۰

«فروشنده» برنده جایزه بهترین فیلم خارجی زبان/ اشتباه در اعطای جایزه به «لالالند»/ هالیوودریپورتر:اسکار فرهادی «بیانیه سیاسی» علیه ترامپ بود

فیلم ایرانی «فروشنده» به کارگردانی «اصغر فرهادی» برنده جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان شد. همچنین در یک اتفاق تاریخی،در حالی که عوامل لالاند برای دریافت جایزه روی سن آمده بودند اعلام شد که «مهتاب» برنده این جایزه شده است.
«فروشنده» برنده جایزه بهترین فیلم خارجی زبان/ اشتباه در اعطای جایزه به «لالالند»/ هالیوودریپورتر:اسکار فرهادی «بیانیه سیاسی» علیه ترامپ بود
به گزارش سرویس فرهنگي تفتان ما،هشتاد و نهمین مراسم اسکار بامداد امروز برگزار شد و در این میان فیلم سینمایی «فروشنده» به کارگردانی «اصغر فرهادی» برنده جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان شد.
این دومین باری است که «اصغر فرهادی» برنده این جایزه می شود. وی اولین بار سال 2012 برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» این جایزه را از آن خود کرد.
«فرهادی» که به خاطر صدور دستور ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا توسط «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، نتوانست در این مراسم حاضر شود، «انوشه انصاری»، اولین زن ایرانی که به فضا سفر کرد و همچنین «فیروز نادری»، با سابقه درخشان 35 ساله در ناسا را به عنوان نمایندگان خود به این مراسم انتخاب کرده است. انوشه انصاری متن بیانیه «اصغر فرهادی» را خواندند:
«افتخار بزرگی‌ست که برای دومین بار این جایزه با ارزش را دریافت می‌کنم. از اعضای آکادمی، گروهم در ایران، تهیه‌کننده‌ام «الکساندر ماله‌-گی» و پخش‌کنندگانم «کوهن مدیا» و «آمازون» تشکر می‌کنم. همچنین سپاسگزارم از همبستگی دیگر کاندیداهای بهترین فیلم خارجی.
متاسفم که امشب در کنار شما نیستم، من به احترام مردم کشورم و شش کشور دیگر که با قانون غیرانسانی منع ورود مهاجران مورد بی‌احترامی واقع شدند به آمریکا نیامدم.
تقسیم‌بندی جهان به ما و دشمنان ما توسط سیاستمداران افراطی، باعث ترس می‌شود، ترسی که توجیهی‌ست دروغین برای خشونت‌ها و جنگ‌ها. جنگ‌هایی که مانع بزرگی بوده‌اند برای رسیدن به دموکراسی و رعایت حقوق بشر در کشورهایی که مورد تهاجم واقع شده‌اند.
سینماگران می‌توانند با چرخش دوربین‌هایشان به مشترکات انسانی، کلیشه‌هایی که از ملیت‌ها و ادیان مختلف ساخته شده است را بشکنند و زمینه‌ همدردی و به دنبال آن همبستگی مردمان جهان را فراهم کنند. همدردی چیزی‌ست که ما امروز بیشتر از هر زمان به آن نیازمندیم.»
 
اسامی برندگان این دوره از رقابت ها در بخش های مختلف سینمایی به شرح زیر است:
بهترین فیلم غیرانگلیسی
«فروشنده» (ایران) (برنده)، «تونی اردمن» (آلمان)، «تنا» (استرالیا)، «مردی به نام اُو» (سوئد)، سرزمین من (دانمارک)
 بهترین فیلم بلند
«مهتاب» (برنده)، «ورود»، «حصارها»، «ستیغ اره‌ای»، «اگر سنگ ببارد»، «چهره های پنهان»، «شیر»، «منچستر کنار دریا»، «لالالند»
بهترین کارگردانی
«دمین شزل» (لالا لند) (برنده)، «بری جنکینز» (مهتاب)، «کنت لونرگان» (منچستر کنار دریا)، «دنیس ویلنوو» (ورود)، «مل گیبسون» (ستیغ‌ اره‌ای)
بهترین بازیگر نقش اول مرد
«کیسی افلک» (منچستر کنار دریا) (برنده)، «اندرو گارفیلد» (ستیغ اره‌ای)، «رایان گاسلینگ» (لالا لند)، «ویگو مورتنسن» (کاپیتان فنتستیک)، «دنزل واشنگتن» (حصارها)
بهترین بازیگر نقش اول زن
«اما استون» (لالا لند) (برنده)، «ایزابل هوپر» (او)، «روث نگا» (دوست داشتن)، «ناتالی پورتمن» (جکی)، «مریل استریپ» (فلورنس فاستر جنکینز)
بهترین بازیگر نقش مکمل مرد
«ماهرشالا علی» (مهتاب) (برنده)، «مایکل شنن» (حیوانات شبانه)، «هیو گرانت» (فلورنس فاستر جنکینز)، «لوکاس هج» (منچستر کنار دریا)، «دو پتال» (شیر)
 بهترین بازیگر نقش مکمل زن
«ویولا دیویس» (حصارها) (برنده)، «میشله ویلیامز» (منچستر کنار دریا)، «نائومی هریس» (مهتاب)، «نیکل کیدمن» (شیر)، «اوکتاویا اسپنسر» (چهره‌های پنهان)
بهترین فیلم‌نامه اقتباسی
«مهتاب» (برنده)،«ورود»، «حصارها»، «چهره‌های پنهان»، «شیر»
بهترین فیلم نامه غیراقتباسی (اصلی)
«منچستر کنار دریا» (برنده)، «اگر سنگ ببارد»، «لالا لند»، «خرچنگ»، «زنان قرن بیستم»
بهترین مستند بلند
«اُ.جی« ساخت آمریکا» (برنده)،«آتش در دریا»، «من سیاه تو نیستم»، «زندگی انیمیشن»، «سیزدهمین»
بهترین انیمیشن بلند
«زوتوپیا» (برنده)، «مائونا»، «زندگی من به عنوان یک کدو سبز»، «لاک‌پشت قرمز»، «کوبو و دو رشته»
بهترین تدوین
«ستیغ اره‌ای»،«ورود»، «اگر سنگ ببارد»، «لالا لند»، «مهتاب»
 بهترین موسیقی متن
«لالا لند» (برنده)، «جکی»، «شیر»، «مهتاب»، «مسافران»
بهترین ترانه غیراقتباسی
«آزمون بازیگری» از فیلم «لالا لند» (برنده)،«نمی توانم احساس را متوقف کنم» از  فیلم «ترول‌ها»،«شهر ستاره‌ها» از فیلم «لالا لند» برنده اسکار،«صندلی خالی» از فیلم «داستان جیمز فولی»،«تا کجا بروم» از فیلم «موانا»
 بهترین فیلم‌برداری
«لالا لند»(برنده)،«ورود»، «شیر»، «مهتاب»، «سکوت»
 بهترین طراحی لباس
«هیولاهای شگفت‌انگیز و زیستگاه آنها» (برنده)،«متفقین»، «فلورنس فاستر جنیکنز»، «جکی»، «لالا لند»
 بهترین مستند، موضوع کوتاه
«کلاه سفیدها» (برنده)، «افراط گرا»، «4.1 مایل»، «ویلون جو»، «واتانی سرزمین من»
بهترین چهره‌آرایی
 «جوخه انتحار» (برنده)،«مردی به نام اُو»، «آنسوی سفر ستاره‌ای»،
بهترین طراحی تولید
«لا لا لند» (برنده)،«ورود»، «هیولاهای شگفت‌انگیز و زیستگاه آنها»، «دورد بر سزار»، «مسافران»
بهتری تدوین صدا
«ورود» (برنده)، «دیپ‌واتر هاریزون»، «ستیغ اره‌ای»، «لالا لند»، «سالی»
 بهترین صداگذاری
«ستیغ اره‌ای» (برنده)، «لالا لند»، «روگ وان»، «13 ساعت»،«ورود»
 بهترین جلوه‌های ویژه بصری
«کتاب جنگل» (برنده)،«دیپ واتر هاریزون»، «دکتر استرنج»، «کوبو و دو رشته»، «روگ وان: داستانی از جنگ ستارگان»
بهترین فیلم کوتاه اکشن زنده
«آواز» (برنده)، «دشمنان داخلی»، «زنان و TGV»، «شب‌های خاموش»، «تایم‌کد»
 بهترین فیلم کوتاه انیمیشن
«فلوت» (برنده)، «وایشای نابینا»، «زمان قرضی»، «شراب و سیگار»، «مروارید»
از سوی دیگر امسال در اسکار اشتباه فاحشی روی داد که شاید اگر در یک جشنواره کشوری هم اتفاق می‌افتاد تا مدتها دستمایه شوخی منتقدان می شد. در این اتفاق تاریخی، برنده بهترین فیلم روی سن عوض شد. یعنی وارن بیتی پاکت اشتباه را باز کرده بود و جایزه بهترین فیلم اسکار اشتباه اعلام شده بود . در حالی که عوامل لالاند برای دریافت جایزه روی سن آمده بودند و جایزه را گرفته بودند اعلام شد که «مهتاب» برنده این جایزه شده و در میان ناباوری همگان عوامل «مهتاب» به عنوان برندگان بهترین فیلم روی سن آمدند.
اسکار فیلم «فروشنده» بازتاب های مختلفی در رسانه‌های جهان داشت.  از جمله نشریه  هالیوود ریپورتر که از معتبرترین نشریات سینمایی به شمار می‌آید امروز نوشت: 26 فوریه سال 2012، اصغر فرهادی در شرایطی که تنش میان ایران و آمریکا افزایش یافته است با دریافت جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی ضمن دعوت مردم به صلح گفت: با افتخار این جایزه را به مردم سرزمینم تقدیم می‌کنم، مردمی که علیرغم خصومت‌ها و رنجش‌ها، به همه فرهنگ‌ها و تمدن‌ها احترام می‌گذارند.
صحبت‌های کارگردان فیلم «جدایی» موجب شد تا حاضرین در سالن از جمله «استیون اسپیلبرگ» از جا بلند شده و  فرهادی را تشویق کنند، اما مطمئنا «دونالد ترامپ»تحت تاثیر این حرف‌ها قرار نمی‌گیرد.
اصغر فرهادی امسال یک‌بار دیگر و در سایه دستور دیوانه‌وار «دونالد ترامپ» که مانع ورود اتباع 7 کشور مسلمان ازجمله  ایران شده بود، در کانون توجهات قرار گرفت.
این نشریه سینمایی نوشت: در حال حاضر فیلم «فروشنده» فقط یک نامزد اسکار نیست، بلکه به فریاد همبستگی هالیوود در اعتراض به قانون مهاجرتی ترامپ ضد مسلمانان تبدیل شده و اعطای اسکار به این فیلم می‌تواند یک بیانیه سیاسی از سوی هالیوود باشد.
شرایطی که در آن فیلم «فروشنده» برنده اسکار شد با شرایط فیلم «جدایی» متفاوت است. فیلم «جدایی» مورد اقبال و علاقه عمومی در جهان قرار داشت و در فصل جوایز سینمایی هم عملکرد پیروزمندانه‌ای داشت. حتی این فیلم در اتفاقی که برای فیلم‌های غیرانگلیسی نسبتا نادر است، نامزد بهترین فیلمنامه اصلی نیز شده بود، اما فیلم «فروشنده» اگرچه از سوی بعضی منتقدین تحسین شده بود، اما اتفاق نظر درباره آن وجود نداشت.
هالیوود ریپورتر در گزارش خود آورده‌است: اگرچه اعضای آکادمی اسکار نسخه "اسکرینر" فیلم‌های نامزد اسکار را در ایمیل‌های خود دریافت کرده‌اند، اما نیازی ندارند که ثابت کنند پیش از رأی دادن همه آن‌ها را دیده‌اند، یعنی این احتمال وجود دارد که بخش عمده‌ای از اعضای آکادمی تنها به نشانه اعتراض به «ترامپ»، به فیلم «فروشنده» رأی داده باشند.
البته این نکته را هم باید در نظر داشت که آکادمی اسکار، سالها توجه زیادی به آثار جهان اسلام و خصوصا ایران نمی‌کرد، عباس کیارستمی که در ماه جولای 2015 درگذشت مهمترین چهره سینمایی نوین ایران و چهره‌ای غیرقابل انکار در عرصه فیلمسازی بین‌المللی بود، به طرز قابل ملاحظه‌ای هیچ‌گاه نامزد اسکار نشد. اما آکادمی اسکار به تدریج توجه خود را به فیلم‌های کشورهای مسلمان و منطقه خاورمیانه بیشتر کرده است.  سال گذشته فیلم ترکیه‌ای «موستانگ» (به نمایندگی از فرانسه) و فیلم «ذیب» از اردن به کارگردانی «ناجی ابونوار» نیز به جمع نامزدهای اسکار خارجی راه یافتند.
با این شرایط، امسال،اعطای اسکار بهترین فیلم خارجی به فرهادی، حتی چیزی فراتر از اعتراض به فرمان مهاجرتی «دونالد ترامپ» است.
انتهای پیام/فارس
دوشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب: 436940
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *