به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما، مامیری معاون بهداشت، پیشگیری و کنترل مشترک سازمان دامپزشکی در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به برنامه ویژه این سازمان به منظور جلوگیری از گسترش بیماری کشنده سل گاوی افزود: طبق این برنامه در تقویم زمانی ویژهای تمام گاوهای موجود در همه دامداریها به طور مداوم چکاب و در صورت شناسایی دام مبتلا با تشخیص دامپزشک معدوم می شود به گونهای که امسال تاکنون نزدیک به 100 گاو مبتلا به سل حذف شده است.
وی در ادامه با اشاره به کشتار هزار و 200 گاو در سال گذشته تأکید کرد: با توجه به اینکه در بسیاری از موارد بیماری کشنده سل واگیر با منشأ باکتری موسوم به باسیل همه بافت گاو را آلوده نمیکند در نتیجه در هنگام کشتار لاشههای آلوده با دقت جدا شده و مابقی گوشت گاو زیر نظر بازرسان سازمان دامپزشکی در کارخانه مربوطه تحت حرارت بالا قرار گرفته و سپس وارد چرخه توزیع و سبد غذایی افراد میشود به گونه ای که از تعداد کل دامهای کشتار شده 30 درصد آنها به طور کامل حذف و 70 درصد با پاکسازی لاشه وارد چرخه غذایی شدهاند.
معاون بهداشت، پیشگیری و کنترل مشترک سازمان دامپزشکی اظهار داشت: در صورت عدم کنترل بیماری سل گاوی و یا کوچک ترین احمال در خصوص قرار دادن گوشت های پاکسازی شده در معرض حرارت بالا این بیماری میتواند به انسان منتقل شده و حتی منجر به مرگ وی شود و با طبق بررسیهای صورت گرفته میزان دامهای مبتلا به سل گاوی امسال کمتر از هزار رأس پیشبینی میشود.
امیری تصریح کرد: بیماری کشنده سل گاوی کاملا با سل انسانی از نظر فاکتورهای موجود در باکتری باسیل کاملا متفاوت است و آن دسته از دامدارانی که بیشتر در مناطق روستایی ارتباط خیلی نزدیکی با دامها دارند در صورت سهلانگاری میتوانند در معرض ابتلا به سل گاوی قرار گیرند البته در هر دوره شناسایی و حذف دام آلوده خود دامداران نیز از سوی سازمان دامپزشکی به منظور چکاب و بررسی به وزارت بهداشت معرفی میشوند.
انتهای پیام /