازخودبیگانگی کمک کند و بحران‌های بسیاری را در این دنیای مدرنیته زده درمان کند.
انتهای پیام/ فارس


کد مطلب: 430826

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/430826/گفت-وگوی-ادیان-ارتباط-مداوم-علمای-اسلام-ضروریات-دنیای-امروز

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir