۸۰ درصد مرگها به دلیل ۴ بیماری
بیماریهای عفونی در ایران کاهش، بیماریهای قلبی، سرطان، دیابت و ریه افزایش
21 تير 1395 ساعت 10:11
قائم مقام وزیر بهداشت با تاکید بر توجه به پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر گفت: در بررسی انجام شده در میان ۱۹۲ کشور، ایران از لحاظ میزان موفقیت در مقابله با عوامل خطر مربوط به بیماریهای غیرواگیر و رسیدن به شاخصهای مناسب رتبه دوم را کسب کرده است.
به گزارش سرویس اجتماعي تفتان ما، ایرج حریرچی در حاشیه همایش بین المللی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر به اقدامات مناسب بهداشتی و درمانی در طی سه دهه گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت بیماریهای واگیر و عفونی، بیماریهای تغذیه ای و زایمان تا حد زیادی در کشور و دنیا کاهش یافته است، ولی به دلیل افزایش سن جامعه، عدم تحرک، مصرف غذای نامناسب، مصرف دخانیات و مصرف الکل، بیماریهای غیر واگیر از جمله بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و انسداد ریه و تنفسی در کشور رو به افزایش است.
قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه 80 درصد مرگها به دلیل این 4 بیماری است، افزود: حوادث ترافیکی نیز از دیگر عوامل مرگ و میر در کشور است. قسمت عمده ای از مرگهای زودرس یعنی زیر 55 و 70 سال ناشی از ابتلا به بیماریهای غیرواگیر است.
حریرچی افزود: در بررسی اخیر انجام شده در میان 192 کشور، ایران از لحاظ میزان موفقیت در مقابله با عوامل خطر مربوط به بیماریهای غیرواگیر و رسیدن به شاخصهای مناسب رتبه دوم را کسب کرده است.
قائم مقام وزیر بهداشت بر لزوم توجه به پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر تاکید کرد و گفت: باید مردم خود به میزان تحرک و نوع غذای مصرفی توجه کنند و در امر پیشگیری در این بیماری ها پیشقدم باشند تا بتوانیم یکی از دستاوردهای دیگر حوزه سلامت یعنی بالا رفتن سن امید به زندگی که در زنان 80.5 و در مردان 74 سال است را حفظ کنیم. باید بتوانیم امید به زندگی سالم و بدون بیماری در میان افراد جامعه را افزایش دهیم.
قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه در خصوص جلسه دیوان محاسبات در مورد میزان دریافتیهای پزشکان گفت: دریافتها و پرداختهای غیر متعارف و غیر قانونی به مدیران موضوع مستقلی است و ریشه طولانی دارد و بر اساس مصوبههایی از سال 76 داده شده و این مسئله مربوط به کل مدیران دولتی است و باید براساس فرآیندهای قانونی رسیدگی شود.
حریرچی افزود: متاسفانه انتشار تصویر برخی فیشهای حقوقی از سوی برخی افراد، به نوعی شیطنت بوده و فیش چندین ماه با هم تلفیق شده بود.
وی با بیان اینکه فیش حقوقی پزشکان کاملاً مشخص است و رقم آن اندک است، اظهار داشت: فیش حقوقی پزشک متخصص که 77.5 درصد بار خدمات بستری بر روی دوش اوست، نزدیک به 2 میلیون و 520 هزار تومان است و بقیه دریافتی آن که مبالغ اندک است، کارانه است. یعنی در مقابل ارائه خدمت با تعرفه دولتی کمترین قیمت بعد از کسر مالیات، و سایر کسری ها به پزشک داده میشود. اکثر این پزشکان بیش از دو برابر پزشک تمام وقت فعالیت میکنند.
معاون کل و قائم مقام وزیر بهداشت ضمن اشاره به گزارش دادستان دیوان محاسبات که با درایت و نظر فنی ارائه شده، افزود: گزارش دیوان محاسبات نشان داد که اضافه دریافتی یا پرداختی در وزارت بهداشت وجود ندارد و وزارت بهداشت از پرداختهای نامتعارف مبراست.
حریرچی ادامه داد: به طور مثال در استانی مثل کردستان که فقط 4 جراح مغز دارد آیا میتوانیم بخواهیم که همین تعرفه اندک را نگیرد؟! شاید عده ای بدون دریافت مبلغ فعالیت کنند اما نمیتوان از همه این انتظار را داشت.
وی به ابلاغ اخیر وزیر بهداشت به معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت مبنی بر تشکیل کارگروهی به منظور رسیدگی به فیشهای حقوقی اشاره کرد و افزود: کارگروه با مسئولیت معاونت توسعه وزارت بهداشت بوده و نمایندگانی از دستگاههای خارج از وزارت بهداشت در این کارگروه حضور دارند چرا که میخواهیم در این باره کاملا شفاف عمل کنیم.
قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه، در خصوص فوت عباس کیارستمی گفت: طبق نامه وزیر بهداشت به رئیس سازمان نظام پزشکی این پرونده به طور ویژه در دو مرحله چه قبل از ورود وزیر بهداشت و چه بعد از آن و هم در زمان حضور ایشان در فرانسه مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه زمان جنگ تحمیلی، ما حتی به اسرای عراقی که بیمار و مجروح بودند رسیدگی میکردیم، تاکید کرد: ما کاری را انجام میدهیم که مطابق با حقوق مرحوم کیارستمی و منافع عمومی کل بیماران باشد چرا که همه بیماران برای ما محترم هستند.
حریرچی در پایان خاطرنشان کرد: برای ما همه ایرانیان از هر گونه قوم و مذهب محترم هستند اما برخی افراد به دلیل شاخصهای فرهنگی، سیاسی، هنری و انقلابی، نزد مردم احترام ویژه ای دارند.
انتهای پیام/تسنیم
کد مطلب: 433967
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/433967/بیماریهای-عفونی-ایران-کاهش-قلبی-سرطان-دیابت-ریه-افزایش