به گزارش سرویس اقتصادي
تفتان مابراساس آمار گمرک در شش ماهه نخست سال جاری، بیش از 22 هزار کیلوگرم خلال چوب کبریت به کشور وارد شد که طبق آن 54 هزار و 236 دلار، ارز از کشور خارج شده است.
این جریان واردات میزان بالایی از کبریت در حالی است که بسیاری از کارخانه های کبریت سازی در داخل کشور یکی پس از دیگر در حال تعطیلی است و به آنها نه تنها هیچ کمکی نمی شود بلکه در فشار فرآیند های اقتصادی اعم از مالیات و بیمه و سود وام های بانکی هر روز در حال کمر خم کرد و از بین رفتن هستند اگرچه بارها از دولت کمک طلبیدند.
با توجه به وجود تفکر تمرکز بر روی واردات برای جلوگیری از قاچاق مسئولان فکری به حال این مسئله نمی کنند و گمان می برند درمان قاچاق ورادات قانونی است.
مسئله واردات بی دلیل در حالی است که رهبری بارها در بیانات خود از واردات بی رویه و قاچاق گلایه کرده و به طور مدوام سفارشاتی در زمینه قوی کردن تولید داخل داشته اند و برای جلوگیری از واردات و قاچاق کالاهایی که در آنها به خودکفایی رسیده ایم بارها تذکر داده اند.
قطعا کالایی مثل کبریت و صدور مجوز واردات آن به تنهایی نمی تواند کشور را از پا درآورد اما این مشت نمونه خروار کالاهایی است که در آن به خودکفایی رسیده ایم اما همچنان به واردات آن اصرار داریم حتی به قیمت از بین رقتن تولیدکننده داخلی.
شاهرخ توکلی مدیرعامل کارخانه کبریت سازی در گفتگو با کار ایرانی در این باره اظهار کرد: نه تنها قاچاقچی ها به کبریت هم رحم نمی کنند بلکه واردات آن هم قانونی شده و این کالا را از کشور های دیگر وارد می کنند که این مسئله باعث شکستن کمر تمام تولید کنندگان کبریت در ایران شده است.
مدیرعامل کارخانه کبریت سازی در گفتگو با کار ایرانی گفت: علاوه بر کارخانه 29 بهمن تعداد زیادی کارخانه کبریت سازی در کشور وجود دارد که همگی با رکود دست و پنجه نرم می کنند و این مسئله اصلا برای مسئولان مهم نیست.
لازم به ذکر است ارزش ریالی این میزان واردات بیش از یک میلیارد و 668 میلیون تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.
گفتنی است تمام خلال چوب کبریتها از کشور چین وارد ایران شده و بیشترین میزان واردات در مرداد ماه با وزن 16 هزار کیلوگرم بوده است.
انتهای پیام کار ایرانی