سبقت عشایر از مسئولان در اجرای اقتصاد مقاومتی+تصاویر
25 فروردين 1395 ساعت 11:43
عشایر از اقشار پیشتاز در اجرای اقتصاد مقاومتی هستند ،قشری که با تحمل مشقت و رنج زیاد کمر همت را برای حمایت از تولیدات داخلی بستند.
به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، به نقل از بیان روز، عشایر با استفاده از تولیدات داخلی خود از طریق دامپروری و فروش لبنیات در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی گام بر می دارند.
اما در این میان،دولت برای ارتقا این ظرفیت ها در زندگی عشایر باید بسترهای مناسب حمل ونقلی،آب شرب ،بهداشتی و درمانی را فراهم کند.
به نظر می رسد در خصوص شعار امسال که رهبر انقلاب با عنوان"اقتصاد مقاومتی،اقدام وعمل" نامگذاری کردند ،عشایر از اقشار پیشتاز جامعه هستند که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
استان لرستان با داشتن آب وهوای مناسب و ظرفیت های عظیم ،دامی وکشاورزی می تواند در قالب برنامه های اقتصاد مقاومتی،محرومیت ها و عقب ماندگی های خود را نسبت به سایر استان های توسعه یافته جبران کند.
شهرستان پلدختر هم به دلیل نوع خاص آب وهوایی در فصل بهار میزبان تعداد زیادی از عشایر استان های غربی کشور است که با راه اندازی بازارچه های فصلی در این ایام ،تولیدات عشایر را در زمینه های مختلف به رقابت بگذارد.
در واقع باید گفت تجلی اقتصاد مقاومتی در زندگی عشایری است ، زندگی که همراه با سختی ها و شیرینی های زیادی است و همین موضوع سبب شد تا برای تهیه گزارش به مناطق عشایری سری بزنیم.
ساعت 9صبح عازم منطقه شدیم پس از 5ساعت ماشین سواری وپیاده روی به منطقه مورد نظر رسیدیم ،طبیعت زیبا و صدای پرندگان همچون بلبل ،فضای منطقه را پر کرده بود،اما در این میان متوجه شدیم که عشایر برای آمدن به شهر پلدختر یا اندیمشک چه رنج هایی را باید متحمل شوند.
سنگ لاخی بودن و صخره ای بودن جاده دسترسی، هر راننده و سرنشین وسیله نقلیه را کلافه می کند،این موضوع باعث شد که در طول مسیر چند بار ماشین ما متوقف شود.
علی دریکوندی از عشایر منطقه آب کر ،قلعه میشوند از توابع پلدختر در گفتگو با خبرنگار بیان روز در خصوص چگونگی تامین معیشت خانواده عشایری خود اظهار داشت:معمولا در مناطق عشایری که دسترسی به امکانات خیلی محدود است،دامپروری و فروش لبنیات تنها کاری که برای تامین معیشت خانواده ام انجام می دهم.
وی بیان کرد: زندگی عشایری این روزها به سختی می گذرد ونیاز است که مسئولین به این قشر توجه ویژه ای داشته باشند.
وی تصریح کرد:برای رفت و آمد به شهر پلدختر برای تهیه مایحتاج لازم زندگی با مسائل ومشکلاتی مواجه هستیم.
دریکوند با بیان اینکه در ایام پاییز وزمستان در منطقه آب کر هستیم وسپس مهاجرت می کنیم ادامه داد:در فصل گرما به ارتفاعات تنام مهاجرت می کنیم.
این عشایر پلدختری اضافه کرد:اقتصاد و معیشت خانواده ام را از طریق همین امکانات موجود که در طبیعت است استفاده می کنیم.
وی ادامه داد:اقتصاد عشایر را باید امری طبیعی دانست ،زیرا منبع تغذیه دام های ما بیشتر از طبیعت است.
دریکوند با اشاره به اینکه عشایر از تولیدات خود برای تامین مایحتاج زندگی استفاده می کنند افزود:تولید ماست،کره،دوغ،شیر ،کشک،فروش پشم ،از تولیدات بومی عشایر است که به بازار عرضه می شود.
وی تاکید کرد:از مسئولین انتظار داریم برای ادامه این چرخه زندگی واقتصاد عشایری کمک دهند و مسائل ومشکلات ما را از قبیل راه دسترسی،آب شرب،آنتن دهی موبایل،برق،بهداشت ودرمان،دامپزشکی و آموزش وپرورش مرتفع کنند ،هرچند اداراتی همچون شبکه بهداشت ودرمان و آموزش وپرورش در این خصوص پیگیر هستند.
به نظر می رسد امروز مسئولان برای حمایت از قشر زحمتکش عشایر و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی،اقدام وعمل ،برنامه ریزی لازم داشته باشند تا همچنان شاهد رشد اقتصادی عشایر در منطقه باشیم.
*علی مرادی
انتهای پیام/
کد مطلب: 430936
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/430936/سبقت-عشایر-مسئولان-اجرای-اقتصاد-مقاومتی-تصاویر