به گزارش
تفتان ما، مرگ و میر ناشی از مسمومیت با سم در سال گذشته در کشور با کاهش مواجه بوده است. در این مدت هزار و 30 نفر شامل 663 مرد و 367 زن بر اثر مسمومیت با سم جان خود را از دست دادهاند، این رقم در مقایسه با سال قبل از آن که آمار تلفات مسمومیت با سم هزار و 101 نفر بود، 6.4 درصد کاهش یافته است.
در سال گذشته استان های تهران با 267، مازندران با 100 و فارس با 77 فوتی بیشترین و استانهای بوشهر با سه، خراسان شمالی، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی و یزد هر کدام با چهار و استانهای سمنان و سیستان و بلوچستان هر کدام با پنج فوتی کمترین آمار تلفات را داشتهاند ضمن آنکه استان خراسان جنوبی هیچ مرگی بر اثر مسمومیت با سم نداشته است.
* استفاده از سم جان 3 نفر از اعضاي خانواده را گرفت
رييس بيمارستان امام خميني(ره) خاش در گفت و گو با خبرنگار
ما با بيان اينكه روز گذشته يك خانواده 6 نفره اهل روستاي اسكل آباد شهرستان خاش جهت در امان ماندن از مزاحمت هاي حشره اي به نام"كك" اقدام به استفاده از سم كشاورزي بر روي بدن خود كرده اند، اظهار كرد: نیروهای امدادی پس از اطلاع از این مسئله جهت نجات جان حادثهدیدگان اقدام کرده و آنها را به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کردند.
وي افزود: دو خواهر 6 ماهه و 6 ساله در همان لحظه استفاده از سم فوت كرده اند و يك خواهر 15 ساله ديگر نيز در بيمارستان جان خود را از دست داد.
رضا كرد با بيان اينكه هم اكنون از اين بيماران عيادت كرده ام، گفت: یك فرد بدحال و دو نفر دیگر نیز حالشان بهتر شده و در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان در خاش تحت نظر و درمان هستند.
كرد ادامه داد: يك نفر از اعضاي اين خانواده 6 نفره به جهت عدم شناخت از قدرت جذب پوستي سموم كشاورزي، آن را جهت دفع حشرات ابتداء با آب مخلوط كرده و سپس بر روي پوست اعضاي خانواده خود ماليده است كه این اقدام اشتباه باعث فوت كودكان خردسال و نوجوان شده و خود فرد نیز در شرایط جسمی نامساعد به سر می برد.
وي با تكذيب شايعه مسموميت پزشك دهپابيد بر اثر استشمام سم، اذعان كرد: شهروندان لازم است جهت در امان ماندن از خطرات سموم و یا هر گونه داروها از استفاد خودسرانه آن پرهیز كنند تا شاهد حوادث ناگواری نباشیم.
* تكذيب شايعه خريد اين سموم از نهادهاي دولتي
مدیر جهاد كشاورزی خاش نیز در ادامه در گفت و گو با خبرنگار
ما با بيان اينكه حشره ای به نام كك در منطقه خاش، حاشیه
تفتان و بخش نوك آباد وجود دارد، اظهار كرد: اين حشره هر سال در فصل بهار برای خانوارهای ساكن روستایی مزاحمت ها و آزاد و اذيت بوجود می آورد.
امان الله طوقی با تكذيب شايعه خريد اين سموم توسط نهادهاي دولتي، افزود: طي بررسي هاي بعمل آمده اين سموم از بازار خريداري شده و هيچ نهاد دولتي در اختيار آنها قرار نداده است.
وي با بيان اينكه اكثر سموم كشاورزي آنچنان خطري براي افراد ندارد، اظهار كرد: با اين وجود اداره جهاد كشاورزي و دامپزشكي در حال بررسي و پيگيري اين مسئله مهم هستند.
گفتني است، علي كرد منتخب مردم شهرستان خاش در مجلس شوراي اسلامي همراه پزشکان متخصص در ساعت های اولیه روز جاری بر بالين مسموم شدگان در بیمارستان امام خمینی خاش حاضر شد.
انتهاي پيام/