به گزارش
تفتان ما، علی اصغر جمشیدنژاد در جشنواره بزرگ انار سنگان بخش مرکزی خاش و رونمایی از تمبر انار سنگان، اظهار كرد: يكي از مهمترين شاخصه ها و ويژگي هاي هر شهري برگزاري جشنواره هاي متفاوت فرهنگي و هنري و نيز جشنواره هاي با محوريت گردشگري و توريستي و معرفي محصولات كشاورزي آن شهر است.
وي تصريح كرد: در شهرستان خاش با توجه به اينكه قطب توليدات كشاورزي است بايد ايستگاه هاي متفاوت تحقيقات محصولات اين شهرستان راه اندازي شود تا شاهد توسعه اقتصاد پایدار و بهرهوری در زمینه تولید هرچه بيشتر اين محصولات باشيم.
جمشيدنژاد با اشاره به شعار سال" اقتصاد مقاومتي؛ اقدام و عمل"، گفت: در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي لازم است تمام سعي و تلاش خود را در راستاي تقویت و توسعه تولیدات و محصولات بومی محلی شهرستان خاش به كار بگيريم چرا كه در ایجاد شغل و درآمد نقش بسیار موثری دارد.
وي بيان كرد: انتشار تمبر و الصاق آن به نامه ها و ارسال به سراسر ايران اقدامي بسيار مهم و اعتبار بخشي به كاري بزرگ و كمك به معرفي توانمندي ها و ظرفيت هاي سيستان و بلوچستان است.
* لازمه برگزاري همايشي براي معرفي درخت سرو سنگان
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان نیز در ادامه اين جشنواره، با بيان اينكه درخت سرو زربين 3208 سنگان خاش از آثار بسيار مهم طبيعي كشور است، اظهار كرد: اين درخت با حدود 30 متر ارتفاع و سه متر قطر تنه به عنوان اثر طبیعی و ملی به ثبت رسیده است.
كامبيز مشتاق گوهري بيان كرد: برگزاري همايشي براي اين درخت سرو در اين منطقه ضرورت دارد تا اين منطقه در كنار قله 4050 متري
تفتان در كشور مطرح و شناخته تر شود.
* خاش هيچ كمبودي از لحاظ گردشگري نسبت به منطقه بلوچستان و مكران ندارد
محمداكبر چاكرزهي فرماندار خاش نیز گفت: شهرستان خاش هيچ كمبودي از لحاظ گردشگري و توريستي نسبت به منطقه بلوچستان و مكران ندارد و با توجه به بي مهري هايي در ادوار گذشته متاسفانه آنگونه كه بايد ظرفيت و پتانسيل هاي اين منطقه به اطلاع ساير نقاط كشور رسانده نشده است.
* بخش مركزي خاش قطب مهم جهت سرمايه گذاري است
بخشدار مرکزی شهرستان خاش نیز در ادامه با بيان اينكه اين بخش يك قطب مهم جهت سرمايه گذاري است، اظهار كرد: بخش مركزي خاش و روستاي سنگان از ظرفيت ها و پتانسيل هاي بالقوه اي برخوردار است و ظرفيت و توان لازم جهت توسعه بيشتر باغات انار را نيز برخوردار است كه اين روستا در توليد انار ارگانيك روند توسعه اي و رو به رشدي دارد.
مجتبي شجاعي بيان كرد: اين جشنواره انار با هدف حمایت از بخش کشاورزی، صنایع دستی و جذب توریسم روستایی برگزار و استقبال خوبی از این جشنواره شد.
* شهرستان خاش رنگين كمان توليدات كشاورزي است
مدير جهاد كشاورزي شهرستان خاش نيز در ادامه، اظهار كرد: شهرستان خاش رنگين كمان توليدات كشاورزي است و اين شهرستان داراي 37 هزار هكتار محصولات بافي و زراعي است.
امان الله طوقي تصريح كرد: 700 هكتار باغ انار در اين شهرستان وجود دارد كه پيش بيني مي شود از اين سطح حدود 6 هزار تن محصول برداشت و روانه بازار مصرف استان و ساير شهرهاي كشور شود.
وي با بيان اينكه 500 هكتار باغ انار در دهستان سنگان بخش مركزي خاش وجود دارد، گفت: بيش از يك هزار نفر در كار برداشت و توليد اين ميوه قرآني در شهرستان خاش مشغول هستند.
وي با بيان اينكه شهرستان خاش یکی از مهمترین مناطق تولید انار ترش است، تصريح كرد: از انار ترش برای درست کردن ترشی و آب انار استفاده می شود که مصرف غذایی و دارویی نیز دارد.
طوقي اظهار كرد:وجود آب و هواي معتدل و فراواني آب مورد نياز باغات در افزايش راندمان توليد انار در این منطقه موثر می باشد. انار تولید شده در این منطقه به بازار کشورهای همسایه نیز صادر می شود و آلبالو، گردو، انار، زردآلو، انگور، هلو، انجير و پسته از محصولات عمده باغي و زراعي است كه در اين شهرستان توليد ميشود.
به گزارش خبرنگار
تفتان ما؛ همچنين سجاد و نصرالله كرد و جهانتيغ از شاعران برجسته شهرستان هاي خاش و زابل به شعرخواني در وصف محصول خوشمزه انار سنگان پرداختند و اين جشنواره در كنار درخت سرو زربين سنگان با اجراي برنامه هاي شاد و مفرح دونلي نوازي استاد شيرمحمد اسپندار، رقص دوچاپي ميرجاوه و تصوير برداري صدا و سيما برگزار و در حاشيه ان بانوان توانمند و مطرح شهرستان به تهيه غذاهاي بومي و محلي و نمايشگاه محصولات كشاورزي و داروئي خاش اقدام كردند و شيرين شهنوازي از نقاشان برجسته استان نيز تصويري بسيار زيبا و ديدني از انار طراحي و افزون بر 15 خبرنگار و عکاس از خاش و مرکز استان این جشنواره را پوشش خبری دادند و در پايان تمبر نخستین جشنواره انار سنگان بخش مرکزی خاش با حضور معاون استاندار و مهمانان استانی و محلی از آن رونمایی و ممهور شد.
انتهاي پيام/