به گزارش سرویس اجتماعي
تفتان ما، علیرضا جزینی قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر دفتر ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار
کیش پرس با تاکیدبر مشارکت تمامی افراد جامعه در پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر ، گفت: جامعه محوری اساسی ترین بحث در حوزه پیشگیری و مقابله با مواد مخدر است.
وی افزود: مشارکت اجتماعی، اعتماد اجتماعی و خانواده از شاخصه های اساسی در حوزه پیشگیری و جامعه محوری در مقابله با رشد و گسترش مواد مخدر و آلوده شدن جوانان به افیون اعتیاد است.
جزینی با تاکید بر اینکه جامعه از خانواده نشأت گرفته و آغاز می شود بیان کرد: مفهوم اساسی جامعه محور را در مشارکت می دانیم و اگر مشارکت همسر و خانواده نباشد تلاش ها بی فایده است و عود مجدد صورت می گیرد و بازگشت به آلودگی به سادگی رخ می دهد.
وی ادامه داد: موضوع پیشگیری به عنوان یک استراتژی مهم در برنامه ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار دارد. ما دارای یک استراتژی متوازن هستیم و همانگونه که در دهه 60 و اوایل انقلاب مقابله و مبارزه با اعتیاد مطرح بود اینکه پیشگیری و درمان، کاهش اسیب، حمایت وصیانت و توانمند سازی مطرح است و به همان اندازه که به دنبال پیشگیری هستیم با در کاهش آسیب ها، درمان و حمایت های اجتماعی از بازگشتگان از اعتیاد فعال باشیم.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: یکی از مهمترین معضلات در حال حاضر همراهی نکردن خانواده ها با بازگشته گان از اعتیاد است.
وی با اشاره به اینکه در تهران طبق شناسایی های انجام شده متأسفانه 400 بانوی مصرف کننده کارتن خواب شده بودند که به مراکز درمانی ارجاع شدند و از این تعداد تنها 170 خانواده از عزیزان خود استقبال کرده و آنان را در میان خود پذیرفتند. و خانواده های دیگر از پذیرش افراد خانواده خود اعراض کردند.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه شناخت مصرف کنندگان مواد با توجه به بیان نشدن از سوی مصرف کننده بسیار دیر هنگام صورت می گیرد و این مسئله حوزه پیشگیری و درمان در ابتدای ابتلاء را از میان می برد.
وی با ابراز مخالفت با اخراج گرفتار شدگان در دام اعتیاد از سوی شرکت ها و ادارت و یا دانش آموزان درگیر از مدارس عنوان کرد: با اخراج دانش آموزان مصرف کننده و یا کارگران از محل کار موافق نیستم و معتقدم این افراد باید درمان شوند نه اینکه از اجتماع رانده شوند زیرا بیشتر به دامان اعتیاد پناه برده و گرفتار می شوند.
جزینی تصریح کرد: پذیرش این افراد در خانواده، سازمان و اداره، جامعه و به طور کل در اجتماع برای آنان ماندگاری و بهبودیافتگی را در پی خواهد داشت.
وی ادامه داد: باید بهبود یافتگان در خصوص قدرت ماندگاری بهبودی در آنان در محافل سخن گفته و توانایی خود را یادآوری کنند و از انتقال تجرب خود به دیگران که مسئله بسیار مهمی است واهمه نداشته باشند زیرا تأثیر و قدرت سخن آنان در میان دوستان بیش از روانشناسان و کارشناسان است.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه برنامه جامع و سند کاملی در حوزه پیشگیری تدوین شده است که سازمان ها موظف به اجرای آن هستند افزود: پیشگیری کاری نیست که یک سازمان به تنهایی بتواند انجام دهد. در این رابطه با 25 دانشگاه تفاهم نامه هایی در حوزه دانشجویی انجام شده تا هر کدام در حوزه دانشجویی و دانش آموزی با تشکیل NGO ها در پیشگیری و حمایت و درمان این افراد تلاش کنند.
وی همچنین از ایجاد تفاهم میان حوزه پیشگیری از اعتیاد و وزیر علوم در دست یابی به مؤلفه جامعه محوری و مشارکت خبر داد و گفت: مشارکت با عزم ملی و حضور مردم می تواند مواد مخدر را که یک عامل مهم برای تهدید سرمایه های انسانی و اقتصادی ماست از میان بردارد.
به گفته این مقام مسئول هم اکنون 790 هزار نفر در مراکز درمانی در حال ترک اعتیاد هستند و در سال گذشته 30 تن داروی ترک اعتیاد بین معتادان توزیع و مصرف شده و 10 هزار میلیارد زیان مالی به کشور وارد شده که هزینه این داروها می توانست در بخش دیگری هزینه شده یا به مصرف درمان یک بیماری دیگر اختصاص یابد.
وی با اشاره به 3 هزار و 780 شهید مبارزه با مواد مخدر در کشور گفت: از فروردین ما در این مبارزه بی امان 3 شهید و 7 مجروح به جای مانده است.
جزینی تاکید کرد: برای جلوگیری از ورود و مصرف مخدر در کشور که اینک به یک جنگ نرم از سوی دشمن تبدیل شده باید تمامی افراد جامعه مشارکت خود را با تمام قوا آغاز کنند.
وی به 200 مرکز کاهش آسیب در کشور اشاره کرد و افزود: این مراکز سرنگ و لوازم بهداشتی دیگر در اختیار معتادان قرار می دهند تا از استفاده مشترک و گسترش آلودگی هایی مانند ایدز جلوگیری شود که تا کنون با وجود این مراکز 40 درصد کاهش آسیب از این طریق داشته ایم اما ابتلا به این بیماری از طریق جنسی افزایش دارد که باید برای آن تدبیری جدی اندیشید.
انتهای پیام/