۰

اجرای سبک زندگی اسلامی در جامعه مانع فروپاشی خانواده می شود

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده اظهار داشت: آسیب های اجتماعی یکی از عوامل تهدید کننده خانواده ها است که باعث تزلزل بنیان خانواده می شود اما اجرای سبک زندگی اسلامی در جامعه خانواده را از خطر فروپاشی در امان میدارد.
به گزارش سرویس اجتماعي  تفتان ما، کبری خزعلی. رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده در گفت و گو با زنان خبر با اشاره به تاثیر سبک زندگی اسلامی در خانواده بیان کرد: سبک زندگی اسلامی‌ایرانی دارای چارچوب خاصی است که برای اجرایی شدن آن باید توجه وی‍ژه داشت و یکی از مسائل مهمی که امروزه مورد توجه همگان قرار گرفته است مسئله‌ی چگونگی رجوع به سبک زندگی اسلامی است که به‌خصوص در حوزه‌ی خانواده به‌صورت پررنگ‌تری مطرح می شود.
وی افزود: دو تفسیر از سبک زندگی وجود دارد: یکی به عنوان مفهومی خاص که به واسطه‌ی آن می‌توان به فهم جامعه رسید و می‌توان گفت سبک زندگی یک شاخص تمایز اجتماعی است و مفهوم دیگر سبک زندگی هم، شیوه‌ و متد زندگی است و در هر دو تعبیر، بین خانواده و سبک زندگی رابطه وجود دارد و یکی از جاهایی که سبک زندگی دیده و فهمیده می‌شود، نهاد خانواده است زیرا کنش‌های خانوادگی بخش مهمی از کنش‌های ما را دربرمی‌گیرد؛ بنابراین در هر دو ساحت این بحث کاربرد دارد.
خزعلی ادامه داد: خانواده مهمترین نهاد اجتماعی است که بیشترین تاثیرگذاری را در شئونات مختلف زندگی بشری دارد،‌ بدین جهت است که خانواده محبوبترین ساختار در نزد خداوند است و جامعه ای که برخوردار از خانواده های سالم باشد،‌جامعه ای پویا، ‌سرزنده و پرنشاط خواهد بود و استحکام هرچه بیشتر این نهاد اساسی مستلزم اصلاح سبک زندگی است.
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده اظهار داشت: خانواده سنگ اوّلِ بنای اجتماع است که در اکثر جوامع مورد توجه می باشد و کارکرد اجتماعی،‌ فرهنگی،‌ اقتصادی و تربیتی خانواده ها در جوامع بشری، ‌مورد تسالم همه ی جامعه شناسان است به طوری که همه معتقدند سعادت و شقاوت جوامع،‌ ارتباط مستقیم با خانواده ها دارد.
وی گفت: متاسفانه بسیاری از کشورهای شرقی نیز که از بنیان خانواده ی قوی و محکمی برخوردار بوده اند کورکورانه از فرهنگ مبتذل غرب پیروی کرده و خود را در معرض انحطاط و سقوط قرار داده اند، و تاسف بارتر اینکه غالب کشورهای مسلمان با وجود برخورداری از سبک اصیل زندگی اسلامی مخصوصا در زمینه ی ارتباطات خانوادگی،‌ مجذوب فرهنگ سست و بی اساس غرب شده،‌ و با تأثیر پذیری از سبک زندگی غربی، ‌شئونات مختلف زندگی آن ها دستخوش تغییر ودگرگونی شده، ‌و از سبک زندگی اسلامی فاصله گرفته اند.
خزعلی مطرح کرد: در جوامع اسلامی،‌سبک زندگی اسلامی در میان خانواده های مسلمان کم فروغ شده است و با کمال تأسف برجستگی هایی از سبک زندگی غربی در آنها ‌مشاهده می شود و این خطر بزرگی است که نهاد خانواده را در جوامع اسلامی تهدید می کند ‌که اگر مسلمانان از خواب غفلت بیدار نشوند و به دستورات و برنامه های دین و قرآن برگشت نکنند و سبک زندگی خانوادگی خود را منطبق با آموزه های دین مبین اسلام نکنند بزودی باید همانند کشورهای غربی شاهد تزلزل و در نهایت فروپاشی کانون گرم خانواده ها در بین مسلمانان باشیم.
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده یادآور شد: زن، کانون محبّت و عشق و عطوفت است و خدای متعال در فطرت او ابراز محبّت و عطوفت را به ودیعت نهاده است و زن از ابراز محبّت به فرزند و سایر کسانی که دوستشان می دارد، لذّت می برد و هیچ چیز دیگری نمی تواند جای این لذّت را پر کند.
وی تصریح کرد: از نظر اسلام، وظیفه ی اصلی زن خانه داری است و هیچ کار دیگری نباید این وظیفه ی اصلی را تحت الشعاع خود قرار دهد بدین جهت اسلام تامین مخارج زندگی خانواده را به عنوان یک تکلیف بر دوش مرد نهاده است و زن هیچ تکلیفی به کسب درآمد ندارد و اگر درآمدی هم داشته باشد هیچ الزامی به خرج کردن آن در امور جاری زندگی خانوادگی ندارد.
خزعلی افزود: برای به دست آوردن سبک زندگی اسلامی باید ارتباطات درون خانواده ای و برون خانواده ای مورد بحث و بررسی قرار گیرد و برای ایجاد آرامش در خانواده و تحقق سبک زندگی اسلامی در آن، زن و شوهر که هسته ی اولیه خانواده را تشکیل می دهند باید به توصیه های دین در امر شوهرداری و همسرداری توجه و عمل نمایند.
انتهای پیام/
پنجشنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۴۵
کد مطلب: 431454
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *