۰

حجت‌الاسلام صدیقی:«زبان امروز» زبان هنر و دنیای مجازی است/برگزیدگان رسانه‌های علوی معرفی شدند

امام جمعه موقت تهران گفت: امروز باید از ابزار زبان استفاده کنیم، چرا که امروز زمانِ زبان هنر و دنیای مجازی است، باید در این مسیر استقامت و ابتکار داشته و جزیره‌ای عمل نکنیم.
به گزارش سرویس مذهبي تفتان ما، آیین اختتامیه دومین جشنواره رسانه‌های علوی ویژه تولیدات دیجیتال پیش از ظهر امروز(سه شنبه 7 اردیبهشت) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر، مرتضی موسویان رئیس مرکز فناوری‌ اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، لطف‌الله سیاهکلی عضو و مشاوره شورای عالی فضای مجازی سازمان صدا و سیما، ابوالقاسم حبیبی دبیر جشنواره با تقدیر از برگزیدگان و قرائت بیانیه در مجموعه فرهنگی شهدای «سرچشمه» به کار خود پایان داد.

 
حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران و دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر گفت: خوشحالم جمعی از مؤمنان و انگیزه‌داران برای استفاده از فرصت‌ها و برای پاسخگویی به سؤالات جوانان بر سر سفره امیرالمؤمنین(ع) جمع شده‌اند.
*اولین دستور قرآن، دستور به قیام و حرکت است
وی افزود: امامان و پیامبران ما، اینترنت عالم هستند، عوالم عالم هستند، آنچه که گفته‌اند همانی است که دیده‌اند، نه زمان خودشان، بلکه گذشته و آینده را هم بیان کرده‌اند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به آیه «وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَیَرَى اللَّهُ عَمَلَکُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ» ابراز داشت: خداوند متعال در قرآن کریم به ما دستور حرکت می‌دهد و می‌گوید از قافله باز نمانید و بپاخیزید و عمل کنید، این عالم، عالم حرکت است، پس توقف در این عالم محال است و همه موجودات در حال سِیر و شدن هستند؛ «أَلَا إِلَى اللَّهِ تَصِیرُ الْأُمُورُ» سرعت اکنون در زمان نمی‌گنجد.
وی ادامه داد: اولین دستور قرآن کریم، دستور به قیام و حرکت است؛ وقت نشستن نیست «وَسَارِعُوا» در این میدان سبقت بگیرید، شما که مقاصد عالیه دارید و سرعت شما باید از بادها سریع‌تر باشد. حضرت علی(ع) محیط بر عالم است و ایشان غیب و شهود را دیده است، امیرالمؤمنین(ع) صاحب این ادعا است که «لو کشف القتال مزدت» آنهایی که علی ندارند، دیده‌های خودشان را به رخ شما می‌کشند و شما را با همان حرکات خودشان اسیر کرده به جنگ شما می‌آیند.

 
حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی خاطرنشان کرد: بعد از دستور حرکت، خداوند مقام انسان را نشان داده که جانشین و خلیفه او است، «بشر» خدانما است، حقیقت انسان جلوه خداست، اگر انسان واقعیت خویش را بیابد، همچنان که حضرت علی(ع) به اعماق عالم هستی اشراف داشت.
دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر گفت: نظریه مُثُل افلاطونی می‌گوید ما در عالم دیگر بودیم و در آنجا با تمام حقایق آشنا بودیم، اما زمانی که به این دنیا آمدیم، گرفتار حجاب‌ها شدیم. بنابراین اگر کسی باشد که از ذهن انسان پرده‌برداری کند، انسان با سوابقی که از ازل دارد، آن‌ها را خواهد دید و عالم ذر حقایقی را به ما القاء می‌کند که قبلاً می‌دانستیم.
وی با اشاره به عالم ذرافزود: در واقع، ما در یک رأس هرمی واقع خواهیم شد که همه چیز اعم از ظاهر و باطن، چیزی از ما مخفی نخواهد ماند و اینها مواردی است که مواد خام آن را ما داریم، قدرتی که وسایل حادث و نوآوری‌هایی که برای بشر به وجود آمده و جهان را با تمام عالم یک خانواده کرده، یک دستگاهی است که کل دنیا را رصد می‌کند و آن قدرت لایزال الهی است.
*قرآن همه حقایق عالم را نشان می‌دهد
حجت‌الاسلام صدیقی با اشاره به آیات قرآن ابراز داشت: خداوند به پیامبر خویش می‌فرماید: اینها «مشرکان» دعوت تو را قبول نمی‌کنند، بگو دو شاهد دارم، منظور از این دو شاهد یکی شهادت خود خداست و این همان کتابی است که از جانب خداوند بر ما نازل شده است و اخبار دقیقی از انبیاء گذشته مانند حضرت نوح(ع) و طوفان، حضرت عیسی(ع) و موسی(ع) و اطلاعات دقیقی از آینده برای ما عنوان شده است.
وی ادامه داد: قرآن کتابی است که همه حقایق عالم را نشان می‌دهد؛ هم خدا و هم خلق خدا را نشان می‌دهد «سَنُرِیهِمْ آَیَاتِنَا فِی الْآَفَاقِ»، هر یک از آیات قرآن، چه سوژه‌های علمی، عرفانی و اخلاقی در آنها نهفته است.
امام جمعه موقت تهران به شاهد دوم درباره رسالت پیامبر(ص) اشاره کرد و گفت: آنچه که ما را به حرکت وا می‌دارد در قرآن معرفی شده  است؛ «مَنْ عِنْدَهُ عِلْمُ الْکِتاب» آقا علی‌ بن‌ ابیطالب(ع) است و جریان مکالمه سلیمان با پرندگان، انسان‌شناسی و موقعیت‌شناسی قرآن را از انسان را نشان می‌دهد که ما باید به آنجا برسیم.
وی افزود: کشتارهای یمن حاصل همین علمی است که دشمنان از آن بهره می‌برند و حاصل نشستگان بر قدرت و اینترنت است که می‌خواهد ما را خفه کند و ما نباید از این قافله عقب بمانیم و نباید به انتظار بیگانگان بنشینیم، چرا که مکتب ما نشان داده هر جا که با قوت الهی جلو آمدیم، راهی را که دشمنان در طی صد سال پیش رفتند، ما در چه مدت کمی به آن رسیده‌ایم.
*لزوم ابتکار عمل در عرصه مجازی و عدم جزیره‌ای عمل کردن
حجت‌الاسلام صدیقی با بیان اینکه ما با قدرت‌های بزرگ دنیا هشت سال جنگ تمام‌عیار داشتیم، گفت: دارندگان علوم دنیا در مقابل ما به زانو درآمدند؛ ایمان معجزه می‌کند، اسلحه جنگ نمی‌کند بلکه این ایمان است که موجب پیروزی ما می‌شود، امروز باید از ابزار زبان استفاده کنیم، چرا که امروز زبان، زبان هنر و دنیای مجازی است.
وی ادامه داد: بنیاد بین‌المللی غدیر در زمینه عینی کردن نهج‌البلاغه و غدیر تلاش می‌‌کند و این کار جزو وظایف و اولویت‌های اول ما قرار دارد، متأسفانه دشمنان شبکه‌های لجن را به خانه‌های ما می‌کشاند، شما هم شبکه‌های نور را با پشتوانه خدا و امام عصر ایجاد کنید و باید جوانان را به عرصه آورد و شکوفایشان کرد.
دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر تصریح کرد: امیدوارم خداوند ما را در عرصه این مسابقات سبقت دهد و پیروز کند و باید در این مسیر استقامت و ابتکار داشته و جزیره‌ای عمل نکنیم.

 
*تلاش ما برای تبدیل‌شدن به قدرت سایبری ناکافی است
مرتضی موسویان رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قرار بود دومین جشنواره رسانه‌های علوی ویژه تولیدات دیجیتال را در 13 رجب برگزار شود، اما بنا به دلایلی به امروز موکول شد و با توجه به خصوصیات فضای مجازی و جمع‌هایی که در فضای مجازی فعال هستند، جشنواره نیز باید متناسب با این فضا برگزار شود.
وی اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 95، استراتژی‌اش را بر این منوال قرار داد که جشنواره‌ها به صورت دائمی و برخط بوده و همواره در دسترس باشند، بدین معنا که از اولین آثاری که تولید می‌شود، قابل رؤیت و دسترسی و به داوری مردم گذاشته شود.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: فضای مجازی، فضایی متفاوت با فضای حقیقی است، از این رو باید چهار رویکرد در فضای مجازی وجود داشته باشد که از آن جمله می‌توان به رویکرد آسیب‌هایی که در فضای مجازی وجود دارد و براساس این آسیب‌ها حرکت می‌کند، رویکردی که علاوه بر تهدیدات به فرصت‌ها نیز می‌نگرد، رویکرد ابزاری. آنچه باید درنظر گرفته شود، دو فضایی شدن است.
وی با بیان اینکه فضای مجازی جزئی از زندگی کنونی شده است، ابراز داشت: فضای مجازی ما را به سمتی می‌برد که اگر به سبک زندگی مناسب در این فضا نپردازیم، همواره مجبور به انفعال خواهیم بود. مقام معظم رهبری در جلسه‌ای به شورای عالی فضای مجازی فرمودند؛ شما انفعالی عمل می‌کنید و منتظرید یک اتفاق بیفتد بعد حرکت کنید.
موسویان تصریح کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم، بحث دو فضایی شدن و نگاه ما به آن، بحث بسیار اساسی است. جشنواره‌هایی از قبیل جشنواره رسانه‌های علوی که ارزش محتوایی دارند، باید هر روز صبح با تولید مطالب جدید موج بزند.
وی ادامه داد: به آقای حبیبی دبیر این جشنواره پیشنهاد می‌کنم با توجه به زیرساختی که آماده شده، دبیرخانه جشنواره را دائمی کنند. حضرت امام(ره) بحث الگوی امام ـ امتی را مطرح کردند؛ وقتی لبنانی‌ها می‌خواستند کتاب ایشان را در لبنان چاپ کنند، بر روی جلد آن نوشتند مرجع عالیقدر تشیع! حضرت امام(ره) به این مسئله اعتراض کردند، اما وقتی به ایشان گفتند امام، امام چیزی نگفتند.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: الگوی شیعه الگوی امام ـ امتی است و ما در حال تجربه کردن الگویی هستیم که در زمان حضرت مهدی(عج) به آن توجه خواهد شد. هدف این جشنواره باید بحث امامت باشد که ما را برای زمان ظهور آماده می‌کند و این الگو خاص امت ما است و جای دیگری نمی‌توان آن را یافت و الگوی امام ـ امتی است که دنیای متأخر را متأثر می‌کند.
وی گفت: مقام معظم رهبری در حکمی به اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی فرمودند که ما باید قدرت سایبری در تمام تأسیسات جهان پیدا کنیم، لذا تلاش ما در این خصوص بسیار کم است و باید با دغدغه حرکت کنیم. مقام معظم رهبری در ادامه فرمودند؛ فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی مهم است. آیا ما به این درجه رسیده‌ایم؟ و آیا آن را باور داریم؟! آنقدر که باور نداریم، دچار انفعال شده‌ایم.
موسویان خاطرنشان کرد: در حال حاضر با 5 فرا روند کلان در دنیا مواجه هستیم که فضایی را ایجاد می‌کند که با فضای فعلی کاملاً متفاوت است، یکی از آنها هوش مصنوعی است که دشمن در تمامی زمینه‌ها از آن بهره می‌برد و دومین مسئله شبکه و زیرساخت است، بدین معنا که دشمن می‌خواهد همه اشیاء را به هم متصل کند، آیا می‌تواند؟ جواب مثبت است.
وی گفت: با رایج شدن آدرس‌دهی نسخه 6، 2 به توان 128 موجودیت انسان، اشیاء، حیوانات و... هر نباتی می‌تواند در اینترنت به هم متصل شود، عدد 2 به توان 128 یعنی اگر بخواهیم به تمام شن‌های کویر و ماسه‌های اقیانوس آدرس مستقل دهیم، عدد 2 به توان 128 تمام نمی‌شود.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قدرت پردازش را از دیگر موارد فراروند کلان در جهان برشمرد و عنوان کرد: قدرت پردازش، روز به روز در حال افزایش است، تا سه سال آینده موبایل‌های شما خاصیتی داشت که باتری آن تمام نمی‌شود و هر جا که قرار بگیرد در حال شارژ شدن است و قدرت پردازش به صورت وحشتناک افزایش پیدا می‌کند.
وی اظهار داشت: شبیه‌سازی محیط نیز فراکلان دیگری است که بازی‌ها شروع شده و شخصیت افراد با بازی‌های مختلف همراه می‌شود. همچنین مهمترین مسئله‌ای که در این زمینه در حال وقوع است، شبیه‌سازی حواس است و استقرار کامل انسان در فضای مجازی را باعث می‌شود. 
موسویان خاطرنشان کرد: رابطه انسان در فضا مجازی از طریق مغز است. کسی که لذت جنسی را با جسم مثالی در فضای مجازی می‌تواند تجربه کند، دیگر فضای فیزیکی به چه درد او می‌خورد؟ چه اتفاقی در حال وقوع است که رهبر انقلاب اسلامی به فضای مجازی به مثابه انقلاب اسلامی ارزش قائل است؛ فضای مجازی فضایی تنها و جدا و مثالی نیست، بلکه عینی است. آیت‌الله جوادی آملی سال گذشته در همایشی فرمودند فضای مجازی وجود ندارد، هر چه که به ذهن شما می‌تواند تصویر شود، حقیقت است، بنابراین آنچه که ما در آن زندگی می‌کنیم حقیقت است و این در فراروند پیش می‌رود و همه حواس انسان در فضای مجازی شبیه سازی می‌شود.
*تولید محتوا در فضای مجازی از حمایت کافی برخوردار نیست
در بخش دیگری از این مراسم، ابوالقاسم حبیبی‌ دبیر دومین جشنواره رسانه‌های علوی به ارائه گزارشی در خصوص این جشنواره پرداخت و گفت: مؤسسه آفرینش‌های غدیر یکی از اهداف خود را برپایی یادمان‌ها و جشنواره‌هایی با محوریت غدیر، امامت و ولایت امیرالمومنین علی(ع) قرار داده و در این راستا برپایی جشنواره رسانه‌های علوی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی با تأکید بر اینکه در رسانه‌های مجازی با فقر محتوایی در زمینه غدیر، امامت و ولایت روبرو هستیم گفت: چنین مطالبی از سوی اندیشمندان تولید شده، اما به تولید محتوا در فضای مجازی منجر نشده است. فعالان حوزه مجازی به ضرورت ورود به این موضوع پی برده‌اند اما از حمایت‌های کافی برای فعالیت برخوردار نیستند.
دبیر دومین جشنواره رسانه‌های علوی عنوان کرد: در اجرای طرح تولید محتواهای دینی از سوی مؤسسه آفرینش‌های غدیر، هشت محور پیشنهاد شده است تا اگر افراد مختلف تولیداتی در این زمینه دارند ارائه و از حمایت‌های مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد بهره‌مند شوند.
وی با بیان اینکه باید تولید محتواهای دینی را به صورت کاربردی دنبال کنیم، ابراز داشت:یک بانک اطلاعاتی جامع در حوزه غدیرپژوهی نداریم و محتواهای تولید شده در فضای مجازی گرد هم جمع نشده است.

 
*باید با شناخت کاربر به تولید محتوای مناسب بپردازیم
لطف‌الله سیاهکلی، عضو و مشاور شورای عالی فضای مجازی نیز با حضور در آئین اختتامیه دومین جشنواره رسانه‌های دیجیتال به ایراد سخنرانی پرداخت و عنوان کرد: در فضای مجازی دو موضوع کاربر و محتوا از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
وی با تأکید بر اینکه تمام فعالیت‌ها در فضای مجازی باید حول این دو محور انجام شود گفت: شناخت انسان‌ها در فضای مجازی بسیار آسان است چرا که نوعی خود اظهاری وجود دارد. بنابراین با شناخت کاربر باید به تولید محتوای مناسب پرداخت.
سیاهکلی با بیان اینکه کشورهای پیشرفته علاوه بر تولید محتوا به ارائه خدمات نیز می‌پردازند اظها کرد: در تولید محتوا باید نوآوری داشته باشیم و این مهم را با در نظر گرفتن ایجاد کارکردهای جدید، شگفت انگیزی و سودمندی به پیش ببریم.
عضو و مشاور شورای عالی فضای مجازی با تأکید بر اینکه فرهنگ به لایه‌های مختلفی همچون آگاهی، دانش، باورها، عقاید، ارزش‌ها، اخلاق، نمادها، هنجارها، رفتارها، مصنوعات، آداب و رسوم، نگرش و احساس تقسیم می‌شود گفت: نمادها و نشانه‌ها در این بین از تأثیرگذاری بیشتری برخوردار هستند. مطالب دینی باید به وسیله نمادها و نشانه‌ها تولید و به لایه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی رسوخ کند.
*شاهد فقر نرم‌افزاری با موضوع غدیر هستیم
در بیانیه اختتامیه دومین جشنواره رسانه‌های علوی آمده است: امروزه رسانه‌های دیجیتال ابزار مناسبی برای بسط، عرضه و فرهنگ‌سازی مفاهیم عمیق دینی و فرهنگی است و آنچه در این میان مهم است تلاش سیاستگزاران و مسئولان فرهنگی و همچنین فعالان و تولیدکنندگان این عرصه برای افزایش سهم جمهوری اسلامی ایران در تولید محتوای بومی مبتنی بر ارزش‌های اسلامی و ایرانی است.
هیأت داوران دومین جشنواره رسانه‌های علوی سعی بر آن داشته‌اند تا با ارزیابی دقیق و عالمانه، زمینه رقابتی و نظام‌مند میان آثار رسیده را فراهم آورند و از دیگر سو با ارائه نتایج به مسئولان فرهنگی زمینه بسترسازی واقع‌بینانه و منطبق بر توانمندی‌های موجود جهت برنامه‌ریزی دقیق‌تر و نظا‌م‌مندتر را میسر سازد.
این بیانیه می‌افزاید: بررسی آثار رسیده به جشنواره حاکی از آن است که در موضوع کلیدی غدیر، شاهد فقر در تولید محتوا و نرم‌افزار هستیم که می‌توان با بسترسازی برای ورود نسل جوان به این حوزه و ایجاد امنیت و مزیت برای تولیدات محتوایی، شاهد موفقیت در امر مهم فرهنگ‌سازی باشیم.
در همین هیأت داوران جشنواره، با عنایت به توان داخلی موجود در این عرصه و با توجه به دیدگاه‌های ویژه فرهنگی، آثار ارسالی به جشنواره را در چندین بخش مورد تحلیل و بررسی قرار داده و از بین آثار متعدد، موارد زیر را در خور دریافت جایزه و تجلبیل ارزیابی نموده‌اند:
*بخش رسانه‌های برخط:
- اثر «ابلاغ» از مؤسسه خادمین مکتب سرخ، شایسته دریافت لوح
- اثر بلاغه از مرکز اطلاع رسانی آل البیت(ع) شایسته دریافت لوح
- اثر غدیرستان از مؤسسه فرهنگی هنری غدیرستان کوثر نبی (ص) شایسته دریافت تندیس جشنواره
* بخش تلفن همراه:
- اثر دُر نجف از مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولیعصر(ص) شایسته دریافت تندیس
- اثر نهج‌البلاغه نور از مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، شایسته تقدیر
- اثر خطابه غدیر از مؤسسه فرهنگی هنری غدیرستان کوثر نبی (ص) شایسته لوح جشنواره
* بخش نرم افزارهای چند رسانه‌ای:
-اثر «راهی به آسمان» از مؤسسه نور راسخون شایسته دریافت تندیس جشنواره
- اثر «غدیر تجلی گاه ولایت» از مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولیعصر (ص)، شایسته تقدیر
انتهای پیام/ فارس
چهارشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۲
کد مطلب: 431425
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *