حمایت کامل از بیماران سوخته بیبضاعت/ همگی یک قدم تا سوختگی فاصله داریم
9 اسفند 1395 ساعت 10:45
مدیرعامل انجمن سوختگی ایران گفت: بیماران سوختهای که مشکل مالی داشته باشند، در تمامی هزینهها، از ترمیمی و زیبایی گرفته تا پانسمان، فیزیوتراپی و حمل و نقل کمک میشوند.
معصومی مدیرعامل انجمن سوختگی ایران در نشست خبری « فرهنگسازی پیشگیری از سوختگی» که در خبرگزاری فارس برگزار شد؛ در پاسخ به این سوال که چرا تعداد تختهای استاندارد سوختگی در کشورمان بسیار کم است، گفت: شاید کم توجهی و بیبرنامگی دلیل آن بوده است و اینکه تاکنون در این زمینه احساس نیاز شدید نشده بود، اما خوشبختانه هم اکنون عزم جدی ایجاد شده و طبق دستور وزیر بهداشت به سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی، قرار شد کمتوجهی در این زمینه جبران شود و ان شالله در 4 سال آینده تختهای استانداردی خواهیم داشت.
وی گفت: بیمارستانی که در منطقه کم در حال ساخت است، کارهای مطالعاتی و پژوهشی آن انجام شده و در آن تخت های استاندارد ایجاد خواهد شد.
معصومی افزود: این موضوع تصویب شده که ادارهای در وزارت بهداشت تحت عنوان سوختگی تشکیل شود و به این وسیله جایگاه سوختگی در وزارت بهداشت تعریف و مشخص شد.
مدیرعامل انجمن سوختگی ایران در خصوص لباسهای مخصوص سوختگی گفت: این لباسها، دو نوع داخلی و خارجی دارد که متأسفانه نوع داخلی آن مورد تأیید متخصصان ما نیست، ولی به دلیل بحث اقتصاد مقاومتی، تلاش بر این است که به سمت کار روی بحث لباس ها و بالا بردن کیفیت آنها پیش برویم.
معصومی درمورد وضعیت داروهای سوختگی گفت: در زمانی که بیمار سوخته بستری است، عمدتا از داروهای آنتیبیوتیک استفاده می شود که تحت پوشش بیمه قرار دارند اما پمادهایی که در بحث بازتوانی مؤثر هستند متأسفانه به دلیل اینکه کشور ما در بحث بازتوانی و توانبخشی فعال نیست بسیاری از این پمادها هم ادعا میشود که جنبه زیبایی دارند و تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرند.
مدیرعامل انجمن سوختگی ایران در پاسخ به این سوال که «هماکنون از چند درصد سوختگی دیگر نمی توان به زنده ماندن فرد امید داشت؟» گفت: در صورتی که فردی 60 درصد سوختگی پیدا کند، از هر دو نفر یکی فوت خواهد کرد. متأسفانه باید اعلام کنم به دلیل عوارض سوختگی، هزینهها و فرهنگ غلط ما ایرانیان که باعث زجر روحی بیمار میشود، بهترین بیمار سوخته آن است که در دم فوت کند و آنهایی که زنده میمانند بسیار سختی میکشند.
معصومی در خصوص مشاورههای بعد از سوختگی گفت: متأسفانه در این زمینه نیز سیستمی نداریم، اما ما به عنوان انجمن سوختگی ایران در بیمارستان مطهری و شهدای یافتآباد این بیماران را ساپورت روحی میکنیم مثلا مشاورانی که حاضرند به صورت خیریه در این زمینه فعالیت داشته باشند، هماکنون برای بیماران ارائه خدمت میکنند.
وی ادامه داد: همچنین فیزیوتراپی و حمل و نقل بیماران سوخته را به صورت تخفیف و کمک هزینه انجام می دهیم و به دلیل اینکه این بیماران، نیاز به پروتئین بیشتری دارند و با دریافت پروتئین بیشتر، بازسازی و ترمیم صورت و بدن به نحو بهتری انجام میگیرد، حمایت تغذیهای نیز انجام می شود.
مهمانان سوخته در نشست
در ادامه این نشست اعضای انجمن سوختگی که از بیماران سوخته هستند شروع به درد و دل و صحبت کردند.
رها یکی از بیماران سوخته گفت: تازه وارد سه سالگی سوختگی ام شدم.
سوال من این است که «چرا بیمارستان مطهری بیمه تکمیلی را قبول نمی کند؟ این یک خسارت بزرگ به بیماران سوخته است»
قبلاً هزینههای سوختگی مناسبتر بود، مثلاً پارسال کشیدن بخیه کاملاً رایگان انجام میشد، اما اکنون بیش از تعداد (12 یا 20) باید پول پرداخت شود.
وی افزود: متأسفانه اکنون اطرافیانمان ما را درک نمیکنند. پارسال در محرم به یکی از اماکن زیارتی رفته بودم و یکی از رهگذران، با حالت بسیار بدی گفت؛ «وای خدا شفاش بده». این حرف بسیار دلم را شکست و غمگینم کرد. ما از این برخوردها زیاد میبینیم.
مدیرعامل انجمن سوختگی ایران در ادامه در پاسخ به رها گفت: بیمههای تکمیلی متنوع هستند، این بیمهها تجاریاند، به همین دلیل مریض سوخته را قبول نمیکنند اما بیمههای دیگر که یک نوع بیمه ارزشی هستند از بیماران سوخته حمایت میکنند.
وی افزود: متاسفانه، در کشور ما پزشک ترمیمی در زمینههای دیگر نیز فعالیت میکند، اما در کشورهای دیگر مانند هلند، پزشک سوختگی تنها بر این موضوع تمرکز دارد و کاری کاملاً تخصصی ارائه میدهد.
علی یکی دیگر از بیماران سوختگی در مورد نحوه سوختنش گفت: وضعیت من مربوط به قبل از یکسالگیام میشود. کسی در خانه نبود، چراغ نفتیمان روی زمین افتاد و خانه سوخت و من توسط کسبه محل که متوجه آتشسوزی شدند نجات پیدا کردم.
وی افزود: در جایی شنیدم که موسسه رویان در نظر دارد که با توجه به سلولهای بنیادین، پوست مصنوعی کشت دهد، این ماجرا به کجا رسید؟ پیوند صورت و دست که گفتند تا 3 یا 4 سال دیگر عملی می شود چه؟
مدیرعامل انجمن سوختگی ایران در پاسخ به علی گفت: موضوع پوست مصنوعی فعلا در حد تحقیقات است و تا جایی که اطلاع دارم کیفیت راضی کنندهای در داخل کشور نداشته است. پیوند صورت 2 تا 3 مورد در دنیا انجام شد که چهرهها بسیار بد بود. پیوند دست هم تا مراحلی پیش رفت انجام میشد و 70 مورد در دنیا صورت گرفت و متوقف شد( به دلیل اینکه بیمار باید دائم دارو مصرف میکرد و سیستم ایمنیاش ضعیف میشد). از لحاظ فقهی زمانی میتوان پیوندها را انجام داد که جان مریض در خطر باشد و نمیتوان این کار را صرفاً برای زیبایی انجام داد، ضمن اینکه بیماری که پیوند صورت انجام میدهد، باید به صورت دائم دارو مصرف کند و مستعد عفونتها می شود، بنابراین از لحاظ سلامتی هم این کار مقرون به صرفه نیست.
زهرا یکی دیگر از بیماران سوخته در نشست گفت: 20 ساله که سوختم (سال دوم راهنمایی بودم). در آن زمان منطقه و شهرک ما گاز نبود و با چراغ نفتی خانه را گرم میکردیم. نفت چراغ تمام شد، اما همچنان روشن بود. دیدم چراغ روشن است و صدا میدهد. پیت نفت را برداشتم که داخل آن بریزم، اما ناگهان ترکید و چون در آن زمان خانوادهام هیچ اطلاعی از سوختگی نداشتند، مادرم ناگهان لباس مرا کشید و ناگهان پوست تنم کنده شد.
زهرا گفت: هنوز درگیر معالجه سوختگیام هستم، آن زمان درصد سوختگی ام را نمیدانستم اما بعد از چند سال وقتی هفته گذشته پرونده پزشکی ام را دیدم، متوجه شدم که درصد سوختگیام 70 درصد بود.
مدیرعامل انجمن سوختگی ایران در پاسخ به سوال زهرا گفت: ابتدا باید بگویم خانوادهها نباید کارهای خطرناکی همچون نفت کردن چراغ را به بچهها واگذار کنند.
معصومه یکی دیگر از بیماران سوخته گفت: بسیاری از مردم تصور میکنند سوختگی یعنی یک تاول و زخم کوچک در حالیکه چنین نیست.
دلیل سوختگی من یک تصادف بود، جدای از همه مشکلات، برخوردهای مردم و اشارههای به گمان خودشان پنهانی برای دیدن چهره سوختهام جزو ناراحتیهای من است و اینکه بسیاری از بیماران سوخته به دلیل همین ظاهر برای پیدا کردن شغل مناسب با سختی مواجه میشوند.
رویا ابراهیمی مدیر روابط عمومی انجمن سوختگی ایران در پایان نشست گفت: این انجمن سازمانی مردمنهاد است و طبق آمار مددکاری بیمارستان، توانستهایم بالغ بر 2 هزار بار، بیماران سوخته را در قسمتهای مختلف درمانشان ( فیزیوتراپی، عمل و کار درمانی) حمایت کنیم.
قانونی که در انجمن برای حمایت و کمک به بیماران در نظر گرفته شده این است که هر بیمار سوختهای که بتواند نامهای مبنی بر بیبضاعت بودن خود ارائه دهد(حتی نامه ای از مسجد محل)، خدمات جراحی ترمیمی، مشاوره(بیمار و خانواده) و حرفهآموزی برای او رایگان ارائه میشود.
وی افزود: کارهایی در خصوص پیشگیری از سوختگی انجام دادهایم که از جمله آنها، آموزش مدیران سرای محلههاست. این کار در 10 محله تهران انجام شده است. همچنین انتشار کتابهایی در زمینه سوختگی از دیگر کارهای انجمن است. کتاب روشنا و کتاب تجربیات واقعی بیماران سوخته از جمله آنهاست.
وی افزود: راهاندازی کمپین بعد از حادثه پلاسکو برای چهارشنبهسوری و آماده باش بیمارستان مطهری از دیگر کارهای انجام شده است. همچنین در تلاشیم که در فضای مجازی داستانهای سوختگی و تجربیات واقعی بیماران را انتشار دهیم.
ابراهیمی گفت: بیشتری آمار سوختگی در بین بچهها به دلیل کار با سماور است. همچنین در موقع تغییر فصول،سوختگیهای مربوط به بخاری و کولر که حادثه شینآباد یکی از این نمونههاست. همچنین سوختگیهایی در زمان مراسمهای مختلف همچون افتادن بچهها در دیگ یا چپ شدن سینی چای مشاهده میشود.
وی ادامه داد: همچنین گرفتن علم به سیم برق در زمان مراسمهای عزاداری نمونهای دیگر از سوختگیهاست. برگشتن ظرف غذا و بیاحتیاطی زمان استفاده از بنزین و ژل آتشزنه نیز خطرناک است.
مدیر روابط عمومی انجمن سوختگی ایران گفت: اسم سایت انجمن سوختگی «ققنوس» است. به این معنی که بیماران سوخته، بعد از سوختن میتوانند دوباره متولد شوند.
انتهای پیام/فارس
کد مطلب: 436936