به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما، صدای مشاور سلامت
خبرگزاری فارس برای ارتقای سطح دانش سلامت مردم جهت حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود، مطالب آموزشی را منتشر میکند، همچنین به پرسشهای مطرح شده از سوی شهروندان در این زمینه پاسخ میدهد.
هموطنان میتوانند هرگونه پرسش و ابهامی درباره مسائل و مشکلات جسمی و روانی خود را در تماس با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net مطرح کرده و پاسخهای خود را از طریق صفحه «مشاور سلامت
خبرگزاری فارس» دریافت کنند.
راههای در امان بودن از آلرژی بهاری
ندا ادیبی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان
خبرگزاری فارس، در رابطه با بیماریهای شایع پوستی در فصل بهار، اظهار داشت: کهیر پوستی از شایعترین بیماریهای پوستی در فصل بهار به شمار رفته که مصرف مواد غذایی همچون کیوی، هندوانه و توتفرنگی سبب بروز و تشدید آن میشود.
وی افزود: مصرف آجیل و مغزیجات از آنجایی که در فصل بهار به دلیل عید نوروز در میان افراد بیشتر میشود، آلرژیهای پوستی نیز افزایش مییابد، چرا که این مواد دارای مواد آلرژیزا هستند.
متخصص پوست با بیان اینکه تماس با گل و گیاه نیز سبب بروز آلرژیهای پوست میشود، گفت: آلرژی پوستی در کودکان شایعتر بوده و والدین باید نسبت به پیشگیری از این موضوع با رژیم غذایی مناسب و دور کردن فرزندان خود از تماس مستقیم با گل و گیاه، اقدام کنند.
ادیبی با اشاره به اینکه پیشگیری بهترین درمان آلرژیهای پوستی به شمار میرود، ادامه داد: استفاده از کرمهای مرطوبکننده، مقاومت پوست را بیشتر کرده و سبب پیشگیری از این بیماری میشود.
وی بیان داشت: اصولاً پزشکان بسته به شدت آلرژی، داروهایی همچون آنتیهیستامین و کورتون موضوعی تجویز کرده که البته این درمان در کودکان میتواند به صورت خفیف انجام گیرد، البته افراد باید در صورت بروز چنین مشکلاتی، از خوددرمانی جلوگیری کرده و به پزشک متخصص مراجعه کنند.
متخصص پوست گفت: شدت تابش خورشید در فصل بهار نسبت به پاییز و زمستان بیشتر بوده واین مسئله میتواند پوست افراد را تحتتأثیر قرار دهد، لذا توصیه میشود افراد از 10 صبح تا 4 بعدازظهر کمتر در فضای آزاد و نور مستقیم خورشید قرار گیرند و در غیر این صورت، استفاده از کرمهای ضدآفتاب را هر 4 ساعت یکبار مدنظر قرار دهند.
متن کامل خبر
علائم ابتلا به کم کاری تیروئید
به گزارش گروه بهداشت و درمان
خبرگزاری فارس، حمادالدین مسمویی گفت: کم کاری تیروئید که خیلی از افراد را درگیر خود کرده است غدهای است که تیروکسین ترشح کرده و به تعبیر معمولی تمام سوخت و سازهای بدن بر عهده این غده است.
وی ادامه داد: وجود این غده حیاتی برای بدن ضروری است و در صورت کم کار شدن یا پر کار شدن آن شخص با مشکلات گوناگونی مواجه خواهد شد.
پزشک طب اسلامی تصریح کرد: وزن بالا، رنگ پریدگی لبها، تنگی نفس، تپش قلب، ریزش مو و خشکی پوست و غیره از علائم کم کاری تیروئید هستند که اگر به موقع درمان نشوند اختلالات بزرگی را در فرد بیمار ایجاد میکند.
مسمویی، افزود: بیمارانی که از کم کاری تیروئید رنج میبرند بهتر است رزیم غذایی مناسبی را در خوراک روزانه خود رعایت کنند، به خصوص که در این بیماری با اضافه وزن مواجه میشوند.
وی با اشاره به منابع مناسب غذایی در کم کاری تیروئید، تصریح کرد: این افراد باید از منابع غذایی استفاده کنند که دارای ویتامین B، A و E هستند و میوه هایی چون توت فرنگی، آناناس، موز و سیب را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
پزشک طب اسلامی با بیان این مطلب که بیمارانی که کم کاری تیروئید دارند از مصرف قندهای ساده مانند قند و شکر، شیرینیجات پرهیز کنند، گفت: با توجه به شرایط بیماری که در کم کاری تیروئید وجود دارد، افرادی که دچار آن میشوند باید بدانند برنامه غذایی آنها در بهبود این بیماری بسیار مورد اهمیت است.
متن کامل خبر
تأثیر نحوه غذا خوردن در ابتلا به دیابت
مجید نیمروزی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان
خبرگزاری فارس در ارتباط با بیماری دیابت و راههای درمان و پیشگیری از این مسئله از طریق طب سنتی گفت: دیابت به دو نوع وابسته و غیروابسته به انسولین تقسیم بندی شده که در دیابت وابسته با انسولین یا نوع 1، چگونگی و نحوه کیفیت زندگی در طب سنتی مد نظر است ولی در دیابت نوع 2 یا غیر وابسته به انسولین، تکنیکهای غذا خوردن، الگوها و رژیم غذایی موثر بوده و مورد توجه قرار دارد.
وی افزود: کنترل وزن و رژیمهای غذایی احتمال ابتلا به دیابت را کمتر کرده و عوارض ناشی از این بیماری را نیز کاهش میدهد.
متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه در مبتلایان به دیابت نوع 1 یا دیابت وابسته به انسولین هر 5 تا 10 سال عروق بزرگ بدن در آنها درگیر شده و عوارض چشمی و کلیوی برایشان ایجاد میکند، گفت: این عوارض در دیابت با رعایت الگوهای تغذیهای مناسب نیز کمتر خواهد شد.
نیمروزی با بیان اینکه مصرف بیش از اندازه ماکارونی و نان سفید احتمال ابتلا به دیابت را بیشتر میکند، گفت: همچنن نحوه غذا خوردن در بروز دیابت میتواند تأثیر گذارد و در طب سنتی نیز سفارش شده که غذاها به آرامی در دهان جویده شوند و طول مدت غذا خوردن نیز کمتر و بیشتر از 10 دقیقه نباشد.
متن کامل خبر
انتهای پیام/