۰

اقتصاد مقاومتی به صورت پایلوت در چند استان اجرا می‌شود/اقتصاد مقاومتی قطعاً یک اقتصاد ریاضتی نیست

مسئول پیگیری اقتصاد مقاومتی در وزارت کشور گفت: برای انتقال اقدام و عمل از سطح بخشی به سطوح فرابخشی، اقتصاد مقاومتی به صورت پایلوت در چند استان اجرایی خواهد شد.
به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، به نقل از مرآت، محمد وکیلی مسئول پیگیری اقتصاد مقاومتی در وزارت کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مرآت، با بیان اینکه اقتصاد یکی از مولفه های مهم امنیت ملی است، گفت: کشوری که اقتصاد آن وابسته و آسیب پذیر باشد امنیت ملی آن هم وابسته و آسیب پذیر می شود.
وکیلی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری  حدود ده سال به صورت مستمر و متوالی بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند، افزود: سیاست اقتصاد مقاومتی در سال92 به دولت ابلاغ شد و توسط این سیاست ها باید برنامه ششم و فرادستی را بتوان به گونه ای تنظیم کرد که اقتصاد کشور از آسیب پذیری در امان باشد و امنیت ملی پایدار نیز تامین شود.
اقتصاد مقاومتی قطعاً یک اقتصاد ریاضتی نیست
وی با تاکید براینکه اقتصاد مقاومتی قطعاً یک اقتصاد ریاضتی نیست، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی بر خلاف کسانی که می گویند اقتصاد ریاضتی و کوتاه مدت است اینگونه نیست هر ملتی که بخواهد در دراز مدت در صحنه جهانی حضور و فعالیت جدی داشته باشد باید بتواند در عرصه اقتصادی همانند حوزه نظامی، دارای قدرت بازدارندگی باشند.
باید زیر ساخت های اقتصاد کشور به شدت قوی باشد
مسئول پیگیری اقتصاد مقاومتی در وزارت کشور با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص اینکه " اقتصاد مقاومتی باید دروز زا و برون گرا باشد" گفت: باید زیر ساخت های اقتصاد در داخل کشور  به شدت قوی و با  دنیا تعامل داشته باشد و وابسته نباشد.
وی با بیان اینکه اگر اقتصاد بخواهد پایدار و مقاوم باشد باید منابع درآمدی آن متفاوت و منابع هزینه ای آن کنترل شود، تصریح کرد: در منابع درآمدی باید بتوان از ظرفیت ها و مزیت های نسبی به خوبی استفاده کرد.
بیشتر درآمد کشورمان وابسته به نفت است
مشاور وزیر کشور با اشاره به اینکه بیشتر درآمد کشورمان وابسته به نفت است که این مسئله باعث شده ا که اقتصاد را آسیب پذیر کند، گفت: هر زمانی که بخواهند قیمت نفت را کاهش دهند و یا خرید نفت نداشته باشند اقتصاد کشورمان دچار بحران می شود.
وکیلی با بیان اینکه در مذاکرات در بحث نفت هر وقت دلشان خواست بر ما فشار وارد کردند و باید این فشار ها را از این بخش ها برداریم و به خوبی عمل کنیم، گفت: با اقتصاد مقاومتی باید پیش بینی کرد که اگر یک روز نفت نداشته باشیم، بتوانیم مملکت را به خوبی اداره و معیشت مردم را  تامین کنیم این یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی در بخش درآمدها است که می تواند درآمدهای متنوع داشته باشد و آسیب خود را کم کند.
باید بدانیم در کشور چه محصولی تولید شود که نیاز اولیه مردم باشد
مسئول پیگیری اقتصاد مقاومتی در وزارت کشور درخصوص اینکه در اقتصاد مقاومتی وضعیت نسبی بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: باید بدانیم در کشور چه محصولی تولید شود که نیاز اولیه مردم باشد و درآمد و ارزش افزوده بیشتری را برای مجموعه ایجاد و به اشتغال پایدار اقتصاد مقاومتی کمک کند.
وی با اشاره به اینکه در تولید ملی، فساد اداری و قاچاق وجود دارد، افزود: اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی تداوم بخش و پایدار داشته باشیم باید عواملی که در بخش تولید و فعالیتهای اجتماعی می تواند مشکل ایجاد کند مانند فساد اداری،  رشوه و رانت هایی که حذف شود.
باید در اقتصاد مقاومتی جلوی قاچاق گرفته شود
وکیلی با تاکید براینکه باید با قاچاق برخورد جدی صورت گیرد، تصریح کرد: در اقتصاد مقاومتی باید جلوی قاچاق گرفته شود تا تولید داخلی بتواند برای تولید کنندگان ارزش داشته باشد و منافع مصرف کننده را هم در کنار خود داشته باشد.
مجموعه حاکمیت باید برای اقدام اقتصاد مقاومتی حضور عملیاتی و فعال داشته باشند
مشاور وزیر کشور با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یک بحث بخشی نیست بلکه یک بحث فرابخشی است و تنها به عهده یک وزارتخانه برنمی گردد، اظهار کرد: مجموعه حاکمیت باید برای اقدام اقتصاد مقاومتی حضور عملیاتی و فعال داشته باشند.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص تشکیل قرارگاه اقتصاد مقاومتی، گفت:  باید این قرارگاه همانند قرار گاه دفاع مقدس تشکیل شود که در آن زمان در قرارگاه  مربوطه تمام مدیریت تصمیم گیری در یکجا متمرکز و  در اختیار فرمانده بود.
وکیلی در ادامه بیان کرد: تشکیل این قرارگاه به معنای تمرکز تمام ارکان نظام است برای اینکه ما بتوانیم اقتصاد خود را درون زا و برون گرا کنیم.
برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید تمام قدرت در یک جا متمرکز شود
مسئول پیگیری اقتصاد مقاومتی در وزارت کشور درخصوص اینکه اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را در عمل و اقدام به ظهور برسانیم باید تمام قدرت در یک جا متمرکز شود، افزود: باید همه قوا، نهادها، سازمان های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی نظامی از این قرارگاه پیروی کنند.
وکیلی همچنین تصریح کرد: حتی در مسائل تبلیغاتی با وجود داشتن قرارگاه اقتصاد مقاومتی، رسانه ها و تبلیغات نمی توانند ساز دیگر بزنند و مسیر دیگری داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه وزیر کشور هم در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری  و در راستای دولت تصمیم گرفتند به صورت فعال وارد این عرصه شوند و بتوانند به صورت عملیاتی نسبت به اقدام و عمل اقتصاد مقاومتی ورود پیدا کنند، گفت: به دلیل جایگاه وزیر کشور در مجموعه دولت و اینکه استاندارها در استان ها نماینده عالی دولت هستند و هماهنگی آنها در تحقق اقتصاد مقاومتی می تواند به شدت اثر بخش باشد رحمانی فضلی به این قضیه ورود پیدا کردند.
مشاور وزیر کشور ادامه داد: در این راستا وزیرکشور به بنده دستور دادند که هماهنگی این بخش را داشته باشیم تا بتوانیم در این راستا هماهنگ تر در جهت سیاست های قرارگاه فعالیت انجام دهیم.
اقتصاد مقاومتی به صورت پایلوت در چند استان اجرا می‌شود
وی با اشاره به اقتصاد مقاومتی به صورت پایلوت در چند استان اجرا می‌شود، گفت: انتقال اقدام و عمل از سطح بخشی به سطوح فرابخشی است.
مسئول پیگیری اقتصاد مقاومتی در وزارت کشور در خاتمه خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی را در چند استان محدود به صورت پایلوت عملیاتی کنیم تا ببینیم نتیجه اقدامات چیست و نقاط ضعف و قوت در اجرا کجاست و تهدیدها و فرصت ها کدام است تا بتوانیم با تجربه هایی که به دست می آوریم موضوع اقتصادمقاومتی را برای کل کشور گسترش دهیم.
انتهای پیام/
سه شنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۹
کد مطلب: 431257
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *