به گزارش
تفتان ما، اگرچه 21 ماه می گذرد اما معلوم نیست چند سال از اسارت ملوانان ما می گذرد چون هرروزکه می گذرد برای ملوانان زیر شکنجه گرسنگی و تشنگی، معلوم نیست چند سال به حساب آید و یا برای خانواده آنان ثانیه ها و ساعت ها چه طولانی و چه سخت می گذرد.
برای جزم شدن عزم ها، در دستگاه دیپلماسی ضرورت دارد چند مطلب در خصوص، صیادان کنارک و چابهار برای همگان مرور شود.
از حدود 46 کشوری که درحاشیه اقیانوس هند به سرمی برند صیادان کنارک و چابهار گوی سبقت را در صید ماهی در آبهای آزاد از همگان ربوده اند این تلاش به جایی رسیده که ایران از میان اینهمه کشور، مقام دوم صید را در اقیانوس هند دارد یعنی به همت این صیادان که گاهی صد روز در اقیانوس درصید به سر می برند سهم ایران از اقیانوس هند در جایگاه بهترین هاست.
صیادان بلوچ ما هفتاد درصد ماهی کارخانجات تن ماهی کشور را، تامین می کنند این یعنی هر ایرانی حداقل یکبار بر سفره صید صیادان سیستان و بلوچستان مهمان شده است این جایگاه و این کار کرد می طلب با چنگ و دندان از این صیادان درآبهای آزاد حمایت شود. چند روز پیش ملوانان فلیپینی هم بند با ملوانان ما آزاد شدند اما دولت سومالی و دزدانش ملوانان سیستان و بلوچستان را آزاد نکردند، گفته می شود سومالی بخاطر تبعیت بی چون و چرا از عربستان رابطه اش را با ایران قطع کرد و حالا عربستان در این ماجرا هم سومالی را برای آزاد نکردن ملوانان ایرانی تحت فشار دارد.
حکمرانان بچه سال آل سعود می خواهند که از این اهرم برای فشار بر ایران استفاده کنند. حقیقت این مسئله زمانی معلوم می شود که این بارحتی دزدان سومالی در ازای پول برخی خانواده ها، بستگانشان را آزاد نکردند این یعنی ملوانان ما بیش از آنکه دست دزدان دریایی باشد گرفتار مساله سیاسی هستند.
علاوه بر این دزدان سومالی تا قبل ازاین، بیش از سه ماه ملوانان را نگه نمی داشتند و آزاد می کردند نه اینکه داعش گونه افراد را در غل و زنجیرکرده و از دادن آب و تکه نانی ابا کنند. البته آل سعود پیش از این هم گردن زدن سه ملوان بلوچ ما را در کارنامه دارد. به نظر می رسد برای آزادی ملوانان بجای رایزنی با دزدان سومالی باید گلوی عربستان را فشرد بی دلیل نیست که دزدان دریایی در عربستان و برخی کشورهای منطقه بنگاه اقتصادی دارند قرارداد می بندند هرصیادی نیمی از صیدشان را تقدیم آنان کند از حمله دزدان دریایی در امان می باشد. وقت آن رسیده است که دستگاه دیپلماسی ما از اهرم های خود بیشتر استفاده کند. به چالش کشیدن حضور دزدان دریایی در این کشورها خود یک چالش جهانی برای آنهاست، ازطرفی دستگاه دیپلماسی ما نیاز است بداند که قدرت نظامی کشور به لبخند ها و اخم های دیپلماسی شان اعتبار می بخشد و در دنیای امروز می تواند پشتوانه سخنانشان باشد وگرنه همه چیز مهمان بازی تلقی می شود و اکنون تمام امید مردم ما به ناوگان ارتش درخلیج عدن است.
از پیگیری این مهم یعنی آزادی ملوانان در سطح کشوری که بگذریم مردم سیستان و بلوچستان انتظار داشتند در این مدت مسئولان استان اقدامات خود را حداقل به خانواده های صیادان بگویند تا این عزیزان احساس تنهایی و سردرگمی نکنند و یا مسئولان سیاسی استان حداقل چند جمله در محکومیت این اقدام و محکومیت شیطنت عربستان ایراد می کردند تا بدانیم و بدانند که؛ از مرگ ملوانان خود به این سادگی نمی گذریم.
* پيگير سرنوشت ملوانان ايراني هستيم
همچنين به گفته علي اصغر ميرشكاري معاون امنیتی استاندار سیستان و بلوچستان؛ از طریق دستگاه های دیپلماسی و وزرات کشور پیگیر سرنوشت این ملوانان ایرانی هستیم و امیدواریم هر چه زودتر از سرنوشت آنان اطلاعی به دست بیاید.
وي در گفت و گو با يكي از رسانه هاي افزود: با توجه به وقوع این رویداد در خارج از مرزهای ایران ، تمامی رایزنی های لازم با وزارت امور خارجه در خصوص نجات این کشتی ایرانی، ناخدای ایرانی و دیگر نیروهای فعال در آن لنج انجام شده است.
معاون امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان خاطرنشان كرد: که با جدیت در پیگیری موضوع هر چه زودتر شادی و امید را به خانواده های ملوانان برگردانیم
——————————-
گزارش از احمد ملاشاهي
——————————-
انتهای یپام/