۰

تغییر واحد پولی گام مثبت اما ناکافی/ مجلس حذف صفرهای بیشتری را بگنجاند/ پیشنهاد برای جلوگیری از توهم پولی

یکی از اولین پیشنهاددهندگان حذف صفر‌ها از پول ملی با مثبت ارزیابی کردن تغییر واحد پول ملی، گفت: مجلس می‌تواند با دریافت این لایحه ایده حذف صفر‌ها از پول ملی را عملی کند.
تغییر واحد پولی گام مثبت اما ناکافی/ مجلس حذف صفرهای بیشتری را بگنجاند/ پیشنهاد برای جلوگیری از توهم پولی
به گزارش سرویس اقتصادی تفتان ما،غلامرضا مصباحی مقدم  ، با اشاره به مصوبه امروز هیات دولت مبنی بر تغییر واحد پول ملی از ریال به تومان در قالب لایحه قانون بانک مرکزی، اظهارداشت: این مصوبه به خودی خود قدم مثبتی است زیرا آنچه که در زبان مردم جریان دارد، ریال نیست بلکه تومان است.
وی افزود: ده‌ها سال است که در زبان ملت ایران تومان جریان دارد و خوب است آنچه که در زبان مردم جریان دارد به عنوان واحد پولی تعیین شود. 
* مجلس ایده حذف صفر‌ها را در حین بررسی لایحه دولت دنبال کند
نماینده سابق مجلس و پیشنهاد کننده تغییر واحد پول و ملی و حذف صفر‌ها، با بیان اینکه این مصوبه دولت اقدامی مثبتی است اما آن خواسته ما را دنبال نمی‌کند، تصریح کرد: مجلس می‌تواند با دریافت این لایحه، ایده حذف صفر‌ها از پول ملی را عملی کند چراکه پول ملی باید با پول کشورهای دیگر به‌خصوص کشورهایی که از نظر اقتصادی وضعیت مثبتی دارند، تناسب داشته باشد.
* واحد پول ملی ایران باید تناسبی با واحد پولی کشورهای همسایه و اروپا داشته باشد
وی با بیان اینکه پول ایران با ترکیه باید قابل مقایسه باشد، گفت: پول ایران باید یک نسبت قابل قبولی با یورو، ریال عربستان، لیر ترکیه و درهم امارات داشته باشد.
مصباحی مقدم تصریح کرد: معنای این کار این است که واحد پولی ما که تومان خواهد شد معادل یک یورو می‌شود و اگر بخواهد این اتفاق باید سه صفر از واحد پولی حذف شود. 
* پیشنهاد اجرای راهکار تجربه شده برای رفع نگرانی‌ حذف صفرها 
این کارشناس اقتصادی با اشاره به نگرانی ایجاد توهم پولی با حذف صفر‌ها و تغییر واحد پولی، اظهارداشت: ممکن است مردم تصور کنند درآمدشان 1000 برابر کاهش یافته اما برای رفع این مشکل یک راهکار تجربه شده وجود دارد و آن این است که صفر‌های پول ملی را پس از ممیز و با رنگی متفاوت و اندازه‌ای کوچک‌تر درج شود.
وی افزود: مثلاً در حال حاضر که چک پول‌ 50 هزار تومانی و 100 هزار تومانی منتشر می‌شود، بانک مرکزی می‌تواند بعد از عدد 50 یا 100، صفر‌های باقی‌مانده را حذف کند که با این کار به زبان محاوره مردم برای شمارش واحد پول (بدون آنکه تصور کاهش ارزش پول کنند) نزدیک می‌شود.
مصباحی مقدم گفت: وقتی این پول‌ها یک سال از انتشار آنها گذشت و مردم به صفرهای بعد از ممیز در واحد پولی عادت کردند، با برداشتن آن صفرها هیچ‌گونه تغییری نه در واقعیت و نه در اذهان عمومی رخ نخواهد داد بلکه تغییر مثبت هم به وجود می‌آید. آن تغییر مثبت احساس قدرت پول ملی است.
وی با اشاره به حذف 6 صفر از پول ملی ترکیه، تصریح کرد: این تقویت اسمی پول ملی ترکیه تصورات را به گونه‌ای به وجود آورده که حتی در بعضی مناظرات دانشگاهی از برخی منتقدین می‌شنویم که می‌گویند پول ملی ما را با ترکیه مقایسه کنید می‌بینید که پول ملی آنها  چقدر در برابر دلار قدرتمند است اما از یاد برده‌اند که آنها 20 سال پیش 6 صفر از پول ملی خود را حذف کرده‌اند. بنابراین ذهنیت افراد و آحاد جامعه عدد ظاهری واحد پول است. 
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه این لایحه جزء قوانین اصلی کشور است آیا پیشنهاد حذف صفرها از پول ملی نباید در لایحه دیگری مطرح شود، گفت: خیر، مجلس این اختیار را دارد که وقتی لایحه را دریافت کرد تغییرات مورد نیاز را در آن انجام دهد.
* حذف صفر‌ها و تغییر واحد پول ملی پس از ابلاغ قانون قابل اجراست 
این نماینده سابق مجلس همچنین در پاسخ به پرسش بازه زمانی مورد نیاز برای اجرای فرایند حذف صفر و تغییر واحد پول ملی، گفت: به مجرد اینکه این قانون در مجلس به تصویب برسد و به دولت ابلاغ شود، قابل اجرا خواهد بود. به عبارتی دیگر اولین پول‌هایی را که دولت (بانک مرکزی) می‌خواهد چاپ کند می‌تواند در قالب واحد پولی جدید و شکل جدید توضیح داده شده باشد. 
انتهای پیام/فارس
 
پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۱۰
کد مطلب: 435567
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *