تخفیف ویژه و فروش کالاهای بنجل شگرد فروشگاههایی که خرده فروشان تاوانش را میدهند
9 ارديبهشت 1395 ساعت 10:08
فروشگاههای زنجیرهای با برخورداری از حمایتهای ویژه و خرید عمده از کارخانجات کالاها را با تخفیف چشمگیری به مشتری عرضه میکنند امری که در بعضی مواقع با فروش کالاهای بنجل باعث آسیب مردم و تعطیلی مغازهداران و خردهفروشان شده است.
به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، به نقل از «رازق»، با توجه به قانون نظام صنفی هر صنفی که بیش از 300 واحد در کشور داشته باشد نیازمند تشکیل اتحادیه است از این رو با افزایش تعداد فروشگاههای زنجیرهای در سطح کشور اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای توسط اتاق اصناف شکل گرفت.
با این حال بسیاری از کسبه خردهفروش و مغازهداران سطح شهر از ایجاد فروشگاههایی در این سطح دل خوشی ندارند چرا که این فروشگاهها بخاطر خرید عمدهای که از کارخانجات می کنند تخفیفهای کلانی را در یافت می کنند و این تخفیفات شامل خردهفروشان و مغازهداران نمی شود از همین رو قیمت عرضه این محصولات نیز در فروشگاههای زنجیرهای نسبت به مغازهداران خرد کاهش پیدا می کند.
به گفته رییس اتحادیه بنکداران موادغذایی برخی فروشگاههای زنجیرهای کالاها را با تخفیفهای چشمگیر به مشتری عرضه میکنند و در کنار آن کالاهای دیگر را میفروشند که سود ناشی از آن کالاها فروش را مقرون به صرفه میکند و از طرفی بازار را با مشکل مواجه میکنند.
سعید درخشانی، رئیس اتحادیه دارندگان سوپرمارکت و موادپروتئینی در گفت و گو با خبرنگار «رازق» با اشاره به تشکیل فروشگاههای زنجیرهای اظهار کرد: بارها به اتاق اصناف و وزارت بازرگانی نامه ارسال کرده ایم که وضعیت فروشگاه های زنجیرهای را سر و سامان دهند و حداقل اگر مسئولیت آنها را به عهده اتحادیه ما بگذارند می دانیم که این فروشگاهها کجا باید ایجاد شود و کجا نباید باشد.
وی ادامه داد: این فروشگاهها در هر خیابانی مثل قارچ رشد کردهاند که خب مسلم است وقتی در خیابانی که 50 واحد صنفی کوچکتر وجود دارد و فروشگاهایی در این سطح در آنجا تشکیل می شود این 50 واحد صنفی بیکار خواهند شد.
رئیس اتحادیه دارندگان سوپر مارکت و مواد پروتئینی با اشاره به برخی معضلات این فروشگاهها افزود: کالاهایی که در این فروشگاهها عرضه می شود گاهی کالای بنجل فروش نرفته کارخانجات تولیدی این محصولات است که با قیمت پایین تر خریداری می کنند و به مردم می فروشند که چنین کاری نه تنها به نفع مردم نخواهد بود بلکه حتی خودشان هم از این موضوع متضرر خواهند شد.
درخشانی ادامه داد: بطور مثال همین آقای «م.پ» که حدود 20 فروشگاه زنجیرهای تاسیس کرده بود بخاطر همین مشکلات روبه ورشکستگی رفته و یکی ، یکی فروشگاهها خود را جمع می کند.
وی با توجه به اینکه ایجاد این فروشگاهها باعث بیکاری افراد بسیار زیادی خواهد شد، عنوان کرد: در حال حاضر واحدهای صنفی ما هر روز طی تماسهایی که با ما می گیرند نسبت به این فروشگاهها معترض هستند و بسیاری از واحدهای ما برای وجود چنین فروشگاههایی رو به تعطیلی هستند.
رئیس اتحادیه دارندگان سوپر مارکت و مواد پروتئینی با اشاره به تشکیل اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای افزود: چندین بار شخصا به وزیر بازرگانی برای حل این موضوع نامه نوشتهام اما انگار گوش شنوایی نیست که حرفهای ما را بشنود.
وی افزود: حتی طبق مصوبه خود اتاق اصناف و وزارت بازرگانی نوشته شده که اتحادیههایی که همگن هستند و باهم تداخل صنفی دارند باید یکی شوند با چنین وضعیتی دیگر چرا اتحادیه دیگری را در کنار اتحادیه ما قرار می دهند.
رشد قارچ گونه فروشگاههای زنجیره ای در سطح شهر
محمد آقاطاهر، رئیس اتحادیه بنکداران موادغذایی نیز در رابطه با ایجاد فروشگاههای زنجیرهای اظهار کرد: ما هیچگاه با پیشرفت علم و تکنولوژی مخالفتی نداریم اما فروشگاههای زنجیرهای بصورت قارچ گونهای در سطح شهر در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه صاحبان این فروشگاهها از حمایتهای خاصی برخوردارند، افزود: چنین حمایتهایی در قیمتهای تمام شده این کالاها مشخص میشوند.
رئیس اتحادیه بنکداران موادغذایی با بیان اینکه واحدهای صنفی ما که کالاهای مورد نیاز خودشان با قیمت نقد از کارخانجات تولیدی خرید می کنند اما شاید حتی قیمت خرید آنها از قیمتی که این فروشگاههای همین کالاها را عرضه می کنند بیشتر باشد.
وی با بیان اینکه ما در ستون دوم هجوم فروشگاههای زنجیرهای قرار گرفتهایم، افزود: در ستون اول چنین هجومی بیشتر خرده فروشان، سوپرمارکت داران و خوار و بار فروشان قرار گرفته اند و چون به طور تقریبی حدود 50 درصد از کالاهای مورد نیاز آنها را ما تامین می کنیم از این منظر صنف ما هم با ایجاد چنین فروشگاههایی دچار اختلال خواهد شد.
آقاطاهر با بیان اینکه در حال حاضر تقابل با فروشگاههای زنجیرهای کاری نیست که ما به دنبال آن هستیم، عنوان کرد: در حال حاضر شرایطی بوجودآمده که یا تعدادی از هم صنفیهای ما باید تعطیل کنند و بروند و یا اینکه در نگرش خود تغییر ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: تقابل با فروشگاه های زنجیرهای کار درستی نیست که ما خواهان انجام دادن آن باشیم اما اگر دست حمایت از فروشگاههای زنجیره ای برداشته شود آنگاه ما هم می توانیم به خوبی در کنار فروشگاه های زنجیره ای به کار خود ادامه دهیم اما به شرطی که برای آنان تبعیضی قائل نشوند.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر فروشگاههای زنجیرهای کسب و کار ما را از رونق انداختهاند، افزود: اگر همین شرایط ادامه دار باشد در آیندهای نه چندان دور بسیاری از واحدهای صنفی ما به سمت و سوی تعطیل شدن خواهند رفت.
انتهای پیام/
کد مطلب: 431517