به گزارش سرویس خبری
تفتان ما، شاید بهترین سازوکاری که برای حذف یارانه پردرآمدها میتوان در نظر گرفت، گردش حسابهای مالی است. البته چندی پیش رئیسجمهور برای حذف یارانه پردرآمدها اعلام کرد که حسابهای مردم محرمانه است و دولت به این بخش ورود نمیکند. اینکه حسابهای مردم محرمانه است، بسیار درست است و نباید ریز اطلاعات فاش شود، اما دولت، سازمان امور مالیاتی و همچنین قوه قضاییه و دادگستری نسبت به بررسی حسابهای مردم نامحرم نیستند و حتما باید سرکشی کنند.
کاری که اکنون دولت انجام میدهد مورد تائید همه کارشناسان نیست و باید برای مردم کار خود را به صورت شفاف گزارش دهد. هیچکسی راضی نیست دولت بخواهد غیرشفاف یارانه افراد را حذف کند، اما اگر این کار قانونی خود را در قالب یک گزارش ارائه کند، همه حتی حذفشدگان نیز راضی خواهند بود.
از سوی دیگر این حرف اگر تکرار شود نشانه بیتوجهی به قوانین موجود از جمله پولشویی است که چند سال پیش تصویب شد و دولت نسبت به اجرای آن به سازمانهای بینالمللی متعهد است که باید در هر دستگاه فردی مسئول بررسی اطلاعات بانکی و معاملات بانکی مردم باشد. به عنوان مثال، سازمان امور مالیاتی باید از همه فعالیتهای شرکتها آگاه باشد و کنترل کند؛ این کار ورود به حریم خصوصی نامیده نمیشود.
از دهه 1990 به بعد هر دو سال یکبار کنفرانسی تشکیل میشود که در آن درباره مبادله اطلاعات بانکی اتباع کشورها برای دریافت مالیات تفاهم میشود. کشورهای اروپایی 350 قرارداد مختلف چندجانبه یا دوجانبه با کشورهای دیگر دارند که در چارچوب آن، اطلاعات بانکی افراد را بررسی و مبادله میکنند؛ البته برای مقاصد مالیاتی نهبرای افشاگری؛ به این معنا که آنها بر اثر پیشرفت جوامع و پیچیده شدن روابط در آن متوجه شدهاند که اطلاعات یک دولت از حسابهای بانکی کفایت نمیکند، بلکه هر کشور باید با کشورهای دیگر هماهنگ کند تا اگر اتباع ما در آنجا حساب داشتند، خبردار شویم و برعکس اگر اتباع آنها در کشور ما حساب داشتند ما به آنها خبر بدهیم تا مالیات به حد صحیحی از اتباع دو کشور اخذ شود.
ما نیز این کار را ضروری میدانیم و معتقدیم دولت باید این کار را انجام دهد و به ثروتمندان یارانه ندهد. پول بیتالمال را نباید به افرادی که محتاج نیستند، داد؛ بنابراین دولت باید سختگیری کند تا پول هدر نرود.
انتهای پیام/ تسنیم