به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما،فرانک امامی در ارتباط با چالشهای حوزه شنوایی شناسی اظهار داشت: همچون سایر استانها در همدان نیز مشکلات تعرفه و بیمه از عمده چالشهای حوزه شنوایی شناسی است و بسیاری از خدمات ارائه شده به مردم توسط ادیولوژیستها تحت پوشش بیمه نبوده و این مسأله سبب بروز چالشهای زیادی شده است.
وی افزود: همچنین بسیاری از همکاران ما نیز از خدمات بیمهای بهرهمند نبوده و تنها در صورتی که در مراکز دولتی فعالیت کنند، تحت پوشش بیمه قرار می گیرند و این موضوع در برخی مواقع سبب کاهش انگیزه کاری در میان آنها میشود که ضرورت دارد اقدامات حمایتی لازم در این راستا توسط مسئولان مربوطه صورت گیرد.
استادیار گروه شنوایی شناسی دانشکده توابخشی علوم پزشکی همدان در ادامه به اقدامات مؤثر شنوایی شناسان در جهت تشخیص به موقع مشکلات شنوایی اشاره کرد و بیان داشت: در یک اقدامی جامع طی یک طرح تحقیقاتی دانشکده توانبخشی علوم پزشکی همدان دانش آموزان دوره ابتدایی این استان را از لحاظ شنوایی بررسی می کنند.
امامی گفت: این اقدام به صورت رایگان انجام گرفته و درحال انجام است و نتایج آن طی پایان برنامه اعلام خواهد شد البته در این طرح که شنوایی دانش آموزان بررسی می شود، افرادی که مشکل شنوایی دارند غربالگری و در صورت لزوم به مراکز درمانی ارجاع داده می شوند.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی همدان درصدد بوده که طی قراردادی با آموزش و پرورش استان همدان همه دانش آموزان را تحت پوشش این برنامه تشخیص و غربالگری قرار دهد که در صورت تحقق این موضوع میتوان گفت این مسأله برای اولین بار به صورت جامع در کشور انجام شده است.
استادیار گروه شنوایی شناسی دانشکده توابخشی علوم پزشکی همدان در ادامه به موضوع چهارشنبه آخر سال و مشکلات شنوایی احتمالی اشاره کرد و گفت: حداقل امسال به یاد و احترام آتش نشانان شهید حادثه پلاسکو همه مردم باید موارد ایمنی را رعایت و از انجام اقدامات حادثه ساز در این شب بپرهیزند تا با این کار زحمت آتشنشانان را زیاد نکنند.
امامی با بیان اینکه صدای انفجار در مراسم چهارشنبه آخر سال عوارض جبران ناپذیری برای گوش دارد، یادآور شد: صدای انفجار ترقه و سایر مواد محترقه می تواند کم شنوایی و اختلال در سیستم تعادل را به همراه داشته باشد که در اکثر موارد غیر قابل برگشت است.
وی خاطر نشان کرد: هر ساله تعدادی زیادی از افراد به دلیل انفجار مواد محترقه همچون انواع ترقه دچار آسیب های شنوایی شده که بخشی از آنها تنها رهگذر بوده و ناخواسته دچار مشکل شده اند لذا ارتقای فرهنگ عمومی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
انتهای پیام/فارس