وقایع روزهای پیش از آغاز جنگ تحمیلی/10
این روزها نبض جنگ تندتر می زند/بنی صدر، رجوی و رازهای کودتای نافرجام نقاب
29 شهريور 1395 ساعت 10:59
سیلاب ناشی از نقشه ای از پیش طراحی شده که همه جا را فرا میگیرد قابل انکار نیست، اما کسی که بر بلندی ایستاده است میگوید:« این سیلاب نیست، نگران نباشید. کمی فراوانی آب شده!»
به گزارش سرویس شهدا تفتان ما،سیلاب ناشی از نقشه ای از پیش طراحی شده که همه جا را فرامی گیرد قابل انکار نیست، اما کسی که بر بلندی ایستاده است می گوید:« این سیلاب نیست، نگران نباشید. کمی فراوانی آب شده!» این تمثیلی از حرف های عزت ابراهیم الدوری معاون ریاست شورای انقلاب عراق است در حالی که نیروهای نظامی این کشور که در روز روشن پاسگاه ها، شهرها و روستاهای نوار مرزی ایران را بمباران می کنند، سنگر حفر می کند، لشکر زرهی به مرزهای مشترکش با ایران می آورد و هواپیماهای گشتیشان برای شناسایی در آسمان ایران چرخ می زنند.
این روزها حس جنگ و علائم ظاهری حتمی آن هر روز بیش از پیش ذهن مردم و نیروهای نظامی را به خود مشغول می کند. روزهایی که نبض جنگ ناخواسته زیر پوست خاک ایران تندتر می زند.
*عزت ابراهیم الدوری: ما در حالت جنگ با ایران به سر نمی بریم!
با تشدید درگیری های نظامی در مرزهای ایران و عراق، به ویژه در مرزهای قصرشیرین و ایلام، تلاش دیپلماتیک مقامات عراقی نیز برای توجیه حملات خود و تصرف بخش هایی از اراضی ایران با استناد به قرارداد 1975شاه-صدام در الجزیره، شدت یافته و واکنش مقامات ایرانی نیز به این حملات و فعالیت های سیاسی، وضوح بیشتری یافته است.
در این خصوص و در ادامه تلاش های دیپلماتیک کشور عراق، امروز «عزت ابراهیم الدوری معاون ریاست شورای انقلاب عراق، در رم اعلام کرد: عملیات جنگی این کشور در مرزهای ایران برای باز پس گرفتن 1300کیلومتر مربع خاک متعلق به عراق تا پایان هفته جاری خاتمه خواهد یافت.» وی سپس تصریح کرد:«تصمیم به انجام این عملیات 10روز پیش توسط بغداد اتخاذ شد تا سرزمین های این کشور را که طبق قرارداد 1975 (1354) الجزایر باید به عراق عودت داده شود، باز پس بگیرد.» عزت ابراهیم که در یک کنفرانس مطبوعاتی سخن می گفت، افزود:«قبل از انجام عملیات نظامی عراق طی ارسال یادداشتی، به ایران یک هفته مهلت داد تا سرزمین های این کشور را باز پس دهد.» وی خاطرنشان ساخت: نیروهای عراقی تاکنون بخشهای زین القوس و سیف سعد را تصرف کرده اند.» و افزود:« ما در حالت جنگ با ایران به سر نمیبریم.» ...عزت ابراهیم سپس درباره طرح های نفتی مخالفت خود را با هرگونه افزایش بهای تازه نفت و همچنین ماهش تولید اعلام کرده، افزود:«عراق این حق را دارد که نفت مورد نیاز ایتالیا را تامین کند، به شرطی که این کشور نیز موضع درستی در برابر بغداد چه در طرح های سیاسی و چه در برنامه های فنی از جمله بخش نظامی و اتمی آغاز کند.» عزت ابراهیم همچنین در این مصاحبه گفت:«حکام فعلی ایران بیگانه از زمان معاصر هستند و با افکار قرون وسطی زندگی می کنند و هیچ رابطهای با رویدادهای روزانه جهان ندارند.»
دراین حال بنی صدر در اجتماع امروز نیروهای پادگان سر پلذهاب اظهار کرد:«باید کاری کنید که هم مرزهای خود را حفظ کنید و هم اینکه این بازی برای همیشه تمام شود و عراقی ها به خود جرات ندهند تا هر روز قصد حمله کنند.»
*محمدعلی رجایی: نباید جنگ بین دو کشور برای کشورگشایی تلقی شود
محمدعلی رجایی، نخست وزیر نیز در ایلام در یک مصاحبه تلویزیونی شرکت کرد و درباره حملات اخیر عراق به مرزهای ایران گفت:«مسئله بسیار مهم است که این جنگ غرب کشور به هیچ وجه نباید جنگ بین دو کشور برای کشورگشایی تلقی شود، بلکه جنگی است علیه انقلاب اسلامی. خود دولت بعث عراق هم این را می داند که اکنون چه حرکتی انجام می دهد و این عمل به دستور کدام ارباب است که حرکت کرده. ما سالهای سال زیر سلطه رژیم دست نشانده بوده ایم. ارباب سابق شاه همان ارباب دولت عراق است و او خوب می داند هرگونه حرکتی علیه ایران حرکتی است علیه انقلاب ما. در حقیقت دولت عراق با این حرکت خودش ضدانقلاب بودن، ضدانسان بودن، ضد آزادی بودن و ضد شرافتمند بودن را احساس می کند. ...»
*تیمسار فلاحی: یک میلی متر از خاک خود را به کسی نخواهیم داد
اما مهمترین و حساسترین عکس العمل را امروز تیمسار ولی الله فلاحی جانشین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با خبرگزاری پارس نشان داد. وی نظر شخصی خود را درباره قرارداد الجزایر و ادعاهای مرزی عراق چنین بیان کرد:«ما قرارداد ایران و الجزایر را درباره مرزهای ارضی قبول نداریم و یک میلی متر از خاک خود را به کسی نخواهیم داد. درمورد شط العرب و اروندرود هم که به گمان عراق امتیازی به ما داده است، ما آن را حق خود دانسته و امتیازی برای خود نمی دانیم و اگر نیروهای بعث عراق در داخل خاک خود قسمتی از ارتفاعات مشرف و سرکوب یا قسمتی از مرز مشترک را اشغال کرده است، به هر بهایی شده آن را پس خواهیم گرفت.»
در این میان برخی کشورهای عربی تلاش های نه چندان محسوسی را برای پایان دادن به نبردهای میان ایران و عراق آغاز کرده اند. گزارش روزنامه جمهوری اسلامی به نقل از خبرگزاری سوریه حاکی است که شامگاه امروز کنگره خلق عرب و اتحادیه کشورهای عرب تشکیل جلسه داد و تصمیم گرفت هیئتی را به ریاست عمرالحمیدی دبیرکل این کنگره، به عراق بفرستد تا دولت عراق را ترغیب به پایان دادن جنگ علیه انقلاب اسلامی ایران کند، لیکن تاریخ دقیق حرکت این هیئت مشخص نشده است.
*عمر الحمیدی: ممکن است حفظ اتحاد میان اعراب ما را در برابر ایران قرار دهد
خبرگزاری سوریه افزود:«الحمیدی طی سخنانش در این کنگره اظهار داشت که حملات توطئه آمیز امپریالیسم و واکنشهای اعراب علیه انقلاب ایران قسمتی از سلسله اقدامات خصومت آمیز علیه انقلاب اسلامی و جنبشهای آزادی بخش عربی و جهانی است.» اما اظهارات بعدی ایشان با اشاره به اینکه ممکن است حفظ اتحاد میان اعراب آنها را در برابر ایران قرار دهد و این عمل حمایت ایران را از فعالیت ها و مبارزات آزادی بخش فلسطین سست کند، مواضع ابتدایی کنگره را تضعیف کرد و نشان دهنده این مهم بود که آنها به طور حتم حامی عراق خواهند شد و سفر عمرالحمیدی تنها برای رفع تکلیف و آبروداری مقابل دیگر کشورهای جهان است و تنها هدفش ایجاد وجهه برای کنگره خلق عرب و جلوگیری از تضرر احتمالی عراق در جنگ است. پس از آن خبرگزاری پارس به نقل از خبرگزاری وفا از کویت می نویسد:«هانی الحسن عضو کمیته مرکزی سازمان آزادی بخش فلسطین در مصاحبه ای با خبرگزاری کویت، ضمن تکذیب نقش میانجیگری ساف میان عراق و ایران گفت: این ستیز مانع وحدت نیروهای رزمی مسلمانان برای آزادی فلسطین است. هانی الحسن همچنین از عموم مسلمانان خواست که شکیبایی پیشه کنند تا انقلاب ایران استوار بماند و همه به اتفاق هم برای آزادی قدس اقدام کرده و سپس روابط اعراب و ایران به طور منطقی حل و فصل شود. ...»
*شاه حسین: موضع اردن را در پشتیبانی و حمایت از دولت عراق اعلام میکنیم
در این میان شاه حسین پادشاه اردن در یک گفتگوی تلفنی با صدام حسین حمایت و پشتیبانی اردن را از عراق در مبارزه با ایران اعلام کرده و گفته است:«میل داریم موضع اردن را در پشتیبانی و حمایت از دولت عراق در دفاع از خاک خود اعلام کنیم. ...» تا به اینجا اعراب با هماهنگی و اعتماد به نفس از یکدیگر حمایت کرده و می کنند. سازمان آزادی بخش فلسطین نیز برای رسیدن به مقصود خویش و جلوگیری از ایجاد هر مانعی در ارسال کمکهای ایران به سازمان، مشکل ایران را یک مساله و گره منطقه ای می داند تا کمک های این کشور همچنان علی حده برایش باقی بماند. حامیان ایران کجا هستند؟ آیا ایران در این میان حامی و پشتیبانی غیر از خداوند دارد؟
*هنگ قصرشیرین: پاسگاه نفتشهر قادر به سرکوبی دشمن نیست
گزارش خبرنگار کیهان از قصرشیرین حاکی است:«شدت درگیریها در منطقه خسروی و تنگاب بیشتر از سایر مناطق بود.» بنا به این گزارش:«ارتش بعث مستقر در منطقه بانمیل به دنبال انهدام چند تانک و آتش گرفتن چند منبع نفتی بانمیل توسط قوای ایران عقب نشینی کرد. این درگیری ها تا ساعت5بعدازظهر امروز در این مناطق ادامه داشت.» در این درگیری ها که دامنه آن به پاسگاه خان لیلی نیز کشیده شده است، نیروهای جمهوری اسلامی موفق شده اند از زمان پس گرفتن سه پاسگاه مرزی، بیش از 700نفر از افراد ارتش عراق را کشته یا زخمی کنند و خسارات زیادی به تاسیسات، سلاحها و آلات و ادوات جنگی عراق وارد سازند. در ساعت 11صبح نیز بین ارتش بعث عراق و نیروهای جمهوری اسلامی در تنگاب نو درگیری شدیدی به وقوع پیوست که بر اثر اصابت موشک های دشمن 3تن از افراد مستقر در پاسگاه زخمی شدند.
از نفت شهر نیز خبر میرسد:« از ساعت 13:50امروز، کشور عراق نفت شهر و منابع نفتی را زیر آتش توپخانه خود قرارداده و این یگان تقاضای کمک تقاضای یک یگان زرهی برای حفاظت از شهر نفت را دارد.» در این مورد گزارش هنگ قصرشیرین حاکی است:«پاسگاه نفت شهر قادر به سرکوبی دشمن نیست و [توان] مقاومت در برابر آتش توپخانه را ندارد و شهر در خطر فراوان قرارگرفته و ارتش مستقر در حوالی نفت شهر به آتش آنان پاسخ نداده، لذا تقاضای اعزام توپخانه سنگین و یک گروهان سوار زرهی را نموده و این درگیری تا ساعت 19:55دقیقه امروز ادامه داشت.»
اما گزارش مرکز فرماندهی غرب حاکی است که به تلافی این حملات«نیروهای ارتش جمهوری السلامی ایران و سپاه پاسداران نفت شهر در ساعت5بعدازظهر امروز برای اولین بار حالت تهاجمی به خود گرفته و مواضع ارتش عراق را زیر آتش توپخانه و خمپاره انداز خود قراردادند که در این حمله متقابل 2پاسگاه عراق منهدم گردید و خسارات زیادی به دشمن وارد شد.» در گزارش ستاد عملیات مشترک غرب کشور که در ساعت 6بعدازظهر امروز منتشر شد، ضمن تایید این حمله متقابل آمده است:«به دنبال حملات نیروهای ارتش و پاسداران و ژاندارمری ارتش بعث عراق با هواپیماهای جنگنده خود برفراز نفت شهر به پرواز درآمدند. در پی این تجاوزات هوایی که به وسیله 2فروند هواپیمای میگ در ساعت5:45 و6 بعدازظهر امروز روی داد نیروهای پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران به شدت به مقابله برخاستند و متجاوزین را مجبور به عقب نشینی کردند.»
*درگیری در تنگ هوان شدت گرفت
ساعت ساعت 11شب، درگیری بین ارتش عراق و افراد سپاه پاسداران مستقر در تنگ هوان شدت گرفت و با دفاع متقابل افراد سپاه پاسداران نیروهای متجاوز عراقی که قصد تجاوز به این منطقه را داشتند، مجبور شدند چند کیلومتر در خاک خود عقب نشینی کنند که در حین عقب نشینی تلفات سنگینی به نیروهای دشمن وارد آمد. در همین منطقه گزارش خبرگزاری پارس حاکی است:«در درگیریهای اخیر مرزی 5افسر، استوار یکم، گروهبان، سرباز و یک نفر که درجه او مشخص نیست از طریق مرزهای قصرشیرین و هلاله خود را به ایران رسانده و تقاضای پناهندگی کردند. این 5نفر هم اکنون در ستاد عملیات مشترک غرب به سرمی برند.»
همزمان با این وقایع نیروهای ارتش جمهوری اسلامی روزهای سخت و ناگواری را در مرزهای ایران پشت می گذارند. گروهان صالح آباد و پاسگاه های تابع آن همچنان درگیر نبردی سخت و نابرابر با ارتش عراق هستند. گزارش هایی از منطقه وضع این پاسگاه ها و نیروهای ارتشی را این گونه بیان می کند:« براثر درگیری های بسیار شدیدی که از شب پیش در پاسگاههای انجیره و شوروشیرین در جریان بوده، راههای منتهی به این دو پاسگاه توسط ارتش عراق بسته شده و نیروهای کمکی نتوانستهاند تا ساعت9:30بامداد امروز، مهمات و خواربار به این دو پاسگاه برسانند.» در این گزارش تقاضای بالگرد برای ارسال خواربار شده است. هنگ ایلام درباره پاسگاه های گروهان صالح آباد گزارش کرده است که پاسگاههای هلاله و نیخزر همان اوایل سقوط کردند، ولی دو پاسگاه انجیره و شوروشیرین همچنان درگیر نبردی سخت با قوای مسلح عراق هستند. ...استاندار ایلام دستور اکید داده که تیپ مزبور[ایلام] به هیچ وجه مواضع خود را ترک نکند و تا آنجا که امکان دارد مواضع و پشتیبانی از پاسگاه های شوروشیرین و انجیره بکوشند.» آخرین گزارش ژاندارمری غروب سخت منطقه صالح آباد را نشان می دهد و اینکه«برادران سپاه که قرار شده از ایلام جهت تقویت به گروهان صالح آباد اعزام شوند تاکنون خود را به آن گروهان معرفی نکرده اند و در حال حاضر پاسگاه انجیره و شوروشیرین در حلقه محاصره دشمن قرارگرفته اند و اقدام از زمین مقدور نیست، مگر به وسیله هلیکوپتر آذوقه برای آنها فرستاده شود.»
*عراق توپ های خود را در نخلستان استتار کرده است
امروز همچنین ستاد مشترک ارتش یک بار دیگر با استناد به گزارش های قبلی اعلام کرد:«برابر آخرین اطلاعات به دست آمده دشمن قصد دارد از طریق شوروشیرین به جاده جدیدی که از طریق جاده کنجانچم به پاسگاه جدید کانی سخت احداث گردیده، دست یابد تا به راحتی ارتفاعات کولک را تصرف و به طرف سدکنجان چم پیشروی نماید و هم اکنون دشمن در دره و رودخانه شوروشیرین در انتهای جاده جدید کانی سخت مستقر است. ...» بنا به گزارش های واصله پاسگاه های سمیده و بیات نیز از دو طرف زیر آتش قرارگرفته اند و تقاضا شده که از طریق تیپ دزفول نیروی لازم جهت کمک اعزام گردد.»
همزمان با حملات شدید عراق و مقابله نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در مرزها و مناطق هم جوار غرب، عراق همچنان نیروها و تجهیزات بیشتری را به این مناطق گسیل داشته است. از جمله:«یک آتشبار ضدهوایی در غرب زرباطیه گسترش دارد که توپ های خود را در نخلستان استتار نموده و رفت و آمدهای خودروهای این یگان از طرف شمار زرباطیه از یک جاده خاکی صورت می گیرد.» عراق همچنین در اطراف مناطقی که تصرف کرده درحال احداث جاده و استحکامات می باشد. در این باره«گزارش پاسگاه ژاندارمری خسروی حاکی است از ساعت 5:30دقیقه امروز عوامل مزدور عراقی در داخل خاک خودی در ارتفاعات پاسگاه قلعه یهودی و زینل کش و اطراف مقابل تنگاب کهنه مشغول احداث سنگر می باشند.»
* شورای شهر خرمشهر: اهالی مناطق مرزی را در منازل خود جای دهید
از اولین لحظات روشنایی امروز، ارتش عراق مجددا حملات آتشباری خود را روی مناطق مرزی خرمشهر آغاز کرد و نیروهای مدافع جمهوری اسلامی به پاسخگویی پرداختند. گزارش پایگاه دریایی خرمشهر دراین باره حاکی است:«حملات از ساعت 5صبح از سوی مزدوران بعث عراق شروع گردید و در ساعت 5:15امروز خاتمه یافت و تعداد3نفر از سربازان پاسگاه ژاندارمری خین و یک برادر پاسدار و3نفر از اهالی مجروح گردیدند.» همچنین یک مقام آگاه در سپاه پاسداران خرمشهر اعلام کرد که صبح امروز یک فروند هواپیمای عراقی وارد حریم فضایی ایران شد که بلافاصله با سلاحهای سنگین یگانهای مستقر در مرز به این تجاوز پاسخ داده شد. برابر همین گزارش، اکثر تجاوزات به منظور اکتشافات مرزی صورت می گیرد و این چندمین بار است که دولت بعث عراق تجاوزاتی به این صورت در مرزهای ما انجام داده است. خبرنگار کیهان ضمن بیان گزارش فوق افزوده است:شورای شهر خرمشهر اطلاعیه ای در رابطه با جریانات مرزی شلمچه صادر کرد. در این اطلاعیه از مردم خرمشهر خواسته شده که اهالی مناطق مرزی را در منازل خود جای دهند.»
فرماندار خرمشهر نیز با اشاره به درگیری های مرزی پیشاز ظهر امروز در منطقه مرزی خرمشهر، از مردم خرمشهر خواست آمادگی رزمی خود را بیشتر کنند و اعلام کرد که کمیته های امداد در فرمانداری خرمشهر، هلال احمر و مساجد خرمشهر تشکیل شده و مردم می توانند کمک های نقدی و غیرنقدی خود را به این اماکن تحویل دهند. وی همچنین از مردم خرمشهر خواست ضمن حفظ آمادگی رزمی خونسردی خود را نیز از دست ندهند. در ضمن، «در پی این درگیری ها، بعدازظهر امروز استاندار خوزستان به اتفاق چند تن از مسئولان سیاسی و انتظامی استان از پاسگاه های مرزی شلمچه، مومنی و خین در خرمشهر بازدید کرد و دستورهایی برای رفع کمبودهای موجود صادر نمود. استاندار خوزستان در جلسه شورای تامین استان در خرمشهر شرکت کرد و در خصوص مشکلات و مسائل مرزی و اتخاذ تدابیر لازم در این زمینه، مذاکراتی صورت گرفت.» استاندار خوزستان همچنین در تلفنگرامی به وزارت کشور دستور داد:«ضمن در اولویت قراردادن آمادگی های پزشکی و امدادی، نسبت به احتیاجات اداره کل بهداری و بهزیستی استان خوزستان از جمله اعزام آمبولانس ها، پرستار و بهیار، متخصص بیهوشی و اتاق عمل، داروهای لازم، رادیولوژی و کیسه های خون به مقدار زیاد و تخت ها و تشک های معمولی به مقدار لازم، اقدام مقتضی و سریع صورت پذیرد.»
درگیری های امروز فقط در مرز خرمشهر نبود، بلکه در منطقه هورالعظیم نیز یک درگیری هفت ساعته رخ داد:«در ساعت 14:15دقیقه امروز، پاسداران جهت کنترل نوار مرزی به هورالعظیم عزیمت کرده بودند که با عوامل نیروهای عراقی در قسمت های زمین های باز، درگیر شدند. بلافاصله پس از اطلاع به پاسگاه سعیدیه، فرمانده پاسگاه همراه تعدادی از مامورین با تجهیزات کافی جهت کمک به سپاه پاسداران به محل عزیمت و طی یک درگیری هفت ساعته... مامورین و سپاه پاسداران نیروهای عراقی را با شجاعت سرکوب و آنان را به داخل خاک عراق رانده و در ساعت 20:20دقیقه درگیری خاتمه یافت و هیچ گونه خسارت مالی و جانی به ماموران خودی وارد نشد، ولی از تلفات و خسارات به نیروهای عراقی اطلاعی در دست نیست.»
* ستاد مشترک ارتش: امکان دارد یک لشکر زرهی و یک لشکر مکانیزه ارتش عراق به خوزستان حمله کند
همچنین نیروهای عراقی که از ساعت 11:30دقیقه امروز با هفت دستگاه لودر و بولدوزر در 3کیلومتری پاسگاه کوشک ایران در خاک عراق مشغول حفر سنگر بودند»، «در ساعت 14:50دقیقه امروز به پاسگاه صفریه ایران حمله کردند، ولی با آتش متقابل نیروهای ایران مواجه شدند. ...در این درگیری انبار مهمات پاسگاه فکه عراق و 14تانک عراقی منهدم شدند. ...بهداری و بهزیستی استان خوزستان اعلام کرد که در این درگیری ها 11نفر از نیروهای خودی زخمی شده اند که حال آنها رو به بهبودی است. ...»
باتوجه به استقرار سه لشکر عراق در منطقه مرزی حوزه ماموریت لشکر92زرهی خوزستان ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد:«امکان دارد یک لشکر زرهی و یک لشکر مکانیزه ارتش عراق در محور عماره،دوسلق، دزفول به خوزستان حمله نماید.» فرماندهی ژاندارمری کشور با اعلام این مطلب در ابلاغیه خود از هنگ های ژاندارمری سوسنگرد و آبادان خواشته که نهایت دقت و هوشیاری و مراقبت و پیش بینی های لازم را معمول دارند. یک گزارش مشابه دیگر از لشگر 92زرهی اهواز حاکی است:«برابر اطلاع حاصله دشمن در محور عماره، فکه قصد تجاوز به خاک کشور اسلامی ایران را دارد.» در این گزارش از یگانهای تحت امر لشکر و نیروهای دیگر خواسته شده که هوشیاری صددرصد خود را به خصوص برای جلوگیری از غافلگیری حفظ کنند.
در این منطقه دو گزارش مختلف از واحد تحقیقات سپاه آبادان گویای اقدامات نیروهای اطلاعاتی سپاه پاسداران آبادان در شناسایی تحرکات نظامی عراق از یک سو و نیز ضربه زدن و جنگ پارتیزانی علیه ارتش بعث به تلافی تجاوزات مکرر و تحرکات خصمانه ارتش عراق از دیگر سو است. یکی از این گزارش ها خاکی است:«در ساعت 17امروز که ناوچه گشتی این سپاه درحال گشت زنی بود، مشاهده گردید که یک واحد سنگین توپخانه عراقی شامل توپ و تیربار ضدهوایی با نور استتار، مقابل پاسگاه خرمشهر مستقر گردیده اند.»
گزارش بعدی واحد اطلاعات و تحقیقات سپاه حاکی است:«در تاریخ 15/8/1980، بهوسیله دو بمب که توسط این واحد برای یکی از برادران در عراق فرستاده شده بود، یک انبار خواروبار ارتش بعث عراق در ام القصر منفجر شد کهدر نتیجه 6نفر کشته و 6 نفر ناپدید شدند که تحقیقات سازمان امنیت عراق به جایی نرسید و یکی از بمب ها در زیر جیپ متعلق به نیروی دریایی کار گذاشته شد که در نتیجه راننده جیپ و یک استوار کشته شدند.» یک گزارش از گروهان ژاندارمری آبادان به نقل از پاسگاه دیری فارام گویای این مطلب است که پاسگاه المطوع عراق روبه روی پاسگاه شناوه با اسلحه و پرسنل تقویت شده و یک دستگاه تانک و دو قبضه خمپاره انداز نیز استتار شده اند و یک عدد دوربین چینی با سه پایه مربوطه در کنار ساحل مستقر و این پاسگاه عراقی با دوربین مزبور مشغول دیدبانی نوار مرزی و پاسگاه ایران است.» از همین منطقه خبری دیگر حاکی است که در ساعت 16:15دقیقه بامداد امروز، 3نفر از نظامیان پاسگاه شیب عراق با در دست داشتن پرچم سفید و درحالی که مسلح بودند خود را به پاسگاه ژاندامری سوبله جمعی بستان تسلیم نمودند.» فرماندار دشت آزادگان نیز تایید این خبر و چگونگی آن گفت:«پناهنده شنوندگان خود را عضو حزب الدعوه معرفی کرده اند که از طرفداران شهید آیت الله محمدباقر صدر می باشند.»
* گزارش نیروهای اطلاعاتی: اکثر مردم جزیره ام الرصاص از وحشت جنگ اخیر این جزیره را ترک کرده اند
در این روز نیروهای مسلح خودی با استفاده از شنود دستگاه های مخابراتی دشمن و حضور مستقیم نیروهای اطلاعاتی از داخل خاک دشمن به دست آورده اند که بسیار جالب توجه است. گزارش ساعت 11 شامگاه امروز یکی از نیروهای اطلاعاتی بسیار حائز اهمیت است:«1. بیمارستان نظامی بصره پر از زخمیهای جنگ اخیر است و زخمی ها به شدت محافظت می شوند. 2. تقویت پادگان تنومه ادامه دارد و تانک ها و توپ ها و کامیون های پر از مهمات که از بصره می آیند در آنجا مستقر و سپس تقسیم می شوند.3. اکثر مردم جزیره ام الرصاص از وحشت جنگ اخیر این جزیره را ترک کرده اند. 4. در جزیره ام الرصاص واحدهای پیاده نظام مستقر گردیده است. 5. پل جزیره ام الرصاص به وسیله متخصصین ترمیم گردیده است. 6. در جزیره البوارین مردم این جزیره را ترک کرده اند خمپاره هایی در جزیره طویله و شمشاع که پشت جزیره البوارین می باشد، مستقر گردیده است. 7. طبق آخرین خبرهای واصله یکی از هدف های دشمن سرگرم نمودن نیروهای نظامی مقابل است(ایرانی) تا بتوانند در یک محل دیگر با تمام قوا جنگ را شروع کند که احساس می شود محل دیگر مرز شلمچه است؛ زیرا گسترش نیروهای نظامی دشمن با توجه به اخبار داده شده قبلی در این مکان، برای هجوم است نه دفاع.ضمنا درگیری بین نیروهای متقابل در محل مذکور تا ساعت14 امروز به شدت ادامه داشت.»
*شهربانی خرمشهر: عوامل بعث عراق بین عشایر عرب جزیره مینو نفوذ کرده و تبلیغ می کنند
همزمان با تحریکات و حملات ایذایی عراق به مرزهای خوزستان عوامل داخلی وابسته به این رژیم نیز در داخل شهرهای مرزی، بخصوص منطقه عمومی خرمشهر و آبادان دست به تحرکاتی از جمله بمب گذاری در تاسیسات صنعتی و نفتی، جاسوسی و تبلیغ برای رژیم عراق و ورود اسلحه قاچاق می زنند. این تحرکات گرچه این روزها باتوجه به درگیری های مرزی کمتر شده است، همچنان ادامه دارد. دراینباره گزارش شهربانی خرمشهر حاکی است:«اخیرا عوامل بعث عراق بین عشایر عرب جزیره مینو نفوذ کرده و فعالیت های گسترده ای علیه جمهوری اسلامی ایران انجام می دهند. ...دراین رابطه اعلامیه هایی به زبان عربی و عکس هایی از صدام حسین به دیوارهای بعضی مناطق جزیره نصب کرده اند. ...»
*مهندس فریور باتمانقلیچ: موتور لنج ها عامل انتقال جاسوس و اسلحه به خوزستان هستند
از سوی دیگر در مصاحبه ای که امروز منتشر شد، مهندس فریور باتمانقلیچ فرماندار آبادان، درمورد مساله امنیتی منطقه گفت:«موتور لنج ها عامل انتقال جاسوس و اسلحه به خوزستان هستند و با بستن مرزها در منطقه از طریق بسیج نیروها از و سنگرسازی در طول نوار مرزی، قادر به مقابله در برابر حملات و توطئه ها خواهیم بود و بمب گذاری ها و ورود اسلحه به خوزستان کاهش خواهد یافت و همراه با بستن مرزها ایجاد کار برای ملوانان و جاشوها ضروری است. ...در این منطقه طرح جامعی تهیه کرده ایم که مرزها را ببندیم و هم اکنون تمام بمب گذاریها و اسلحه هایی که وارد می شود در این منطقه از طریق مرز عراق است. ... چند روز عده ای را دستگیر کردند که حامل یک گونی پر از کلاشینکف بودند. ما باید مرز را از طریق بسیج نیروها کاملا ببندیم و برای مرز سنگر بسازیم که اگر احتمالا حمله ای صورت گیرد بتوانیم مقابله کنیم.»
*بنی صدر، رجوی و رازهای کودتای نافرجام نقاب
در حالی که بامداد امروز پس از جلسات متعدد محاکمه حکم دادگاه انقلاب اسلامی مرکز مبنی بر اعدام 9تن دیگر از دست اندرکاران کودتای نقاب به اجرا درآمد، سران سازمان مجاهدین خلق، امروز در یک مصاحبه مطبوعاتی با تبلیغات روانی خاصی اتهام دست داشتن در کودتای نافرجام اخیر را به شدت تکذیب کردند. با وجود این، تکذیبیه سران مجاهدین خلق حاوی نکاتی است که نه تنها آنان را از این اتهام مبرا نمی کند، بلکه سرنخ هایی از همدستی این سازمان با کودتاگران بدست میدهد.
ماجرا بنا به گزارش روزنامه انقلاب اسلامی از این قرار است:«به دنبال پخش برنامه تلویزیونی سروان رکنی، یکی از عوامل موثر در کودتای نافرجام اخیر که گفته بود با رهبران مجاهدین خلق صحبت شده بود که در زمان انجام کودتا سکوت اختیار کنند و در حقیقت دال بر آگاهی مجاهدین و شرکت ضمنی آنها در این کودتا بود. پس از آن در مجلس شورای اسلامی حجت الاسلام هادی غفاری نماینده تهران، اعلام داشت که بنا بر اخباری که بدست آوردم بنا بود پس از کودتا به رجوی پست نماینده دائمی ایران در سازمان ملل متحد داده شود. ...خبر امروز روزنامه صبح آزادگان مبنی بر این است که مسعود رجوی یکی از رهبران سازمان مجاهدین خلق به پاریس فرار کرده و در آنجا با شاهپور بختیار دوبار ملاقات کرده و در کودتای 18تیر دست داشته است. ...امروز در منزل شهید رضایی ها، مسعود رجوی و موسی خیابانی طی یک مصاحبه مطبوعاتی درباره مسائل چندماهه اخیر و شایعه ارتباط مجاهدین خلق در کودتای نافرجام اخیر توضیحاتی دادند.» مضمون گفته های آن دو باضافه ناگفته های دیگری، در اطلاعیه این سازمان امروز در نشریه مجاهدین خلق ایران،فوق العاده تحت عنوان «پاسخ به اراجیف افسر ضدانقلابی» منتشر شد. در بخشی از این اطلاعیه که در روزهای نزدیک به محاکمه محمدرضا سعادتی از اعضای مرکزی این سازمان به اتهام جاسوسی برای شوروی منتشر شده، آمده است:«... عملیات قرار است روز چهارشنبه(18/4)با اشغال پایگاه شاهرخی همدان آغاز شود. طبق... 30فانتوم و 40خلبان در این پایگاه طبق نقشه آماده پرواز هستند. نقطه آغاز عملیات محلی است در 4کیلومتری پایگاه که محل تجمع ...است. فانتوم ها پس از پرواز قرار است صبح پنج شنبه چند نقطه حساس تهران را مورد حمله و بمباران قراردهند. از جمله این نقاط مقر امام، نخست وزیری و... می باشد. امید است که اطلاعات مزبور در جهت خنثی ساختن این توطئه به موقع مورد استفاده قرار گیرد و جمهوری اسلامی ایران از گزند این اقدام ضدانقلابی آسیبی نبیند.»
از سوی دیگر و در همین خصوص بنی صدر در کارنامه امروز خود درباره تماس تلفنی امروز مسعود رجوی از رهبران سازمان مجاهدین خلق آورده است:«...بعد گفتند آقای رجوی می خواهد با شما صحبت کند، اجازه دادم وصل کنند و صحبت بکند. گفت که درباره صحبت هایی که در مجلس در خصوص مشارکت مجاهدین خلق در کودتای نافرجام شده با رئیس مجلس صحبت کرده و گفت که به رئیس مجلس گفته است که ما به موقع به رئیس جمهوری گزارش کتبی کرده ایم و این گزارش موجود است، چطور ما را متهم می کنند به این که ما در این کودتا دخالت یا دست داشتیم[؟] و گفت که رئیس مجلس گفته است که چرا به خود رئیس جمهوری مراجعه نمی کنید و من گفتم:«بله و من تصدیق می کنم که شما گزارش فرستادید و لابد برای همین است که اگر من تصدیق می کردن بعد بوق و کرنا راه می اندازند [که] این هم دلیل دیگر بر همکاری. ...»
*ادموند ماسکی: امیدوار شدن به اظهارنظرهای دولت ایران اشتباه است
اظهارات مقامات ایران و آمریکا درباره گروگان ها حاکی از نوعی انتظار و در عین حال هنوز بالاتکلیفی دراین باره است، ولی چشم انداز حل مسئله به هرحال نزدیک تر شده است؛ هرچند نه خیلی نزدیک.
رئیس مجلس درباره ملاقات های اخیر خود با نمایندگان سفارتخانههای خارجی و نامه هایی که از طرق آنها از مقامات آمریکایی در یافت کرده است اظهار کرد:« یک نامه از طرف خانواده گروگان ها به امضای 52خانواده به من رسیده است که لحنی التماس آمیز دارد و در آن از امام و مجلس تقاضای کمک شده است و همچنین با ملت ایران درمورد تجاوزات امریکا ابراز همدردی شده است و نامه دیگری از طرف دو نفر از نمایندگان کنگره، خواستار جواب به آن نامه و رسیدگی به وضع گروگان ها شده است. ...» هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «درجلسه فردا بحث درباره گروگان ها شروع می شود... .»رادیو صدای آمریکا از قول ادموند ماسکی وزیر امورخارجه امریکا گفت:«امیدوار شدن به اظهارنظرهای دولت ایران را اشتباه خواند.»
انتهای پیام/
کد مطلب: 434790