عربستان سعودی درموضوع حج خلاف ادعاهایش عمل می کند/ تأیید خبر دیدار ظریف با اعضای کنگره آمریکا

7 ارديبهشت 1395 ساعت 7:32

سخنگوی وزارت خارجه با انتقاد از هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی سوریه گفت: هرگونه مداخله خارجی در بحران سوریه درصورتی که بدون هماهنگی با دولت این کشور انجام شود، فقط به تشدید بحران منجر خواهد شد.


به گزارش سرویس سياسي تفتان ما، "حسین جابری انصاری" در نشست هفتگی خود و در پاسخ به سؤالی درباره خبر اعزام 250 نظامی آمریکایی به سوریه گفت: از ابتدای بحران سوریه اعلام و بارها تکرار کردیم که هرگونه مداخله خارجی در بحران سوریه در صورتی که بدون هماهنگی با دولت سوریه انجام شود، فقط به تشدید بحران منجر خواهد شد و نقشی در زمینه مهارکردن بحران سوریه و جلوگیری از تشدید آن نخواهد داشت.
وی ادامه داد: همین قاعده در ارتباط با هرگونه مداخله و اعزام نیرویی به سوریه نیز حاکم است؛ بنابر این تلاشهای بین المللی و منطقه ای برای حل بحران سوریه، باید در هماهگی کامل با دولت این کشور انجام شود و در مسیری که در مهار بحران فعلی و حرکت به سوی پایان آن است، باشد.
جابری انصاری تأکید کرد: خارج از این قاعده مندی هرگونه اقدامی تنها به تشدید بحران و پیچیده تر شدن ابعاد بحرانی که هم اکنون نیز پیچیده است، منجر خواهد شد.
جابری انصاری در ادامه در پاسخ به سؤالی درخصوص حضور مستشاری نیروهای ارتش درسوریه اظهارداشت: تصمیم دولت جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران سوریه تأمین موافقت با درخواست دولت این کشور برای خدمات مستشاری نظامی بود؛ اینکه چه نیرویی خدمات مستشاری انجام می دهد، حسب نیاز زمان مربوطه تصمیم گیری می شود.
وی افزود: تصمیم جمهوری اسلامی ایران این بوده است که درخواست دولت سوریه را برای خدمات مستشاری محقق کند؛ حسب نیاز و درخواست دولت سوریه خدمات ارائه می شود و هرچه اقدام می شود در چارچوب تصمیم ملی و درخواست دولت سوریه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد برگزاری مراسم حج و این که آیا امکان دریافت روادید برای حجاج ایرانی در کشور ثالثی وجود دارد، گفت: این امر منوط به اقدامات و عملکرد دولت عربستان سعودی است که اگر وظایف طبیعی دولت میزبان را بر اساس رویه های سابق محقق کند، به طور طبیعی زمینه اجرای این امر واجب فراهم خواهد شد و در صورتی که این کار را انجام ندهد، مسئولیت انجام ندادن حج بر عهده دولت میزبان است.
جابری انصاری تصریح کرد: ما هیچ امر ویژه ای درخواست نکرده ایم و آنچه که تأکید داریم، انجام رویه های سابق بین دو کشور است و اینکه دولت میزبان در تأمین امنیت حج و برگزاری مراسم آبرومندانه آن وظیفه خود را انجام دهد و در همین چارچوب مسأله را پیگیری خواهیم کرد.
جابری انصاری در پاسخ به این سؤال که با توجه به اتفاقاتی که تاکنون افتاده است، جمهوری اسلامی ایران بنا ندارد وضعیتش را در خصوص تعامل با عربستان تغییر دهد، گفت: بارها اعلام کردیم که رویکرد جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر منافع و اهداف سیاست خارجی ما است.
وی ادامه داد: بر خلاف عربستان سعودی که به دنبال تشدید بحران در منطقه است اجتناب از تهدید بحران ها است و ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه تمایل نداریم که به بحران موجود در منطقه و مشکلات آن دامن بزنیم اما این را پیش از این گفته ام و باز هم می گویم که صبر جمهوری اسلامی ایران و ملت آن هم حد و حدودی دارد.
وی یادآور شد: تاکتیک های تعامل با موضوعات مرتبط با عربستان براساس منافع و اهداف سیاست خارجی ما است.
وی درپاسخ به پرسشی درباره تحرکات عربستان علیه ایران درمنطقه اظهار کرد: منطقه ما دستخوش تحولاتی درونی و بیرونی است و برخی از دولتها نیز تلاش می کنند که در برابر روند تحولات ممانعت ایجاد کنند و شرایط را به وضعیت پیش از این تحولات بازگردانند؛ واقعیت این است که سیاستی که تحولات طبیعی سیاسی و غیرسیاسی را نمی پذیرد و در برابر آنها مقاومت می کند، سیاست عقیمی است و در نهایت در برابر اراده ملت های منطقه مجبور به تسلیم خواهد بود.
جابری انصاری افزود: اقداماتی که مبتنی بر تشدید اختلافات بین کشورهای منطقه و بین اجزای طبیعی ملت های منطقه است، اقدامات و تاکتیک هایی برای جلوگیری از خواسته های طبیعی تحول خواهانه ملت ها و دولت های منطقه است و دیر یا زود منتهی به شکست خواهند بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: امیدواریم دولت هایی که این امر بدیهی را مورد توجه قرار نداده اند با لحاظ این مسأله از تحمیل هزینه های بیشتر بر ملت ها و دولت های منطقه پرهیز کنند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره نتایج مذاکرات حج با عربستان بیان کرد: گفت وگوهایی به طور جزیی بین دو طرف انجام شد که متأسفانه دولت عربستان سعودی برخلاف ادعای مستمری که از ابتدای فاجعه منا و تحولات بعد از آن داشت مبنی بر اینکه مسأله حج غیرسیاسی و خارج از چارچوب اختلافات عربستان سعودی با ایران است، آنچه در عمل اتفاق افتاد به تأخیر انداختن اعزام هیأت اجرایی سازمان حج و زیارت ایران بود که مطابق سال های قبل و در یک جدول زمانی به عربستان سفر می کرد تا در ارتباط با همه جزئیات بحث حج و حضور حجاج ایرانی به توافق با دولت میزبان برسد.
جابری انصاری ادامه داد: یک بار سعودی ها در آستانه قطع روابط با ایران، تاریخ سفر را به تعویق انداختند و بعد از آن هم در آستانه اجلاس سازمان همکاری های اسلامی در استانبول ویزا ندادند و تاریخ جدیدی را اعلام کردند؛ بالاخره بار سوم هیأت ایرانی اعزام شد به این دلیل که بارها تکرارکرده ایم که حج یک فریضه واجب اسلامی است و دولت جمهوری اسلامی ایران خود را موظف می داند که مقدمات برگزاری این سفر را برای ملت خود فراهم کند.
وی تأکید کرد: انجام حج در سال جاری منوط به این خواهد بود که توافقات بین سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران و وزارت حج سعودی روال طبیعی خود را طی کند و امکان برگزاری عزتمندانه و تأمین حضور حجاج ایرانی فراهم شود؛ متأسفانه تعاملی که دولت عربستان سعودی در این مذاکرات با ایران داشت برخلاف ادعاهای آنها و مشابه با به تأخیر درآوردن روادیدها بوده است.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنی بر انتظار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برای ارائه گزارش مکتوب این وزارتخانه و سازمان حج و زیارت در رابطه با فاجعه منا اظهار داشت:  مسؤولیت موضوع حج و پیگیری پرونده‌های مرتبط با آن بر اساس روال طبیعی خود و تصمیمات کشوری بر عهده سازمان حج و زیارت است و این سازمان گزارش اقدامات خود را به نهادهای حاکمیتی ارائه خواهد کرد.
وی افزود: وزارت امور خارجه بر اساس شرح وظایفی که دارد، در سطح حاکمیتی و تصمیمات حاکمیتی مرتبط با مسأله حج دخالت دارد، اما به صورت مشخص پیگیری این پرونده و حصول توافقات و ارائه گزارش اقداماتی که انجام شده با سازمان حج زیارت است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال دیگری در مورد قرارداد تحویل سامانه های اس 300 اظهار داشت: بین ایران و دولت روسیه توافقاتی انجام شده است که در مراحل اجرایی بر اساس زمانبندی جدید توافق است و امیدواریم روال طبیعی خود را طی کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی درباره سفر دکتر ظریف به چین برای شرکت در اجلاس سیکا گفت: دولت برگزارکننده (چین) از جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اجلاس سیکا دعوت کرده است و ایران نیز پذیرفته است و نماینده ای اعزام می کند، اما این نماینده شخص وزیرامورخارجه نخواهد بود.
وی همچنین از شرکت ایران در اجلاس گفت و گوی تمدن ها در باکو خبرداد و یادآور شد: "مسعود سلطانی فر" معاون رئیس جمهوری در این اجلاس شرکت می کند.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص دیپلماسی فعال ایران برای حل عادلانه مناقشه "قره باغ" با توجه به نقض پی در پی آتش بس در این منطقه گفت:‌ ما صراحتا از ابتدای درگیری‌ها اعلام کردیم که تشدید تنش‌ها با توجه به مجموعه بحران ها در منطقه نتایج خطرناکی می‌تواند داشته باشد و کمربند بی ثباتی را گسترش می‌دهد؛ در رایزنی‌های تلفنی و گفت ‌وگوهای حضوری با دولت های آذربایجان و ارمنستان از آنها درخواست کردیم که دو طرف به سمت حل مسالمت آمیز این موضوع پیش بروند.
وی ادامه داد: ما آمادگی خود را برای ایفای نقش فعال تر در صورت درخواست دو دولت آذربایجان و ارمنستان اعلام کرده ایم؛ اما تا وقتی این درخواست مطرح نباشد به طور طبیعی از ساز و کار بین‌المللی که مورد توافق دو طرف مناقشه است برای حل این مسأله حمایت می‌کنیم.
 
جابری انصاری در پاسخ به این سؤال که یک رسانه آمریکایی مدعی شده است آقای ظریف در سفر به نیویورک با چند نفر از اعضای کنگره دیدار داشتند، با بیان اینکه سفر وزیر خارجه به منظور شرکت در مراسم رسمی امضای موافقتنامه پاریس است که پس از سالها رایزنی درسطح جهانی مورد پذیرش قرارگرفت، افزود: در حاشیه این مراسم مجموعه‌ای از گفت‌و گوهای رسمی، مطبوعاتی و سخنرانی در محافل فکری و نیز دیدار با برخی شخصیت‌ها انجام شد که تمامی این برنامه‌ها برای استفاده بهینه از فرصت سفر بود و دراین چارچوب با چند نفر از نمایندگان کنگره آمریکا گفت‌ وگو شد.
سخنگوی وزارت خارجه،درباره موضع ایران در برابر سیاست عادی سازی روابط برخی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی از جمله ترکیه، مصر و عربستان سعودی گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی موضع ثابت و آشکارش مشروعیت ندادن به رژیم صهیونیستی است و این موضعی ثابت و اصل جدایی ناپذیر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران هست که همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.
وی در ادامه افزود: ما معتقدیم که رژیم صهیونیستی رژیمی جعلی است که بر اساس نفی موجودیت و حقوق پایه ای ملت فلسطین شکل گرفته و منشا بحرانها و تروریسم نهادینه سازمان یافته و دولتی در منطقه و جهان رژیم صهیونیستی است؛ بسیاری از نابسمانی ها و درگیریهای موجود در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا به دلیل نقش آفرینی این رژیم جعلی صهیونیستی در طول چند دهه گذشته و عدم تحقق حقوق بدیهی و اولیه ملت فلسطین و ادامه اشغال سرزمین فلسطین اتفاق افتاده است.
جابری انصاری تأکید کرد: هر گونه اقدامی در زمینه رسمیت دادن به اشغال و تعامل با اشغالگر از نگاه جمهوری اسلامی ایران پذیرفتنی نیست و تأثیری جز تشدید وضعیت بحرانی در منطقه نخواهد داشت.
وی تأکید کرد: دولت‌های اسلامی با توجه به این مسأله و رعایت منافع و حقوق اولیه ملت فلسطین و حق تعیین سرنوشت باید از هرگونه اقدام ناقض حقوق ملت فلسطین و تشدید بحران جلوگیری کنند.
انتهای پیام/ راه دانا


کد مطلب: 431234

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/431234/عربستان-سعودی-درموضوع-حج-خلاف-ادعاهایش-عمل-می-کند-تأیید-خبر-دیدار-ظریف-اعضای-کنگره-آمریکا

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir