سهام پالایشگاه نفت را به دلیل افت شدید قیمت نفروختیم!/ انتقال سهام به یک شرکت خصوصی قانونی است؟
25 بهمن 1395 ساعت 10:17
معاونت توسعه و مدیریت منابع و پشتیبانی وزارت بهداشت با ارسال جوابیهای ادعا کرد که سهام پالایشگاه نفت اصفهان را به دلیل افت شدید قیمت نفروخته است، همچنین مسئول روابط عمومی این وزارتخانه نیز عنوان کرد که سهام در یک شرکت دولتی زیر مجموعه این وزارتخانه نگهداری میشود که این موضوع کاملا کذب است.
به گزارش سرویس بهداشت و سلامت تفتان ما،یک ماه پیش بود که خبری با عنوان بزرگترین سهامدار پالایشگاه نفت اصفهان کیست؟ . این خبر حاکی از آن بود که در وزارت بهداشت دولت یازدهم، شرکتی تحت عنوان «آوای پردیس سلامت» تشکیل شده که این شرکت سهامی خاص است و متشکل از چند شخصیت حقیقی و چند شخص حقوقی است. حدود 50 دانشگاه علوم پزشکی کشور نیز در این شرکت به عنوان سهام دار معرفی شدهاند. هم اکنون نیز این وزارت خانه به عنوان بزرگترین سهام دار پالایشگاه نفت اصفهان شناخته میشود.
آنچه مشخص نبود اینکه سهام 1000 میلیاردی این پالایشگاه و سود ناشی از آن کجا و در اختیار چه کسی است و چگونه هزینه میشود و چرا با وجود بدهی های سنگین وزارت بهداشت، از این سرمایه کلان به هیچ عنوان یاد نمیشود.
وزارت بهداشت در پاسخ به این گزارش جوابیه به این خبرگزاری ارسال کرد که در زیر متن کامل آن را میخوانید.
براساس تصویب نامه های شماره 660/ت 39453 مورخ 87.1.10 و شماره 35095/ت 39916 مورخ 1387.3.7 هیات وزیران 15% سهام پالایشگاه نفت اصفهان برای کسری بودجه دانشگاه های علوم پزشکی در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمعاً به مبلغ 3905 میلیارد ریال قرار می گیرد.
نظر به عدم امکان انتقال سهام یاد شده به وزارت بهداشت و درمان به عنوان یک دستگاه اجرائی دولتی با توجه به امکانی که در مصوبه شماره 57896 /ت 162هر مورخ 87.4.18 هیئت وزیران فراهم می شود با درخواست وزیر محترم وقت بهداشت و درمان شرکت تعاونی مسکن وزارت بهداشت جهت کارگزاری و انجام امور مرتبط با واگذاری سهام به سازمان خصوصی سازی معرفی و قرارداد فروش منعقد می گردد.
به دلیل افت شدید قیمت سهام و عدم وجود متقاضی خرید سهام به صورتی که منافع وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه های علوم پزشکی تضمین گردد (وجود خریدار به صورت 20% نقد و اقساط پنج ساله با حدود نصف قیمت اسمی اولیه ) مسئولین وقت وزارت بهداشت و درمان تصمیم به عدم فروش و حفظ سهام با انجام بازار گردانی می گیرند تا بتوانند از منافع وزارت بهداشت و دولت صیانت نمایند.
به دلیل طولانی شدن روند اقدامات (مربوط به حفظ ارزش سهام) و نیز پرداخت مطالبات پرسنلی کارکنان از سایر منابع در اختیار دانشگاه ها و هم چنین احساس خطر نسبت به ادامه تملک سهام توسط شرکت تعاونی مسکن کارکنان ستاد وزارت بهداشت (این شرکت با عضویت تعداد محدودی از همکاران ستاد مرکزی وزارت بهداشت و درمان که در 19 شهریور 1373تأسیس شده است ) با تصمیم مسئولین وقت وزارت بهداشت و درمان به منظور انتقال سهام به مالکین اصلی ( دانشگاههای علوم پزشکی ) و با استفاده از اختیارات ماده 18 آئین نامه مالی و معاملاتی دانشگاههای علوم پزشکی و نیز تصویب هیأت امناء دانشگاههای یاد شده شرکت آوای پردیس سلامت تشکیل و تعاونی مسکن نسبت به انتقال سهام به شرکت یادشده ( که تمامی دانشگاههای علوم پزشکی به نسبت تعداد نیروی انسانی در آن سهام دار می باشند) اقدام می نماید و بدین ترتیب پس از حسابرسی، کل سهام، سود و منافع مکتسبه از محل سهام و با حفظ ارزش سهام (بدون خرد شدن سهام) به شرکت آوای پردیس سلامت منتقل می شود که تا کنون به همین نحو ادامه یافته است.
با توجه به شرحی که گذشت تصدیق می فرمائید که این دارائی مربوط به کلیه دانشگاههای علوم پزشکی و در خدمت آنهاست و نظارت بر آن نیز طبق روال بعهده خود دانشگاههای علوم پزشکی است و دانشگاههای علوم پزشکی از این موضوع با خبرند و همه ساله مجامع این شرکت طبق قانون تجارت برگزار و حساب سود و زیان آن به تصویب مجمع می رسد. این شرکت تا کنون در خصوص مشکلات عدیده دانشگاههای علوم پزشکی از طریق سرمایه در اختیار ورود کرده و تمامی منابع آن در اختیار و متعلق به دانشگاههای علوم پزشکی می باشد .
با تشکر
دکتر سید علی صدرالسادات
معاونت توسعه و مدیریت منابع و پشتیبانی
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
چرا سهام در زمان اوج قیمت فروخته نشد؟
بهگزارش فارس؛ این اظهارات در حالی است که قیمت سهام پالایشگاه نفت اصفهان در اواخر سال 92 و تمامی سال 93 طبق گزارش بازار بورس بسیار بالاتر از مبلغی است که امروز شاهد آن هستیم و شاید بتوان گفت ارزش این سهام تا 10 برابر رقمی بوده که امروز شاهد آن هستیم. به طوری که شما هم میتوانید با سرچ «شپنا» در گوگل به این اطلاعات و تغییران قیمت و خرید و فروش و مدیریت سهامها در بورس دسترسی پیدا کنید.
حال چگونه است که مسئولان به خاطر صیانت از منافع وزارت بهداشت از فروش این سهام خودداری کردهاند! ضمن آنکه طبق اسناد موجود وزارت بهداشت هیچ وقت برای فروش این سهام آگهی نداده و تصمیمی برای آن نداشته است.
قیمت بالای هر سهم در نیمه دوم سال 92
انتقال سهام به یک شرکت خصوصی و نمایندگی یک نفر قانونی است؟
از آن گذشته چرا وزارت بهداشت تمامی این سهامها را در یک شرکت خصوصی و به وکالت یک شخص نگهداری میکند؟ شرکتی که بنا به مدارک موجود هیچ مصوبه مجلسی ندارد و برای همین کاملا خصوصی است. حال در نظر گرفتن یک فرد به عنوان نماینده تمام دانشگاه برای نگهداری از 1000 میلیارد تومان سهام در این شرکت کاری عقلانی و قانونی است؟ مگر نه اینکه ریشه بسیاری از فسادها و رانتها در اعتماد بی جاست؟ و حال وزارت بهداشت با چه ضمانتی اموال عمومی را به یک فرد منتقل کرده است؟
تاسیس شرکت خصوصی برای نگهداری سهام قانونی است؟
وکالت به یک فرد برای نگهداری سهام قانونی است؟
یک نفر وکیل تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور!
طبق چه مصوبه و چه قانونی یک فرد به عنوان نماینده تامالاختیار معرفی شده است؟
حق پایمال شده دانشگاههای علوم پزشکی
آنچه به نظر میرسد این سهامها متعلق به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور است، پس چرا نباید در اختیار مالکان اصلی آن یعنی پرسنل این دانشگهها باشد تا در شرایط بحرانی مثل امروز که معوقات طولانی شرایط را برای بسیاری از آنها سخت کرده اس، هزینه شود؟
همچنین این پرونده در قوه قضاییه به طور خاص در حال رسیدگی و بررسی است و افکار عمومی از مسئولان این قوه در خصوص سهام پالایشگاه نفت اصفهان درخواست شفاف سازی و روشنگری دارد.
انتهای پیام/فارس
کد مطلب: 436565