به گزارش سرویس اجتماعي
تفتان ما، کارخانه سیمان تهران یکی از واحد های آلاینده پایتخت به شمار می رود که در جنوب شرق تهران واقع شده و آنچنان که کارشناسان ذیربط عنوان داشته اند جابجایی و نقل و انتقال آن از تهران ضرورتی است که باید در اولویت قرار گیرد.
با چنین اوصافی باید به انتظار نشست و دید سازمان صنعت،معدن و تجارت استان تهران و سازمان محیط زیست چه برنامه ای برای خروج این واحد تنظیم و طراحی خواهد کرد ؟
سال گذشته با سفر تهران گردی احمد مسجد جامعی به این واحد،بار دیگر مخاطرات این مرکز بر سر زبان ها افتاد.
در آن مقطع این عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص تهدیدات زیست محیطی مرکز مذکور عنوان کرد:از چهار کوره این کارخانه،تنها یک کوره با استفاده از فیلترهای کنترل کننده در شرایط استاندارد قرار دارد.
در بهار سال 94 ،مسئولان این کارخانه قول دادند تا پایان سال 94 نسبت به استاندارد سازی مابقی کوره ها نیز اقدام می کنند،اما در عمل چنین امری بصورت کامل میسر نشد،گواه صدق این ادعا نیز به دود حاصل از فعالیت این کارخانه باز می گرددکه به دفعات از سوی ساکنان منطقه مشیریه مشاهده شده است.
همین دود خاکستری خود مزید بر علت می شود که رئیس اداره محیط زیست شهرستان ری به دلیل قدمت و فرسودگی،برخی از بخش های این کارخانه را در دایره مراکز آلاینده تعریف کند،به واقع ذرات گرد و غبار کارخانه و انتشار وسرایت آن در محدوده های مسکونی،از مخاطراتی است که با فعالیت این کارخانه ایجاد می شود.
*اوج آلایندگی زیست محیطی در زمان قطعی برق
اوج آلایندگی کارخانه سیمان به زمانی باز می گردد که اختلالات نوساناتی در بعد ازظهرها به قطعی برق منتهی می شود و متعاقبا بخشی از سیستم کارخانه از کار افتاده و متعاقبا فیلترها نیز خاموش می شوند.
در این زمان،فن کارخانه به دلیل سرعت بالای حرکت و گشت آوری،ده دقیقه پس از قطعی برق نیز به حرکت شتابنده خود ادامه می دهد و عدم وجود هیچگونه ترمزی برای باز ایستادن فن،به انتشار گرد وغبار در هوا منتهی می شود،محسن شوکتی،رئیس اداره محیط زیست شهرستان ری،این زمان را اوج آلایندگی فعالیت کارخانه سیمان عنوان می کند.
*سنگ شکن های آلاینده
مهدی چمران،رئیس شورای اسلامی شهر تهران تمامی آلودگی را منحصر به فعالیت کارخانه سیمان نمی داند.
وی در گفتگویی با رسانه ها به سنگ شکن هایی نیز اشاره می کند که در کنار فعالیت کارخانه مذکور،در انتشار آلایندگی ها موثر هستند و به واقع بخشی از آلودگی محله های اطراف، ناشی از فعالیت همین سنگ شکن ها است.
*دپوی سیمان،عاملی دیگر در آلایندگی
رئیس محیط زیست شهر ری معتقد است انتقال و جابجایی کارخانه سیمان مستلزم تعیین زمان بندی مشخص است، البته اگرچه مسئولان ذیربط چاره کار را در جابجایی این مرکز جستجو می کنند،اما مدیر ایمنی،بهداشت و محیط زیست شرکت سیمان تهران نیز اعلام کرده،تلاش ها برای کاهش گرد و غبار به زیر میزان استاندارد در کوره شش ادامه دارد.
آنچنان که مدیران کارخانه سیمان عنوان داشته اند،فضای سبز موجود در کارخانه سیمان از ویژگی های این مرکز به شمار می رود که ظاهرا 103 گونه گیاهی نیز در آن وجود دارد،اما برخی کارشناسان معتقدند حتی این میزان پوشش گیاهی نیز مهار کننده حجم انبوه آلایندگی ها نخواهد بود.
موضوع دپوی سیمان در اطراف این کارخانه یکی دیگر از دغدغه های مطرح در حوزه سلامت زیست محیطی محسوب می شود که ظاهرا اداره محیط زیست این خطه از استان تهران،مداوما در حال کنترل دپوی مورد اشاره است تا ارتفاع آن فراتر از 6 متر نرود.
اما به هر جهت،فعالیت کارخانه سیمان از نظر مسئولان سازمان محیط زیست مساله ساز است و با عنایت به حساسیت های بوجود آمده،به نظر می رسد در آینده موضوع جابجایی این واحد به نحوی جدی تر در دستور کار قرار گیرد، کارخانه ای که علیرغم قدمت بسیار دیرین آن در حال حاضر به چالشی برای سلامت زیست محیطی جنوب شرق تهران مبدل شده است.
انتهای پیام/خبرگزاری جوان