ناگفتههای مدیرعامل بیمه سلامت ایران از تصمیم یکشبه مجلس/ ۷۷۰۰میلیاردی که وزارت بهداشت بردوش بیمه گذاشت
14 بهمن 1395 ساعت 8:43
مدیرعامل بیمه سلامت ایرانیان گفت: اگر مجلس تصمیم گرفته که بیمه سلامت ایرانیان به وزارت بهداشت برود در صورتیکه استقلالش حفظ شود ایرادی ندارد اما در دنیا ثابت شده نظامهای سلامتی موفق بودهاند که نظام بیمهای کارآمد و موفق داشتهاند.
به گزارش سرویس اجتماعي تفتان ما،محمدجواد کبیر، در رابطه با پیوستن بیمه سلامت به وزارت بهداشت، گفت: هنوز ادغام این موضوع قطعی نیست و منتظر رأی شورای نگهبان هستیم.
وی ادامه داد: بیمه باید هر کجا که باشد اقتدار و کارکردش حفظ شود و باید به این کارکرد احترام گذاشت بنابراین باید صبر کنیم و ببینیم که شورای نگهبان چه نظری میدهد.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران گفت: تئوری در کل دنیا این است که باید خریدار و فروشنده از هم جدا باشد، جدا بودن این موضوع خیلی مهم است چون اقتدار خریدار کاملاً رعایت میشود نگاه من به عنوان یک کارشناس بر اساس بند 7 سیاستهای ابلاغ رهبر این است که باید تولیت و تأمینکننده منابع از هم جدا میبود ولی به تصمیم مجلس احترام میگذاریم هر چند به شدت اصرار داریم که به کارکرد بیمه نباید اخلالی وارد شود.
کبیر گفت: به بیمه سلامت به عنوان خریدار خدمت راهبردی سلامت نباید خللی وارد شود بنابراین باید از هویت بیمه و کارکرد آن دفاع کنیم و اگر مجلس تصمیم گرفته که بیمه سلامت ایرانیان به وزارت بهداشت برود اگر استقلالش حفظ شود ایرادی ندارد در غیر این صورت آسیب میبیند.
وی افزود: شورای نگهبان ضابطههای خود را دارد و ما نمیتوانیم به جای او تصمیم بگیریم اما آنچه اهمیت دارد آن است که باید خریدار خدمت یک نهاد مقتدر و اثرگذار در نظام سلامت باشد که اگر این کارکرد حذف شود متضرر خواهیم بود.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران گفت: در دنیا ثابت شده نظامهای سلامتی موفق بودهاند که نظام بیمهای کارآمد و موفق داشتند و گر نه نظام سلامت کارکرد خوبی نخواهد داشت.
کبیر در رابطه با متحمل شدن هزینههای بسیار با اجرای طرح تحول سلامت، گفت: هزینههای بیمه سلامت قبل از اجرای طرح برای هر نفر بیمه شده 68 درصد بود اما اکنون به 80 درصد رسیده است و این 12 درصد افزایش سرانه هزینه است.
وی تصریح کرد: در طی سه سال گذشته بالغ بر 7 هزار و 700 میلیارد تومان بابت کتاب ارزشگذاری خدمات سلامت متحمل هزینه شدیم که بخشی را وزارت بهداشت پرداخت کرد اما در سال 93 و 94 فقط بخشی از آن پرداخت شد و امسال تاکنون رقمی از آن پرداخت نشده است.
برآوردهایمان با واقعیت فاصله زیادی دارد
مدیرعامل بیمه سلامت ایران گفت: برآورد ما برای کتاب ارزشگذاری نسبی این بود که منابع در اختیارمان قرار میگیرد اما نگرفت. خدمات سرپایی و پاراکلینیک لحاظ نشده بود و برای پزشکان 2K افزایش تعداد پزشکانی که میتوانند آن را بگیرند در بخش درمان لحاظ نشده بود و فقط 2K های موجود محاسبه شده بود.
کبیر تأکید کرد: باید دولت برای این هزینهها فکری کند چون ما سازمانی هستیم که 95 درصد منابع را دولت تأمین میکند بنابراین باید تمهیداتی بیندیشد.
چشمانتظار 4 هزار میلیارد تومان از مابقی تعهد دولت هستیم
وی گفت: در حال حاضر 8 هزار میلیارد تومان دولت برای ما مصوب کرد که تاکنون 4 هزار میلیارد آن داده شده و ما آن را با نظر وزارت بهداشت بین مؤسسات تقسیم کردهایم و امیدواریم مابقی تا پایان سال پرداخت شود.
ایلاغ 200 راهنمای بالینی توسط وزارت بهداشت
مدیرعامل بیمه سلامت ایران افزود: از طرفی وزارت بهداشت اعلام کرده 200 راهنمای بالینی ابلاغ میشود. اگر سازوکار اجرای آن را پیدا کنیم کنترل تقاضا در ارائهکننده و گیرنده خدمات سلامت خواهیم داشت و اقدام خوبی در کنترل منابع میشود.
کبیر افزود: تلاش داریم مطالبات مؤسسات درمانی را به ویژه داروخانهها را در اسرع وقت پرداخت کنیم.
انتهای پیام/فارس
کد مطلب: 436191