۰
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) مطرح کرد

مشکل قاچاق فراتر از فرآیند اداری و تجهیزات است/ عده‌ای در برابر اصلاح سیستم مقاومت می‌کنند

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: بخش زیادی از افرادی که در جریان فرآیند قاچاق هستند، موافق اصلاح سیستم‌های بازدارنده نیستند و بنابراین می‌توان انتظار اعمال نفوذ برای جلوگیری از این اقدامات را از جانب آنان داشت.
مشکل قاچاق فراتر از فرآیند اداری و تجهیزات است/ عده‌ای در برابر اصلاح سیستم مقاومت می‌کنند
به گزارش سرویس اقتصادی تفتان ما،با بیان اینکه متأسفانه نظام گمرکی دچار بی‌مبالاتی است و به همین جهت وسایل لازم جهت حل مشکل قاچاق را تأمین نمی‌کند، گفت: بخش زیادی از افرادی که در جریان این موضوع هستند موافق اصلاح سیستم‌های بازدارنده قاچاق نیستند و بنابراین می‌توان انتظار اعمال نفوذ برای جلوگیری از این اقدامات را از جانب آنان داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مبادله اسناد سازمان‌های مربوط به واردات از جمله گمرک، سازمان بنادر، راهداری و سازمان مالیاتی، روی کاهش قاچاق تاثیرگذار خواهد بود، گفت: حتماً اینطور است.یکی از مشکلات برخورد با قاچاق این است که تبادل اطلاعاتی بین سازمان‌های مختلف در این رابطه وجود ندارد چنانکه به‌طور مثال سیستم بانک مرکزی، گمرک، مالیاتی و حمل و نقل اطلاعات یکسانی در رابطه با محموله‌های وارداتی ندارند.
وی افزود: اگر این ارتباط برقرار و پنجره واحد واقعی ایجاد شود و این دستگاه‌ها اطلاعاتشان را در اختیار هم قرار دهند قطعاً یکی از دروازه‌های بزرگ قاچاق بسته خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این پرسش که چرا سازمان گمرک خود را مجهز به دستگاه‌های کشف قاچاق نمی‌کند، گفت: این را باید از خودشان سؤال کرد من برآوردی در این رابطه ندارم که بدانم این تجهیزات چقدر هزینه دارد، اما من در کل ساختار ساده‌انگاری و بی‌مبالاتی را در سیستم گمرک می‌بینم نه در افراد و یا در مدیران.
عبدالملکی تصریح کرد: مجموع نظام گمرکی دچار مشکلات اساسی است اما نظام نظارتی هم به‌طور کلی کارآیی کافی ندارد.
وی تاکید کرد: متأسفانه نظام گمرکی دچار بی‌مبالاتی است و به همین جهت مدتها وسایل لازم جهت حل مشکل را تأمین نکرده‌اند  دستگاه‌های اسکنر یا نرم‌افزارهای شبکه‌هایی که برای ارتباط با دستگاه‌های دیگر استفاده می‌شود نصب نشده‌اند تا کالاهای وارداتی در گمرک قابل تشخیص شوند.
این کارشناس اقتصادی در خصوص نقش گروه‌ها و افراد ذی‌نفع در واردات و صادرات و اصلاح نشدن رویه رسمی کشور در رابطه با برخورد با قاچاق بیان کرد: بخش زیادی از افرادی که در جریان موضوع هستند موافق اصلاح این سیستم‌ها نیستند و علی‌القاعده می‌توان انتظار داشت که اینها اعمال نفوذ کرده و از این اقدام‌ها جلوگیری کنند.
وی افزود: این افراد ممکن است گاهی با اخلال‌گری این کار را انجام دهند و گاهی با فشار و بقیه اشکال فساد این کار را انجام دهند ولی در هر حال دست کسانی که ذی‌نفع هستند تقریباً در اینجا پیداست و آنها اجازه این تغییرات را برای جلوگیری از قاچاق نمی‌دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: به نظر من مسأله عدم برخورد با قاچاق تنها مرتبط با هزینه‌های دستگاه‌ها یا هزینه‌های اداری نیست، بلکه مسائل فراتر از اینهاست.
 
انتهای پیام/فارس
 
دوشنبه ۸ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۲
کد مطلب: 434564
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *