به گزارش سرویس طنزوسرگرمی
تفتان ما،صبح امروز ایتالیا با یک زلزله تازه لرزیده است. شهردار «اکامولی»، شهری که کانون زلزله در آن قرار داشته میگوید نیمی از شهر عملا دیگر وجود ندارد، در شهرهای دیگر اطراف کانون زلزله در مرکز ایتالیا هم خساراتی به بار آمده است.
در زلزله اخیر حداقل 38 تن کشته و تعداد زیادی زخمی در بیماستانها بستری شدهاند.
امدادگران در حال انتقال یک مجروح از میان خرابههای روبل، در آماتریک
-گتیایمیج-
اما این اولین بار نیست که ایتالیا دچار زلزلهای بزرگ میشود، شبه جزیرهای که در جنوب رشته کوه آلپ قرار دارد، در سالهای اخیر بارها به دلیل زلزله متحمل خسارتهای جانی و مالی سنگین شده است.
خرابه های قصر دلاروچه بعد از زلزله 2012
-گتیایمیج-
در می و ژوئن 2012، دو زلزله مرگبار ایتالیا را گرفتار کرد. اولی در امیلیا -روماجنا در شمال ایتالیا بود؛ زلزلهای با قدرت 6 ریشتر. دومی به فاصله چند روز دوباره در همان منطقه، این بار با قدرتی به اندازه 5.8 ریشتر و پسلرزههایی بعدی، دو زلزله در مجموع 24 نفر را کشت و صدها نفر را زخمی کرد، علاوه بر این باعث شد 15 هزار نفر خانههایشان را رها کنند و به مناطق دیگر پناه ببرند.
مردی در میان خرابههای خانهاش در شهر اونا بعد از زلزله سال 2009
-رویترز-
در اپریل 2009، در منطقه آبروزو زلزلهای به بزرگی 6.3 ریشتر، این بار جان 300 نفر را گرفت و صدها نفر را روانه بیمارستان کرد، صدها نفر بیخانمان شدند. زلزلهای که در رم، در فاصله 60 مایلی کانون زلزله هم احساس شد، باعث تخریب کوچههای تنگ سنگچین و بناهای تاریخی لااکویلا شد.
سقوط یک ساختمان در حین زلزله سال 2002 در جولیانو دی پوگلیا
-نیویورکتایمز-
سال 2002 هم برای ایتالیا سال خوبی نبود. زلزله مولیس، یکی از غمانگیزترین زلزلههای ایتالیا بود. زلزله 5.4 ریشتری زمانی رخ داد که تعداد زیادی کودک در جشن هالوین در مدرسه حاضر بودند. ویرانی مدرسه و مهد کودک باعث شد 50 کودک زیر آوار ها گیر بیفتند که 27 نفر آنها جان خود را از دست دادند.
تعدادی از ساختمانها در جولیانو دی پوگلیا خراب شدند و کشاورزی منطقه به کلی از بین رفت.
مردی در میان خرابههای یک ساختمان در بالوانو در جنوب ایتالیا راه میرود
1980 نیویورکتایمز
در نوامبر 1980 زلزله کامپانیا رخ داد که قدرتی معارل 6.9 ریشتر داشت و یکی از مرگبارترین زلزلههای تاریخ ایتالیا شد. در این حادثه بیش از 3000 نفر کشته شدند و بیش از 200 هزار نفر خانههایشان را از دست دادند و بیجا شدند.
کانون این زلزله در 300 مایلی برج پیزا بود و باعث شد این اثر تاریخی و هنری ایتالیا برای حدود 22 دقیقه دچار لرزش شود، با این حال پیزا بعد از حادثه دوباره به حالت عادی برگشت و آسیبی ندید.
تصویری از شهر گمونا دل فیروری بعد از زلزله 1976
-نیویورکتایمز-
می 1976، زلزله 6.5 ریشتری مرگبار دیگری در فریئولی-ونیزیا گیولیا ایتالیا این بار جان حدود 1000 نفر را گرفت و 100 هزار نفر را بیخانمان کرد، در نتیجه این زلزله و پسلرزههای بعدیاش که تا سپتامبر همان سال ادامه داشت، بیش از 20 هزار خانه ویران شدند.
انتهای پیام/