۰

برگزاری اعتکاف ایام عرفه برای اولین بار در کشور

گروهی فرهنگی در تهران در اقدامی تحسین برانگیز و بی سابقه اعتکاف ایام عرفه را برگزار می کنند تا با لطف خدا این مراسم در دیگر نقاط کشور و دنیا نهادینه شود.
به گزارش سرویس وبلاگستان تفتان ما، چند سالی است که مراسم اعتکاف در میان جوانان زبانزد شده است و هرساله شاهد افزایش حضور جوانان در ایام اعتکاف در سیزده رجب هستیم، اما در گوشه کنار اخباری مبنی بر اعتکاف در ماه شعبان، اعتکاف در ماه رمضان و حتی اعتکاف در روز عرفه به گوشمان رسید.
اولین سوال در ذهنمان این بود که مگر اعتکاف فقط  در 13 رجب انجام نمی شود،برای پاسخ به این سوال و دیگر سوالات درون ذهنمان به دنبال گروهی رفتیم که چند سالی است که مراسم اعتکاف را در ایام مختلف برگزار می‌کنند و خوشبختانه با استقبال چشمگیری از جوانان ونوجوانان همراه می‌شود. مسئول این گروه، جوانی با نشاط به نام حجه الاسلام و المسلمین شاکری است که متن زیر مصاحبه ای کوتاه و خودمانی با آقای شاکری است.
* لطفا بفرمایید چرا ایام عرفه را برای برگزاری اعتکاف انتخاب کردید اصلا مگر می‌شود غیر از ماه رجب هم معتکف شد؟
خدا توفیق داده است که چند سالی با برپایی مراسم اعتکاف در میان جوانان قدمی هرچند کوچک در این مسر برداریم.این سوال شما را خیلی از دوستان میپرسند، چون در ذهنشان مراسم اعتکاف تنها اختصاص به سیزدهم تا پانزدهم ماه رجب است در حالی که این طور نیست. طبق رساله همه مراجع  در تمام طول سال میشود معتکف شد غیر از عید فطر و عید قربان.
در روایات برروی زمان خاصی سفارش نشده است به جز دهه آخر ماه مبارک رمضان که در سیره وجود نازنین رسول خدا نقل شده است که ایشان دهه آخر ماه مبارک بستر خود را جمع میکردند و معتکف میشدند؛ یکسال که ایشان ماه رمضان در جنگ تبوک بودند و نتوانستند معتکف شوند، در عوض سال بعد دو بار معتکف شدند.
 اما ما به پنج  علت مراسم اعتکاف را به غیر از روزهای مرسوم شده در روز ایام عرفه برگزار می کنیم :
وجود شباهتهای بسیار بین احکام اعتکاف و احکام حج و تقارن زمان ایام عرفه با ایام حج همانطور که اعتکاف رمضانیه به عید فطر ختم می‌شود، اعتکاف ایام عرفه به عید قربان ختم می‌شود. همانطور که اعتکاف رجبیه به دعای ام داوود ختم می‌شود، اعتکاف عرفه نیز به دعای عرفه ختم می‌شود. استحباب روزه گرفتن این سه روز. در روایت از رسول خدا آمده است که در نزد خداوند تعالی انجام عمل خیر در این ایام محبوبتر ازسایر ایام است. *پس اعتکاف ماه رجب از کجا آمده است؟
حدود هفتاد هشتاد سال قبل برای اولین بار یک روحانی به نام میرزا مهدی بروجردی در قم این کار را انجام دادند که به برکت این کار ایشان امسال حدود هفتصد هزار نفر در ماه رجب در ایران معتکف شدند.
*فکر نمی‌کنید اینقدر اعتکاف گرفتن افراط باشد؟
خیر. چرا افراط! اینکه انسان در طول سال حداقل 3 روز با خدا خود خلوت کند افراط است؟! فکر کنید به یک سفر سه روزه رفته اید. جدای از این در احوالات مرحوم آیت الله سید علی قاضی رضوان الله تعالی علیه نقل شده است که ایشان برای اینکه سرعت سیر و سلوکشان بالا رود بسیار معتکف می‌شدند.
*بنظرتان  این انزوا و گوشه گیر شدن از جامعه نیست؟
معتکف از نور و انرژی ای که در این ایام می‌گیرد خود را واکسینه می‌کند و برای ورود به عرصه اجتماع استفاده می‌کند.
 *معمولا چه برنامه هایی در اعتکاف دارید؟
ببیتوته درشب عید قربان، سخنرانی و عزاداری، مناجات سحرگاهی، پخش زنده اماکن متبرکه، مسابقه ، حلقه های معرفت، پخش کلیپ و مستند، بیان خاطرات دفاع مقدس، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، دعای عهد، زیارت عاشورا، نماز قضا،
با یاری خداوند امسال در اعتکاف فضایی به عنوان مهد کودک هم فراهم کردیم تا خانواده هایی که کودک دارند بتوانند با خیال راحتتری به اعتکاف بردازند.
*چه قشری بیشتر دراین اعتکاف شرکت می‌کنند؟
اغلب افراد شرکت کننده افراد جوان و از اقشار مختلف هستند.
*قبل از این هم برنامه اعتکاف عرفه وجود داشته است؟
خیر. این اولین بار است که اعتکاف ایام عرفه در جهان اسلام انجام می‌شود. البته سال قبل هم این برنامه توسط این مجموعه انجام شد.
*چطور می توانیم در این اعتکاف ثبت نام کنیم؟
عزیزانی که مایل به ثبت نام و یا پرداخت نذورات دارند میتوانند از طریق شماره 09126948937 اقدام فرمایند.
زمان:30 شهریور تا 1 مهر
آدرس مکان اعتکاف: تهران. مسجد شهید نواب صفوی واقع در شهرک فجر (ضلع جنوبی اتوبان نیایش – حدفاصل خ شیخ بهایی و کردستان)
انتهای پیام/ راه دانا
يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۱
کد مطلب: 432332
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *