رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران:

افزایش 37 درصدی مرگ خاموش در تهران/ موضوع ایمنی سیاسی نیست/مدارس ناایمن در پایتخت/عقب ماندگی در نوسازی بافت فرسوده

24 بهمن 1395 ساعت 10:35

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران گفت: از سال 93 تا 95 حدود 3 هزار نفر در سراسر در اثر انتشار گازهای منواکسیدکربن جان خود را از دست دادند و در شهر تهران نسبت به سال گذشته 37 درصد مرگ‌های خاموش افزایش یافته است.


به گزارش سرویس اجتماعي  تفتان ما،معصومه آباد در نشست خبری خود درباره عملکرد کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت:‌ در طی سالیان گذشته تغییرات متعددی در پایتخت صورت گرفته و از یک جامعه سنتی به مدرن تبدیل شده‌ایم و تغییراتی در کالبدهای جمعیت‌پذیری و ساختمان‌سازی داشته‌ایم.
وی افزود: در شهر تهران به عنوان پایتخت انگیزه‌های جمعیت‌پذیری بالا رفته است و مهاجر‌پذیر بودن را جذب کرده است و از قومیت‌ها و شهرهای مختلف در پایتخت حضور پیدا کردند.
وی با اشاره به اینکه یکی از بحران‌های امروز ایمنی است،‌گفت: ما نیازمند این هستیم که بتوانیم نهضتی را در رابطه با ایمن‌سازی شهر داشته باشیم.
وی افزود: حادثه ساختمان پلاسکو زنگ خطری بود که بیشتر در رابطه با ایمنی، هوشیار باشیم و اقدامات لازم در جهت پیشگیری از حادثه صورت بگیرد.
آباد بیان داشت: به طور میانگین در روز 250 تماس تلفنی، حادثه به آتش‌‌نشانی صورت می‌گیرد که 80 درصد از حوادث که با  آتش‌نشانی تماس می‌گیرند به دلیل مسامحه، بی‌دقتی و غفلت شهروندان است، بنابر این باید به مسائل آموزشی نیز توجه شود و بخش قابل توجهی از حوادث و حریق‌ها به دلیل رفتارهای پرخطر مردم نسبت به مسائل ایمنی است. 
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران افزود: باید ایمنی را از یک مسئله به یک فرهنگ‌سازی تبدیل کنیم و اهمیت این موضوع در پیشرفت جامعه ایمن بسیار مهم است و رسانه‌ها و جراید باید به موضوع ایمنی در جامعه توجه بیشتری داشته باشند.
وی به آمار مرگ و میر با گاز منواکسید کربن و یا همان مرگ خاموش اشاره کرد و گفت:‌از سال 93 تا 95 حدود 3 هزار نفر در کشور با گاز مونواکسید کربن جان خود را ا ز دست داده‌اند.
وی افزود:‌ در سال گذشته در شهر تهران 141  نفر در اثر انتشار گازهای منواکسید کربن جان باختند که در سال 95، 37 درصد کشته‌شدگان بر اثر انتشار گازهای منواکسیدکربن افزایش یافتند بنابر این باید فرهنگ‌سازی و آموزش‌های لازم به شهروندان در این خصوص بیشتر داده شود.
آباد آباد یادآور شد: وزارت کار نیز در رابطه با ایمنی کارگاه‌ها و دیگر بخش‌های مربوطه با این وزارتخانه دستورالعمل‌های خاص  خود را دارد ولی به صورت کلیشه‌ای این فرم‌ها پر می‌شوند و هیچ اتفاق جدیدی برای افزایش ایمنی نمی‌افتد.
وی خاطر نشان کرد: در حادثه پلاسکو 20 نفر جان خود را از دست دادند و باید این موضوع مورد کارشناسی دقیق قرار بگیرد نه اینکه سیاسی شود.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: بر اساس گزارش‌های بیمه و تأمین اجتماعی هزینه مرتبط با مرگ یک نفر در کشور حدود 2 میلیارد تومان است.
آباد به لایحه مدیریت یکپارچه شهری اشاره کرد و گفت: این لایحه از سال 90 در دولت مطرح شده است و هنگامی که لایحه مدیریت یکپارچه شهری ایجاد شود، مدیریت بحران و ایمنی یکپارچه نیز لحاظ خواهد شد و عموماً موضوع ایمنی در شهر باید یکپارچه و یک سازمان نیز پاسخگو باشد.
وی گفت:‌ متأسفانه در لایحه مدیریت یکپارچه شهری هنوز نتوانسته‌ایم جایگاه مدیریت یکپارچه بحران و ایمنی را بررسی کنیم و این بخش باید در لایحه جامع تعریف شود.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران افزود: در گذشته شورای شهر تهران کمیته مدیریت بحران نداشت که در دوره چهارم پیش از اینکه کمیسیون سلامت ایجاد شود کمیته ایمنی تعریف شد و تا کنون حدود 50 مصوبه داشته است که در خصوص ایمنی فضاهای عمومی، ساختمان‌ها و ایمنی ترافیک بوده است و 18 مصوبه نیز درباره سازمان آتش‌نشانی داشته است.
آباد خاطر نشان کرد:‌ بیشتر لوایح و مصوبات ایمنی حدود 3 سال در شورا چرخیده است و از سال 95 اکثر لوایح به تصویب شورا رسیده است و از این به بعد نسبت به حسن اجرای مصوبات اقدام خواهیم کرد.
وی به لایحه به روزرسانی تجهیزات آتش‌نشانی نیز اشاره کرد و گفت: ارتقاء دانش و مهارت و همین طور ارتقاء تجهیزات و ماشین‌آلات آتش‌نشانی در این لایحه موجود داشت که پس از حادثه خیابان جمهوری سه راهبرد مدیریت ایمنی، ارتقاء تجهیزات و امکانات دانش و مهارت آتش‌نشانان مطرح شده و نهایتاً‌ به تصویب شورای شهر رسید.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران گفت:‌2 هزار میلیارد تومان برای تأمین تجهیزات سازمان آتش‌نشانی اختصاص یافته بود که با توجه به اینکه تأمین این بودجه امکانپذیر نبود مقرر شد 500 میلیارد تومان برای خرید تجهیزات و امکانات آتش‌نشانی اختصاص یابد ولی هنوز این مبلغ پرداخت نشده است.
وی گفت:‌ در بخش درآمدهای پایدار 2 درصد از عوارض باید به سازمان آتش‌نشانی شهر تهران پرداخت شود که این 2 درصد را به 3 درصد افزایش داده‌ایم ولی آن مبلغی که به سازمان آتش‌نشانی پرداخت می‌شود خیلی کمتر است.
آباد افزود: تجهیزات ایمنی در تهران فقط برای پلاسکو است نه برای کلانشهر تهران که با شرایط غیرایمنی در فضاهای مختلف مواجه است.
وی افزود: در رفتارهای پرخطری که 80 درصد سهم حریق‌ها و حوادث را تشکیل می‌دهد نباید تجهیزات ما این باشد بلکه باید یک ردیف بودجه‌ای مشخص را به صورت اضطراری و اورژانسی به آتش‌نشانی اختصاص دهیم و در مسیری حرکت کنیم که حوادث و حریق کمتری داشته باشیم.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران افزود: در تمام دنیا به پیشگیری از حادثه تأکید دارند و ما نیز باید به همین سمت حرکت کنیم و حال که در بخش اول که پیشگیری است شرایط سازه‌ای ساختمان‌ها و نظارت دقیقی بر روی قوانین نمی‌شود پس باید در بخش دوم که مقابله با حوادث است اقدامات لازم را انجام دهیم.
*موضوع ایمنی نباید دستخوش مسائل سیاسی شود
آباد با اشاره به اینکه نباید موضوع ایمنی را سیاسی کرد گفت:‌ تا زمانی که موارد ایمنی دستخوش مسائل سیاسی می‌شود هیچ نفعی برای مردم نخواهد داشت و نباید یکدیگر را مقصر کنیم. در طی سه سال که کمیته امینی و مدیریت بحران شکل گرفته است مطالعات خوبی در خصوص نقاط ضعف و قوت شهر در حوزه ایمنی صورت گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: در خصوص مدارس غیرایمن با همکاری دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اقداماتی صورت گرفت ولی بعضی از مدارس ممانعت از ورود کارشناسان برای بررسی غیرایمنی فضاهای آموزشی می‌کردند.
وی درباره بررسی ساختمان آلومینیوم در جمهوری اشاره کرد و گفت: توسط سازمان آتش‌نشانی 17 هزار بازدید صورت گرفته است که ساختمان آلومینیوم و دیگر ساختمان‌ها نیز در این بازدیدها بوده است که نهایتاً‌ از این تعداد اعلام شد که 3 هزار ساختمان در خصوص ناایمن بودن اخطار گرفتند و این ساختمان‌ها عمدتاً در مناطق بافت فرسوده بوده است.
وی افزود:‌اگر مالکین این ساختمان‌ها نخواهند مسائل غیرایمنی را رفع کنند با مشکلات عدیده مواجه خواهیم بود. بعضی از ساختمان‌های ناایمن شهر تهران اعتبار سیاسی ما را زیر سوال می‌برد.
آباد با اشاره به اینکه در ساختمان‌های ناایمن شهر تهران بعضی از این ساختمان‌ها متعلق به دولت و نهادهای عمومی است،‌گفت: هنگامی که ساختمان ناایمنی شناسایی می‌شود رونوشت نامه آن به 7 سازمان و نهاد ارسال خواهد شد که نسبت به رفع خطر و افزایش ایمنی اقدام شود و اگر دستگاه قضایی شهرداری را به عنوان ضابط قضایی مسئول برخورد قانونی با ساختمان‌های ناایمن کند اقدامات خوبی صورت خواهد گرفت.
وی افزود: خیلی از ساختمان‌ها نیز هستند که از سال 45 تا کنون پایان کار دریافت نکرده‌اند و ایمنی لازم نیز ندارند.
وی درباره ایمنی بازار تهران نیز اظهار داشت: باید تمامی دستگاه‌های ذیربط به صورت یکپارچه درباره ایمنی کنار هم قرار بگیرند و بازار تهران را ساماندهی کنند.
وی گفت: بازار بزرگ تبریز توسط خود مردم ایمن‌سازی شد و اعتبارات بین‌المللی نیز دریافت کردند و در حال حاضر نیز ثبت جهانی شده است.
وی افزود: باید در خصوص ایمنی مردم و آحاد جامعه به این موضوع حساس شوند و مسائل ایمنی را در اولویت اول خود قرار دهند.
آباد بیان داشت: حتی در حوزه مسائل ایمنی نیز فشارهای سیاسی نقش بسیار زیادی دارد و اجازه نمی‌دهند مشکل حل شود.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه به موضوع مسائل ایمنی با یک عینک نگاه می‌کنیم گ فت:‌در حادثه پلاسکو کمبود امکانات نداشته‌ایم ولی هر آنچه داشته‌ایم آورده‌ایم در صورتی که بهترین تجهیزات روز دنیا مانند نردبان‌های آسانسوری که در چند ثانیه 10 نفر را جابه‌جا می‌کند نداشته‌ایم.
وی افزود: در حوادث ثانیه‌ها نیز تأثیرگذار هستند و می‌توانند جان یک انسان  را نجات دهند بنابر این باید تجهیزات لازم خریداری و استفاده شود.
آباد افزود: سازمان آتش‌نشانی جدول تجهیزات مورد نیاز را اعلام کرده بود و سه سال در شورا این جدول مورد بررسی قرار گرفت ولی پولی پرداخت نشد و این جداول در 30 صفحه در رابطه با آموزش و مهارت، تجهیزات ایمنی و مدیریت سوانح بوده است.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران گفت: در سال 92، 112 میلیارد تومان اعتبار ابلاغی بود که 90 میلیارد تومان آن وصولی و 42 میلیارد تومان به سازمان آتش‌نشانی پرداخت کردیم  همین طور در سال 93  اعتبار ابلاغی یکصد میلیارد تومان بود که 64 میلیارد تومان به سازمان آتش‌نشانی پرداخت شد و در سال 94 اعتبار ابلاغی 120 میلیارد تومان که 114 میلیارد تومان آن وصول و 40میلیارد تومان به این سازمان پرداخت شد.
وی گفت:‌در سال 95 نیز اعتبار ابلاغی 119 میلیارد تومان بوده که حدود 70 میلیارد تومان آن وصول و تا کنون 50 میلیارد تومان به سازمان آتش‌نشانی پرداخت شده است و این پرداخت‌ها از طریق درآمدهای پایدار و عوارض بوده است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه ا قدامی در جهت پیشگیری صورت گرفته است، گفت‌: درحوزه پیشگیری مهمترین اقدام اجرای قوانین سختگیرانه است و باید نظارت خوبی بر اجرای قوانین صورت بگیرد و سیستم‌های خود اطفاء در ساختمان‌ها نصب شود .
وی افزود: ما هنوز نسبت به نوسازی بافت‌های فرسوده عقب هستیم و اقدام اساسی صورت نگرفته است. در حال حاضر 80 درصد حریق‌ها در ساختمان‌های زیر 5 طبقه اتفاق می‌افتد که باید در این خصوص ایمنی ساختمان و استفاده از تجهیزات لازم لحا‌ظ شود.
وی گفت:‌با مصوبه اخیر شورای شهر تهران ساختمان‌های نیمه‌کاره اگر نسبت به ایمنی اقدام نکنند در شرایط پاسخگویی قرار می‌گیرند در ابتدا جریمه و پس از آن به قوه قضائیه معرفی خواهند شد.
وی درباره ساختمان علاءالدین نیز اظهار داشت: تنها دلیلی که علاءالدین مجبور شد به قانون عمل کند رسانه‌ها بودند و نقش رسانه در افزایش ایمنی شهر بسیار مهم است.
آباد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه علت انفجارهای متعدد در ساختمان پلاسکو چه بوده است،‌گفت:‌ احتمالی که وجود دارد انفجارها مربوط به سیلندرها و پیک‌نیک‌هایی بوده که در طبقات مختلف این ساختمان به صورت گسترده و تعداد زیاد وجود داشته است.
وی افزود: آتش‌نشانی روزانه در حوادثی که اتفاق می‌افتد 200 تا 250 نفر را نجات می‌دهند.
انتهای پیام/فارس


کد مطلب: 436504

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/436504/افزایش-37-درصدی-مرگ-خاموش-تهران-موضوع-ایمنی-سیاسی-نیست-مدارس-ناایمن-پایتخت-عقب-ماندگی-نوسازی-بافت-فرسوده

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir