به گزارش
تفتان ما، بدون شك تلويزيون در عصر حاضر يكي از نيازهاي اساسي يك خانواده محسوب مي شود، به گونه اي كه هر قشر از جامعه حداقل یک گیرنده تلویزیونی در گوشه ای از منزل خود را داراست شبکههای دیجیتال یکی دیگر از دستاوردهای نظام که در چند سال گذشته در سراسر کشور جهت پوشش همگانی راهاندازی شده است وشهرستان خاش نیز از این قاعده مستثنی نبوده و قریب به 3 سال است که این سیستم دیجیتالی در این شهرستان راه اندازی شده است، در این مدت شبکههای آنالوگ کمکم جای خود را به دیجیتال داد و مردم به فکر خرید دستگاه دیجیتال و دریافت تصاویر باکیفیت بودند، غافل از اینکه روزی میرسد که میگوییم صد رحمت به شبکههای آنالوگ و این روزها گلایه های زیادی از شهروندان این شهرستان در خصوص قطعی شبکه های دیجیتال به گوش می رسد و این قطعی شبکه ها رفته رفته به یک معضل بسیار بزرگ تبدیل شده است.
اختلال و قطعی مکرر شبکه های دیجیتال در شهرستان خاش به علت عدم پوشش 100درصدی و آماده نبودن زیر ساخت های اساسی شبکه دیجیتال در این شهرستان است، مهمتر آنکه اگر برق قطع شود و یا باران و باد در شهرستان خاش نازل شودکه همه چیز بدتر و خراب تر از قبل می شود و قهر باران و باد با دیجیتال مشکل همیشگی تلویزیونهای این شهرستان است و به محض نزول رحمت الهی دیگر صفحه تلویزیون تصویری را به نمایش میگذارد؛ « سیگنال وجود ندارد» و باید برای چندین ساعت با دیجیتال خداحافظی کرد و تنها یادگار سیستم دیجیتال با آغاز بارندگی است و يا با كوچترين قطعی برق و هرگونه شرایط جوی دیگر10شبکه از 20شبکه گیرنده های دیجیتال در این شهرستان نیز قطع می شود و گاهی اوقات هم اگر شبکههای دیجیتال میلشان میکشید با هم قطع میشدند تا مردم راحتتر استراحت کنند و این امر سبب نارضایتی همه مردم شهرستان شده است به طوریکه بعضی ها گیرنده دیجیتال خودشان را قطع کرده و به تلویزیون آنالوگ روی آورده اند و عطای دیدن تصاویر دیجیتالی و به ظاهر با کیفیت بالا را به لقایش بخشيدند.
شاید عمق فاجعه تنها برای کسانی مشخص شده باشد که برای تنظیم آنتن تلویزیون خود و تماشای یک فیلم سینمایی یا مسابقه ورزشی مدام از بالای پشت بام فریاد می زنند «درست شد؟» ، «سایه ندارد؟» و غیره و نقش سازنده شبكه هاي ديجيتال در جلوگيري از هجوم قارچ گونه ماهواره ها نقشي سازنده و بازدارنده است كه متاسفانه در سايه غفلت مسئولان صداوسيما و دستگاه هاي فرهنگي در حال رشد سريع است و خرابي چنديدن روزه و شايد بهتربگويم ماهيانه گيرنده هاي ديجيتال در شهرستان خاش باعث گرايش و ميل مردم به سمت و سوي استفاده از ماهواره شده است.
تراژدي پايان ناپذير اختلال و قطع شبكه هاي آنالوگ و ديجيتال در شهرستان خاش شايد موضوعي تكراري براي مسئولان صداوسيماي سيستان و بلوچستان باشد چرا كه علي رغم پيگيري هاي مسئولان شهرستاني هنوز كه هنوز است پابرجاست و مردم خاش از کیفیت بد شبکه های صداوسیما رنج می بردند و قطعی مکرر و صدای ناهنجار، ناشی از قطعی این شبکه ها روحشان را سوهان داد.
این مشکلات در چند ماهه گذشته بسیار بیشتر شده و پرش، اعوجاج و نویز در تصاویر دریافتی و شطرنجی شدن (پیکسل پیکسل شدن) تصاویر نیز به مشکلات قطعی های مکرر اضافه شده است که اعتراض شدید بسیاری از خانواده های استفاده کننده از شبکه های دیجیتال را در پی داشته است.
* خانواده با نااميدي تلويزيون را خاموش ميكنند!
يكي از شهروندان شهرستان خاش در اين خصوص با انتقاد از اين وضعيت خرابي و اختلال گيرنده ديجيتال به خبرنگار
تفتان ما گفت: با گذشتن بیش از چند روز از قطعی کانال های دیجیتالی متاسفانه هنوز کسی در این مورد اقدامی نکرده است و خانواده ما هر شب به امید وصل شدن کانال ها تلویزیون را روشن میکنند و ناامید به کار دیگری مشغول میشوند.
محمدامین قلندرزهی بیان کرد: مسئولان شهرستان خاش بايد حداقل كيفيت گيرنده هاي ديجيتال را افزايش دهند، تا مردم از خطرات استفاده از برنامه های ضد فرهنگي و ناپسند شبکه های ماهواره ای غربي فاصله و دوري كنند.
* جزء قطعی شبکه و کلافه شدن چیزی از گيرنده ديجيتال عایدمان نشده است
يكي ديگر از شهروندان نيز در اين خصوص به خبرنگار
ما گفت: در اين سه سال كه از افتتاح و راه اندازي گيرنده هاي ديجيتال در اين شهرستان مي گذرد اما در اين مدت جزء قطعی شبکه و کلافه شدن چیزی عایدمان نشده است.
صادق بزي بيان كرد: تمامي شهروندان با خريد دستگاه مبدل دیجیتال با سامانه آنالوگ خداحافظی کردیم و به امید اینکه روزهای خوبی برای مشاهده تصاویر در انتظار ماست؛ اما غافل از اینکه باید قدر دوران آنالوگ را بدانیم.
* هيچكس صداي خرابي گيرنده هاي ديجيتال خاش را نمي شنود
يكي ديگر از شهروندان خاشي نيز به خبرنگار
ما گفت: تماس ها و پيامك هاي بسير زيادي در خصوص مشكلات گيرنده هاي ديجيتال براي صدا و سيما ارسال كرديم اما تاكنون اين مشكل حل نشده و پاسخي نيز دريافت نكرده ايم و بايد مسئولان ضمن برطرف كردن اين مشكل حداقل دریافت تصاویر با کیفیت مناسب را انجام دهند و امیداورم مسئولین این شرایط را فراهم کنند تا مردم کمتر به سوی ماهواره از خود اشتیاق نشان دهند.
مهسا شهنوازي خاطرنشان كرد: متاسفانه هر بار که میخواهیم برنامه های ورزشی و یا سریال های تلویزیونی را ببینیم با کیفیت بد و صدای خش خش تلویزیون مواجه می شویم بطوری که عطای دیدن این برنامه ها را به لقایش می بخشیم.
طی گزارش های میدانی خبرنگار
ما از از سطح شهر نیز شهروندان زیادی از پاسخگو نبودن مسوولان مربوطه در زمینه قطعی مکرر گیرنده های دیجیتال ناراضی بوده و خواستار برطرف کردن این مشکل هستند.
* فرستنده های دیجیتال در شهرستان خاش مسئول و متولي ندارد
فرماندار خاش در اين خصوص در گفت و گو با خبرنگار
ما اظهار كرد: متاسفانه سيستم هاي فرستنده ديجيتل در شهرستان خاش مسئول و متولي ندارد و در زمانی که شبکه های دیجیتال قطع می شود باید مستقیماً با صدا و سیما استان تماس بگیریم.
محمداکبر چاکرزهی افزود: بارها این مورد را به اداره کل صدا و سیما استان در میان گذاشتیم و قرار بود که مسئولی برای این کار تعیین شود اما با توجه به پیگیری های مکرر هنوز نتیجه حاصل نشده است.
وي تصريح كرد: امسال نيز در اين خصوص اعتباراتی برای تقویت شبکه های رادیو و تلویزیونی گذاشته شده که با تخصیص و هزینه کرد آنها بخشی از مشکلات نیز رفع می شود.
* توپ خرابی دیجیتال در زمین کیست؟!
وی با اشاره به مشکل جزئی گیرنده های دیجیتال، گفت: چندین مرتبه که شبکه های دیجیتال قطع شده است نگهبانی فرمانداری دستگاه دیجیتال را یکبار خاموش و روشن کرده و این مشکل برطرف شده است.
چاکرزهی اظهار کرد: اینجانب این مسئله را به صورت جدی پیگیری خواهم کرد و به زودی حل می شود.
* علت مشكل گيرنده هاي ديجيتال خاش؛ عدم تنظیم فرستنده بعد از قطعی برق است
مدیر کل صدا و سیمای سیستان و بلوچستان نيز با بيان اينكه در شهرستان خاش مشکل فرستنده دیجیتال وجود ندارد، اظهار كرد: قطعی فرستنده علت آن؛ عدم تنظیم فرستنده بعد از قطعی برق است.
محمود دولت کردستانی با اشاره به رقابت های فوتبال یورو، تصريح كرد: این دوره از رقابت های ورزشی از طریق ماهواره قابل پخش نبود و صدا و سیمای استان با توجه به امتیاز در نظر گرفته شده برای پخش آن تمام تلاش خود را پوشش دهی از طریق هم صدا و سیما انجام داد.
وي بيان كرد: از نظر فنی اگر دیجیتال قطع شود همه شبکهها قطع خواهند شد و اختلالی ایجاد نمیشود و همانند سیستم آنالوگ نیست.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان سيستان و بلوچستان اظهار كرد: از شهروندان خاشي درخواست میشود تا برای دریافت بهتر 20 شبکه تلویزیونی و 20 شبکه رادیویی از گیرندههای دیجیتال (ست آپ باکس) با قابلیت دریافت باند (وی اچ اف) و آنتن گیرنده مناسب (پشت بام) استفاده کنند.
به گزارش
تفتان ما، مشکل قطع و وصل شبکه های دیجیتال و پرش سیگنال در بخش ها و روستاهای شهرستان خاش نیز وجود دارد و مردم با تلفن های مکرر به پایگاه خبری تحلیلی
تفتان ما خواستار پیگیری این مشکل هستند و قریب به ۷۰ درصد روستاهای این شهرستان به طور کل از این نعمت (دریافت شبکههای دیجیتال) محروم هستند.
به نظر می رسد خیلی از مشکلات اینچنینی تنها با یک تماس از طرف فرمانداری با صدا و سیما به سرعت قابل حل است. اما همین تماس آنقدر طول میکشد و گاه هرگز اتفاق نمی افتد که شهروندان خود می بایست دست به کار شوند.
اما یکی دیگر از مشکلات شهرستان خاش قطع و وصل اینترنت و خطوط تلفن همراه بوده که متأسفانه تا به حال مسئولان چندین بار قول برطرف کردن مشکلات آن را دادهاند ولی تاکنون موفقیتی حاصل نشد.امروز کندی و یا قطع و وصل شدن اینترنت و خطوط تلفن همراه بسیاری از مشکلات را برای جوامع انسانی به وجود میآورد چرا که اکثر خدماترسانی ها به صورت اتوماتیک و اینترنتی انجام میشود و در قرن بیست و یکم این اقدام تعجب برانگیز است.
حال باید دید که پاسخ مسئولان استانی و شهرستانی به درخواست های مردم چه بوده و برای رفع این مشکل چه تدابیر و اقداماتی را انجام خواهند داد.
انتهاي پيام/