۰
گزارش تفتان ما از علاقه یک جوان بسيجي خاشي به خود اشتغالی؛

علاقه و پشتکار همراه با چاشنی درآمدزایی انگیزه کارآفرین خاشي برای پرورش مرغ بومي/ جوان کار آفرین: فرمايشات رهبري عامل انگيزه ام شد + تصاوير

استفاده از تسهیلات اقتصاد مقاومتی بسيج سازندگي شهرستان خاش سرمایه‌ای ارزشمند برای افراد مستعد و خلاق در عرصه کارآفرینی و نيز افراد جويايي كار در اين شهرستان است.
علاقه و پشتکار همراه با چاشنی درآمدزایی انگیزه کارآفرین خاشي برای پرورش مرغ بومي/ جوان کار آفرین: فرمايشات رهبري عامل انگيزه ام شد + تصاوير
به گزارش تفتان ما، اقتصاد مقاومتی مفهومی است که این روزها بعنوان راهگشای برون رفت اقتصاد کشور از وضعیت نابسامان و سست کنونی بیان می‌شود .
 
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال‌های اخیر بارها با بیان و تبیین اقتصاد مقاومتی و توجه به سرمایه‌های داخلی دولت و مجلس را به سمت به کارگیری این مفهوم رهنمون ساختند. اگرچه در این موضوع همایش‌ها و جلسات گوناگونی در سطح دولت و مجلس برگزار شد اما آن چنان‌ که باید مورد توجه و اجرا قرار نگرفت تا جایی که مقام معظم رهبری سال 95 را به‌عنوان سال عمل و اقدام در حوزه اقتصاد مقاومتی نام‌گذاری کردند .
 
از محورهای اساسی و مهم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌توان به حمایت از تولید ملی و کارآفرینی، توجه به نخبگان و استفاده از فناوری‌های نوین، محدودسازی اقتصاد دولتی، مردمی کردن اقتصاد، خلاصی از وابستگی به درآمد‌های نفتی، مهار فساد و استقلال اقتصادی اشاره کرد.
 
به قولی با نشستن و کار را بر عهده دیگری نهادن چیزی از پیش نمی‌رود و باید هر کس به اندازه توان وارد این میدان شود و در واقع نبايد منتظر بمانیم تا اقتصاد ما به کمک بیگانگان به رشد و بالندگی برسد، تنها خودمان می‌توانیم دست بر زانوی همت گذاشته و در کنار هم قرار گیریم تا چرخ تولید و اقتصاد کشور را بچرخانیم.
 
کم نیستند در این میان عده‌ای که به ایفای نقش خود پرداخته‌اند و علاوه بر چرخش چرخ اقتصادی خانواده شان به اقتصاد کشور نیز کمک می کنند و واژه "ما می توانیم" را در عمل ثابت کرده اند.
 
«پرورش مرغ خزك و بومي» یکی از مطلوب‌ترین راههای ایجاد کسب و کار کوچک با درآمدی سرشار در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی است. مطلوب از آن جهت که پرورش این نوع مرغ در سطح صنعتی و مرغداری‌های بزرگ توجیه اقتصادی ندارد و در نتیجه تولیدکنندگان باتجربه و بزرگ قادر به رقابت با بازار کوچک شما نیستند.
 

 
علاوه‌بر این، مرغ‌های‌محلی ایران، نوعی نژاد بسیار مقاوم به‌شمار می‌آیند. آنها در مقابل بیماری‌ها، گرما و سرما تحمل بالایی دارند و این مزیت باعث می‌شود که ایجاد یک واحد تولیدی مرغ‌بومی نه‌تنها هزینه‌هایتان را کاهش می‌دهد بلکه شما را با ضرر و زیان کمتری ناشی از تلفات هم مواجه می‌کند. 
 
به جز این مقاومت نژاد بومی در مقابل تغییرات دما سبب می‌شود که شما بتوانید در هر نقطه از کشور یک مرغداری کوچک و کم‌هزینه دایر کنید. این درحالی است که واحدهای صنعتی و بزرگ پرورش مرغ در برخی اقلیم‌ها مانند مناطق گرم و کویری زیان‌دهی بالایی دارند. 
 
براساس بررسی‌های کارشناسی با راه‌اندازی یک واحد کوچک پرورش مرغ‌بومی که صرف‌نظر از هزینه تهیه مکان نگهداری، بین ٤,٥ تا ٦‌میلیون تومان برایتان هزینه دارد، از دوره دوم پرورش به بعد تقریبا به سوددهی خالص و صد درصد می‌رسید.
 
پرورش طیور به وی‍ژه مرغ بومی از گذشته‌های دور در این منطقه رایج بوده است و خانواده‌های روستایی، با نگهداری تعدادی مرغ و خروس، آنها را پرورش می دادند و با استفاده از گوشت و تخم آنها، بخشی از نیازهای خود را برطرف می کردند و مقدار اضافی مرغ و تخم مرغ تولیدی را به دیگران عرضه می کردند.
 

 
امروز نیز در بیش تر روستاهای این شهرستان با کم ترین هزینه وامکانات، پرورش مرغ بومی انجام می‌شود، گاها هم افرادی در این راستا به پرورش این مرغ های محلی به صورت تعداد زیادی که بتواند درآمد نسبتا پایداری را ایجاد نماید اقدام می کنند.
 
با نگاهی به رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص حساسیت به بحث اقتصاد مقاومتی به سراغ یکی از کارآفرینان بسیجی ساکن شهرستان خاش رفتیم و از او راجع به نحوه کسب و کارش سئوالاتی کردیم و با پشتکار و تلاش وی آشنا شدیم.
 
"فرهاد حوران" یکی از فعالان اقتصادی است که از کودکی به همراه پدر و برادرانش در روستاي خود مشغول به کار بوده و در حال حاضر اقدام به پرورش مرغ محلی(خزك) در شهرستان خاش کرده است و به دنبال آینده ای روشن در زمینه اقتصاد است.
 

 
او به خوبی این پیام مقام معظم رهبری را درک نموده و با راه اندازی یک مکان پرورش مرغ (خزك) برای خود کسب و کاری راه انداخته است.
 
* پرورش 1000 مرغ بومي در 150 متر
اين جوان كارآفرين بسيجي خاشي در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بيان اينكه اين كار پستي و بلندي هاي بسياري دارد، اظهار كرد: من به پرورش مرغ بومي بسيار علاقه دارم و از درآمد اين كار نيز راضي هستم.
 
فرهاد حوران گفت: براي اين كار مكان كمتر از يكصد متر را پيش بيني كردم و در اكنون با تداوم و استمرار اين كار و افزايش تعدادمرغ هاي بومي بيش از يك هزار عدد رسيده و اين محيط را به يكصد و  50 متر توسعه دادم.
 
وي با بيان اينكه براي آغاز به كار نياز به يك دستگاه ماشين جوجه كشي بود، تصريح كرد: با همكاري جهاد سازندگي و دريافت تسهيلات در اين زمينه توانستم يك دستگاه ماشين جوجه كشي و مقدمات اوليه كار را فراهم كنم.
 
حوران با اشاره به بازار فروش توليدات بومي، خاطرنشان كرد: هر کدام از مرغ ها را با هزینه ای بالغ بر 15 تا 20 هزار تومان به بازار عرضه می كنم  و سودهي فروش بستگي به بازار دارد و فصل زمستان نسبت به تابستان فروش خوب است، بدليل اينكه از اردبيهشت ماه جوجه محلي خود روستاييان به بازار مي آيد، آنچنان فروشي ندارد.
 

 
اين كارآفرين بسيجي با اشاره به مشكلات فروش و نبود بازار فروش در خاش، گفت: شهرستان خاش شهر بسته است و فروش بيشتر دست دلالان است و فروشنده خيلي كم سود مي برد .
 
وي با بيان اينكه پس از گذشت چند ماه ، مرغ های محلی ما آماده و قابل عرضه به بازار فروش مي شوند، افزود: در حال حاضر براي فروش مرغ ها با مشكلات زيادي رو برو شده ايم و انتظار داريم تا مسئولان در اين امر ما را ياري و كمك دهند و نيز براي تهيه دان مرغ نيز با مشكلات بسياري دست به گريبان هستيم.
 
حوران با بيان اينكه بايد براي گسترش و پيشرفت فعاليتهاي اقتصادي مسئولان ساير هزينه هاي جانبي را نيز در نظر بگيرند، تاكيد كرد:  براي نمونه هزينه‌هاي برق، آب و غيره را يارانه در نظر گرفته تا اين صنايع نوپا بتوانند به حيات خود ادامه دهند و با توجه به ریزش های که ناشی از تلفات جوجه ها کارآفرین را تهدید می کند اگر مسئولان حمایت کنند می تواند حرفه ی خوبی باشد.
 
وي عنوان كرد: به دليل مشكلاتي كه در پرورش مرغ خزك وجود دارد تصميم به پرورش شتر مرغ دارم و در حال حاضر سالن پرورش شتر مرغ را آماده كرده ام.
 
اين كارآفرين بسيجي گفت: به دليل گراني خوراك مرغ مجبور به فروش جوجه ها زودتر از موعد و به صورت يكماه و يا 45 روزه شديم و تامین سوخت زمستانی  و کمبود وسایل گرمایشی و تلفات برخی جوجه ها از چالشهای ما در این عرصه بود.
 

 
اين پرورش دهنده مرغ بومي با بيان اينكه اقتصادمقاومتي با توليد بومي در هر منطقه بوجود مي آيد ،اذعان كرد: پایه اقتصاد مقاومتی حمایت از تولید داخلی و اعتماد به نسل جوان است.
 
حوران ضمن تشكر از بسيج سازندگي ناحيه مقاومت بسيج سپاه شهرستان خاش، تصريح كرد: تسهيلاتي كه از سوي بسيج سازندگي به كارآفرينان پرداخت مي شود كمك بسيار زيادي در ايجاد و راه اندازي شغل هاي زود بازده و رفع مشكلات معشيتي خانواده ها مي كند.
 
وي اظهار كرد: تسهيلات بسيج سازندگي تاكنون توانسته واحدهاي توليدي و اقتصادي بسياري را كه در معرض ورزشكستگي و تعطيلي بوده نجات دهد  و بخش های اقتصادی بی شماری را دوباره احیا و فعال کرده است.
 
انتهاي پيام/
دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۱
کد مطلب: 433048
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *