برنج ایرانی شناسنامهدار میشود
15 ارديبهشت 1395 ساعت 9:53
مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی بر شناسنامهدار شدن برنج تولید داخل تاکید کرد.
به گزارش سرویس خبری تفتان ما، کاوه خاکسار شناسنامهدار شدن برنج را جلوگیری از اختلاط بیرویه برنج با کیفیت محلی با ارقام داخلی، وارداتی و برندسازی تولید داخل اعلام کرد.
وی اظهار کرد که استانهای مازندران و گیلان که تولیدکننده اصلی برنج هستند با تشکیل کارگروه مبارزه با اختلاط، طرح شناسنامهدار شدن و صدور کد 16 رقمی برای این محصول راهبردی داخلی را پیگیری کنند. وی افزود: در شرایط فعلی بیشترین اختلاط برنج در داخل کشور مربوط به اختلاط برنج محلی با ارقام پرمحصول داخلی است.
خاکسار گفت که اختلاط برنج با کیفیت محلی با مشابه خارجی به دلیل اختلاف ظاهری و کیفیتی برای مصرفکنندگان قابل مشاهده است و این کار کمتر از سوی متخلفان انجام میشود.
مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی افزود: اختلاط برنج با نگاه کاهش قیمت برای جلب مشتری در صورت اطلاع خریدار مانعی ندارد اما مطلع بودن خریدار از این اختلاط جای نگرانی دارد.
خاکسار گفت: با وجود برخی نابسامانی در بازار برنج داخلی، اقبال مصرفکنندگان از ارقام داخلی رو به افزایش است که با بهینهسازی مصرف آب و ارتقای سطح تولید باید نیاز مردم از تولید داخل تامین شود.
مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی میزان نیاز کشور به برنج را با سرانه مصرف 37 کیلوگرم حدود سه میلیون تن اعلام کرد و گفت: هماکنون بیش از 50 درصد از نیاز کشور از تولید داخلی و مابقی از محل واردات تامین میشود. وی میزان تولید برنج داخل را یک میلیون و 700 هزار تن اعلام کرد و افزود: برای تنظیم بازار برنج باید حدود یک میلیون و 200 هزار تن از نیاز کشور از محل واردات ارقام خارجی تامین شود.
وی مهم ترین مشکل در این حوزه را واردات بیرویه و بیش از نیاز داخل در سالهای گذشته دانست و اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار در سال گذشته میزان واردات را تا 50 درصد کمتر از نیاز کشور انجام داد.
وی میزان واردات برنج خارجی را در سال قبل حدود 750 هزار تن اعلام کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز مخلوط کردن برنج بومی با وارداتی را تهدید بزرگی برای برنج ایرانی دانست.
دلاور حیدرپور در جلسه کمیته فنی برنج مازندران با اشاره به محدود شدن کشت برنج در کشور به دلیل کمبود منابع آبی افزود: سال گذشته 20 هزار هکتار از شالیزارهای استان در استرس کمآبی و خشکی قرار گرفت و امسال برای 10 هزار هکتار از شالیزارها آبیاری تناوبی اجرا میشود. وی گفت: باید سطح زیرکشت موجود برنج در استان حفظ و از تغییر کاربری و احداث باغ در مزارع شالیزاری جلوگیری شود.
منبع:کیهان
انتهای پیام/
کد مطلب: 432075
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/432075/برنج-ایرانی-شناسنامه-دار-می-شود