به گزارش سرویس ورزشی
تفتان ما،تیم فوتبال استقلال تهران در دومین دیدار خود در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا فردا(دوشنبه) در مسقط میزبان التعاون عربستان بود. بر همین اساس سازمان لیگ برتر فوتبال عمان با انتشار تصویری از رسیدن کاروان التعاون به تبلیغ نماینده عربستان پرداخت و هواداران عمانی را به حضور در ورزشگاه تشویق کرد و نوشت: به باشگاه التعاون عربستان برای آمدن به کشور عمان خوش آمد میگوییم و برای التعاون در دیدار فردا مقابل استقلال آرزوی موفقیت میکنیم. از تمام هواداران عمانی درخواست میکنیم تا برای حمایت التعاون به ورزشگاه بیایند.
از سوی دیگر پرسپولیسیها نیز در دیدار خود در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا هفته گذشته در مسقط میزبان الهلال عربستان بود و جالب اینکه مشابه همین اقدام نیز هفته گذشته صورت گرفته و شبکه ورزش عمان به تبلیغ الهلال پرداخته و با انتشار تصویری از الهلال به تشویق هواداران عمانی پرداخته که در این دیدار مقابل پرسپولیس به ورزشگاه سلطان قابوس بیایند.
مشت نمونه خروار است و چه بسا اگر در فضای مجازی و در لابلای سایتهای معتبر خبری جست و جویی انجام دهیم از این دست اخبار زیاد به چشم میخورد؛ اخباری مثل:
خط و نشان رئیس کانون هواداران الهلال در عمان برای پرسپولیس و ایرانیها
تشکیل کمپین حمایت از الهلال در عمان
هواداران عمانی تمام سکوها را مقابل پرسپولیس پرمیکنند/محبوبیت الهلال در عمان غیرقابل توصیف است
میزبانی حیرتانگیز عمانیها از ذوب آهن؛ تبلیغ بازیکن الاهلی!
و بسیاری اخبار دیگر از این دست که حکایت از محبوبیت عربستانیها در عمان دارد، فراوان است و عجیب اینکه چرا کشوری به عنوان میزبان کشورهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا انتخاب شده است که تا این اندازه محبوب تیمهای عربستانی است.
نکته قابل توجه اینکه عمان برای دومین سال پیاپی به عنوان میزبان تیمهای ایرانی انتخاب شد اما از آنجایی که سال گذشته سرخابیها در آسیا حضور نداشتند، این موضوع کمتر به چشم آمده و نمود کمتری پیدا کرد. امسال اما با بازگشت تیمهای پرطرفدار ایرانی به لیگ قهرمانان به واقع مشخص شد که انتخاب کشوری که سازمان لیگ فدراسیون فوتبالش به جای میزبان از تیم مهمان استقبال کرده و از هواداران عمانی میخواهد تا حریف عربستانی را تشویق کنند؛ تا چه اندازه اشتباه و پرحرف و حدیث بوده است.
*قصه از کجا شروع شد؟
بعد از اینکه به خاطر مسائل سیاسی رخ داده در بین دو کشور ایران و عربستان، تیمهای سعودی به دلایل واهی و بهانه کردن ناامنی از سفر به ایران سر باز زدند، مناقشه جدیدی بین فدراسیون دو کشور شکل گرفته تا جایی که کنفدراسیون فوتبال آسیا رأی به برگزاری دیدار تیمهای دو کشور در کشور ثالث داد.
در همین راستا دفاعیات مسئولان فدراسیون فوتبال ایران برای مسندنشینان آسیایی راه به جایی نبرده و زور و پول سعودیها به تصمیمات غیرفوتبالی مدیران ارشد AFC چربید و مقرر شد تا نمایندگان باشگاهی دو کشور در کشوری ثالث به مصاف یکدیگر بروند.
بر همین اساس رایزنیها و گمانهزنیها برای پیدا کردن کشور ثالث آغاز شده و برخی از انتخاب کشورهای آسیای میانه خبر دادند و عده دیگری نیز از حضور تیمهای ایرانی در شرق آسیا پرده برداشتند؛ این در حالی بود که فدراسیون فوتبال به واسطه روابط سیاسی مطلوب بین دو کشور ایران و عمان در حال انتخاب این کشور برای میزبانی از تیمهای ایرانی بود که در نهایت نیز این اتفاق افتاد.
نکته قابل توجه در این زمینه همانطور که در بالا آورده شد، این بود که این انتخاب سال گذشته خیلی مصائب و مشکلات را نشان نداد اما با بازگشت استقلال و پرسپولیس به آسیا، تازه مشخص شد تیمهای عربستانی تا چه اندازه در عمان محبوبیت دارند تا جایی که الهلال عربستان برای بازی برگشت خود مقابل پرسپولیس نیز همین کشور را انتخاب کرده است!
**پای مالزی و ازبکستان و حتی استرالیا هم در میان بود
نکته اصلی ماجرا اما آنجایی بود که تیمهای ایرانی از هیچ لحاظ به هیچ وجه مشتاق حضور در عمان نبودند و کشورهایی مانند ازبکستان، تاجیکستان، مالزی و حتی تیمی مثل ذوبآهن کشوری مثل استرالیا را برای میزبانی از تیمهای عربستانی انتخاب کردند اما فدراسیون فوتبال کار خود را کرده بود و بدون توجه به علاقمندی باشگاهها، به نوعی یک میزبان اجباری را به آنها تحمیل کرد تا جایی که امروز در بازی پرسپولیس و الهلال در حالی که تیم ایرانی عملاً میزبان است، اما 5 برابر هواداران ایرانی، تماشاگر به ورزشگاه رفته و حریف سرخپوشان را تشویق میکنند، تو گویی که تیم ریشهدار و پرنفوذ عربی در شهر خودش از پرسپولیس میزبانی میکند.
این در حالی است که اگر با یک دیپلماسی مناسبی ورزشی، نه سیاسی، کشوری مانند مالزی برای تیمهایی مثل استقلال و پرسپولیس انتخاب میشد، مطمئنا این تیمها در فضایی مناسبتر و در حضور خیل عظیم هواداران ایرانی به میزبانی میپرداختند، درست مثل انتخاب مالزی توسط سوریه به عنوان میزبان دیدار با ایران در مقدماتی جام جهانی 2018 روسیه که این موضوع در نهایت از لحاظ جو هوادارای به سود تیم ملی ایران تمام شد.
از سوی دیگر اگر کشورهای آسیای میانه انتخاب میشدند این موضوع از لحاظ آب و هوایی صد در صد به ضرر سعودیها بود و باشگاههای ایرانی از این موضوع حسابی بهرهمند میشدند اما حالا هم جو فوتبالی را باختهایم و هم درآمد ناشی از بلیتفروشی که ماجراهای زیادی را به خود اختصاص داده و دست آخر هم مشخص نشد سود اصلی به جیب چه کسی رفته است!
نکته جالب اینکه یکی از مسئولان فدراسیون فوتبال اعلام کرده بود که حضور در عمان برای تیمهای ایرانی بین 30 تا 40 هزار دلار خرج دارد اما ذوبیها برای همین سفر اخیر خود به این کشور حدود چهارصد میلیون تومان هزینه کردهاند تا در نهایت مشخص شود یا باطری ماشین حساب مسئولان ارشد فدراسیون فوتبال تمام شده یا چرتکههایشان مورد دار است.
**عمان پرماجرا و پرهزینه!
برای رقابتهای امسال نیز 4 باشگاه ایرانی نماینده ایران یعنی استقلال خوزستان، استقلال، پرسپولیس و ذوبآهن تصمیم گرفتند که مسقط عمان را به عنوان میزبان دیدارهای خود با حریفان سعودی انتخاب کردند و این در حالی بود که تیمهای سعودی در این کشور عربی هواداران بسیار زیادی دارند.
در همین زمینه حتی سایت عربی کوره از دلیل این انتخاب نمایندگان ایران خبر داد و این گونه نوشت که هر 4 باشگاه ایرانی مسقط را انتخاب کردهاند چون میخواهند از این طریق درآمدزایی کنند! آنها بلیط این دیدار را به 50 ریال سعودی افزایش دادهاند چرا که می دانند هواداران تیمهای عربستانی در مسقط زیاد است و آنها بیشتر بلیط های این دیدار را خریداری میکنند و ورزشگاه را پر میکنند.
در نهایت با نزدیک شدن به زمان برگزاری دیدار سرخابیها مقابل حریفان سعودی مشخص شد که دو تیم از این لحاظ نیز بهرهای نبرده و بلیت دیدارهای استقلال 2 ریال و پرسپولیس 5 ریال به فروش رفت.
**حرف آخر
در نهایت اینکه ای کاش انتخاب بهتری برای میزبانی تیمهای ایرانی در سعودیها صورت میگرفت تا امروز شاهد این همه حاشیه و حسرت نباشیم. تیمهای ایرانی امسال باید در امتیازگیری خوب عمل کنند تا سهمیهمان در لیگ قهرمانان آسیا کسر نشود و الحق تا اینجا نتایج بد نبوده است، اما کاش شرایطی به وجود میآمد که در فضایی مطلوب تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا با قدرت تمام فقط به مسائل فنی تمرکز کرده و موفقیت درو کنند.
انتهای پیام/فارس