در آستانه برپایی همایش کاهش مرگ و میر مادر، جنین و نوزاد مطرح شد

سیگار و دخانیات قاتل مهم جنین و نوزاد در جهان

19 آبان 1395 ساعت 10:36

در آستانه برپایی همایش " کاهش مرگ و میر مادر، جنین و نوزاد" عنوان شد که بر اساس آمار سالانه از مجموع 129میلیون نوزاد متولد شده در جهان حدود 22 میلیون نفر با وزن کم به دنیا می آیند که درمعرض خطر مرگ نیز قرار دارند.


به گزارش سرویس بهداشت و سلامت تفتان ما پروفسور محمد حسین سلطان زاده، فوق تخصص اطفال و نوزادان و دبیر علمی سمینار، در آستانه برپایی همایش " کاهش مرگ و میر مادر، جنین و نوزاد" گفت: بر اساس آمار، سالانه از مجموع 129 میلیون نوزاد متولد شده در جهان حدود 22 میلیون نفر با وزن کم به دنیا می آیند که درمعرض خطر مرگ نیز قرار دارند.
سلطان زاده با اعلام این خبر گفت: متاسفانه حدود بیست میلیون نفر از این نوزادان در کشورهای جهان سوم به عللی همچون مصرف سیگار و دخانیات توسط والدین در معرض خطر هستند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه مصرف سیگار یکی از عوامل سقط جنین، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد، مرگ حین زایمان و تولد نوزاد نارس محسوب میشود، افزود: علل مرگ و میر مادر، جنین و نوزاد قابل پیشگیری است و خوشبختانه با برپایی دوره های لازم برای پزشکان و پرستاران در سراسر کشور، شاهد کاهش چشمگیر مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در دهه‌های اخیر بوده‌ایم ولی متاسفانه مرگ و میر نوزادان به موازات کاهش مرگ و میر کودکان نبوده است.

دبیر علمی سمینار کاهش مرگ ومیر مادر، جنین و نوزاد که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و به همت بیمارستان فوق تخصصی فرمانیه 20و21 آبان ماه در این مرکز درمانی برگزار می‌شود، گفت: براساس آمار جهانی دو میلیون و 800 هزار نوزاد که اغلب در ماه نخست تولدند، متاسفانه جان خود را از دست می‌دهند و تقریبا همین تعداد نیز مرده متولد می‌شوند؛ یعنی شاهد مرگ حدود پنج میلیون و پانصد هزار نوزاد در جهان هستیم که قابل پیشگیری است.

سلطان زاده با بیان اینکه سالانه حدود هشت میلیون کودک دردنیا می میرند که نیمی از آن‌ها زیر یکسال و 80درصد در ماه اول تولدند، افزود: بین 70تا90 درصد این آمار قابل پیشگیری است.

وی گفت: با توجه به اهمیت موضوع  و امکان زنده نگهداشتن این رقم از نوزادان، سلسله سمینارهای  مذکور در کنار برپایی بیش از 170 کارگاه احیاء نوزادان و سمینارهای مرتبط  با اهمیت شیر مادر و تاکید بر تماس پوست به پوست مادر و نوزاد در اتاق زایمان، تا کنون برگزار شده و این روند در سراسر کشور به همت دانشگاه های علوم پزشکی در حال پیگیری است.
این فلوشیپ بیماری‌های عفونی اطفال افزود: اگرچه همکاری وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی به منظور توسعه آموزش‌های لازم در سراسر کشور موجب کاهش آمار مرگ و میر نوزادان و اطفال شده اما این روند نیازمند پیشگیری و مداومت است و همچنان عفونت‌های دوران بارداری و نوزادی، زایمان زودرس، نقص تکاملی ریه، وزن کم نوزاد و کمبود تخت مراقبت‌های ویژه نوزادی(NICU) تهدید جدی محسوب می‌شود.

سلطان زاده تصریح کرد: دوران بارداری حساسترین زمان در آینده نوزاد و کودک است و آموزش نکات مهم و کلیدی به متخصصان زنان و زایمان، بیهوشی، اطفال، مامایی، پرستاری و پیراپزشکی می‌تواند نقش اثرگذاری در کاهش مرگ و میر نوزادان داشته باشد.
این همایش علمی که 20و21 آبان ماه در بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی فرمانیه برگزار می‌شود، حدود هفت امتیاز باز آموزی ویژه متخصصان زنان، اطفال، بیهوشی، غدد، مامایی، پرستاری و علوم آزمایشگاهی به ارمغان می آورد.
انتهای پیام/فارس


کد مطلب: 435477

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/435477/سیگار-دخانیات-قاتل-مهم-جنین-نوزاد-جهان

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir