ابتکارات جدید برای جلب مشارکت‌های اجتماعی/ تاکید رهبر انقلاب بر ضرورت جذب نذورات حداقلی به عتبات/ ماجرای دل‌نوشته‌های دانش‌آموزان لرستانی

30 فروردين 1396 ساعت 10:59

مدیر امور استان‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: در دیداری که اخیراً مقام معظم رهبری با مدیران ستاد بازسازی عتبات عالیات داشتند ایشان به صراحت فرمودند هنر ستاد بازسازی عتبات باید جمع‌آوری نذورات مردمی برای توسعه حرم‌های اهل بیت ولو ۵۰۰ تومان یا هزار تومان باشد.


به گزارش سرویس اجتماعي  تفتان ما،عباس قطب‌الدین ، درباره اقدامات دفاتر استانی و شهرستانی ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: خدا را شاکریم که بعد از گذشت 14 سال از آغاز فعالیت ستاد بازسازی عتبات عالیات کارهای زیربنایی خوبی در عتبات عالیات انجام شده است.
وی افزود: به خوبی به یاد داریم که وقتی وارد حرم‌های مطهر ائمه در عراق شدیم گرد و غبار غریبی و مظلومیت از چهره این حرم‌ها می‌بارید و آرزو می‌کردیم که آیا روزی فرا می‌رسد که بتوانیم این گرد و غبار را از این حرم‌ها برداریم؟ امروز که بعد از گذشت بیش از یک دهه عمر فعالیت ستاد بازسازی عتبات عالیات می‌گذرد به جرأت می‌توانیم قسم بخوریم بحث بازسازی حرم‌ها به اتمام رسیده و هم اکنون وارد فاز توسعه شده‌ایم.
سیاست‌گذاری مناسب در ستاد عتبات از سالیان گذشته
مدیر امور استان‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات تصریح کرد: از زمانی که فعالیت ستاد بازسازی عتبات عالیات در عراق آغاز شد، بنای فعالیت خود را بر اساس 3 مرحله گذاشتیم که مرحله اول نظافت حرم‌ها، مرحله دوم بازسازی و مرحله سوم توسعه آن بود. 
وی تصریح کرد: با عنایت اهل بیت کارهای خوبی در عتبات عالیات تاکنون انجام شده است. 
قطب‌الدین با اشاره به مشارکت‌های صورت گرفته مردم جهت بازسازی عتبات عالیات خاطرنشان کرد: الحمدلله برنامه‌ریزی خوبی از سالیان گذشته از سوی شورای سیاست‌گذاری ستاد بازسازی عتبات برای مشارکت‌های مردمی و جلب نظر آنها صورت گرفته است ضمن اینکه هیأت امنای دفاتر استانی شامل ائمه جمعه، فرماندهان سپاه،‌ استانداران و دیگر مسئولین استانی هم کمک شایانی انجام داده‌اند. 
وی گفت: هم اکنون 31 دفتر استانی ستاد عتبات عالیات در تمامی استان‌های کشور وجود دارد و ساختار سازمانی بسیار خوبی در این استان‌ها شکل گرفته علاوه بر این در شهرستان‌ها، بخش‌ها، دهیاری‌ها هم دفاتر استانی فعالیت خوبی دارند و الحمدلله فرهنگ‌سازی خوبی برای شناسایی اقدامات ستاد بازسازی عتبات عالیات صورت گرفته است.
اعتماد مردم به اقدامات ستاد بازسازی عتبات عالیات
قطب‌الدین افزود: الحمدلله نمره خوبی را به شناسایی مردم از اقدامات ستاد بازسازی عتبات عالیات می‌توانیم بدهیم در حالی که در گذشته مردم ما را به عنوان یک آژانس مسافرتی برای سفر زائران عتبات به عراق می‌شناختند اما چند سالی است که همین مردم ضمن اعتماد به ستاد بازسازی عتبات عالیات می‌دانند که همه فعالیت‌های ما جهت بازسازی حرم‌های اهل بیت است.
مدیر امور استان‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات تصریح کرد: تلاش ما برای ایجاد فرهنگ‌سازی از سوی مسئولین ستاد بازسازی عتبات عالیات و برقراری ارتباط مناسب با مسئولان استانی و ملی بوده است ضمن اینکه هیأت امنای ستاد بازسازی عتبات عالیات در استان‌ها هم جلسات مستمری را برای برنامه‌ریزی و بررسی اقدامات داشته‌ و دارند. 
قطب‌الدین اظهار داشت: اگر پیگیری مسئولین دفاتر استانی ستاد بازسازی عتبات عالیات و حمایت مسئولین استانی و نماینده ولی‌فقیه و فرماندهان سپاه و مسئولان دولتی نداشته باشد حتماً مشکلاتی را در انجام اقدامات خود خواهیم داشت اما الحمدلله تعامل خوبی بین مسئولین امر با مسئولین ستادی استانی و شهرستانی وجود دارد ضمن اینکه مشارکت‌های مردمی هم به دلیل تبیین مناسب فعالیت‌ها بسیار خوب است.
وی خاطرنشان کرد: ما تلاش کرده‌ایم 2 کار را انجام دهیم که اگر این کارها صورت نمی‌گرفت می‌توانست در مشارکت‌های مردم با ستاد بازسازی عتبات عالیات مشکلاتی را ایجاد کند ضمن اینکه کار اول خود را اعتمادسازی و کار دوم را شفاف‌سازی بنا نهادیم. 
ارائه گزارش اقدامات ستاد عتبات به مردم از طریق تریبون‌های مختلف
وی تصریح کرد:‌ تا زمانی که اعتماد مردم به ما جلب نشود و ما نتوانیم این کار را صورت دهیم مشارکت‌های مردم با ستاد بازسازی عتبات عالیات به خوبی صورت نخواهد گرفت. 
مدیر امور استان‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: در بحث شفافیت اقدامات هم تمام فعالیت‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات و توصیه‌های صورت گرفته به مدیران ستادی، استانی و شهرستانی آن بوده که باید گزارش اقدامات ستاد بازسازی عتبات عالیات از طریق تریبون‌های مختلف به مردم ارائه شده و به آنها اعلام شود که پس از مشارکت‌های صورت گرفته مردم با این ستاد و ایجاد اطمینان شکل‌گرفته بین مردم کارهای خوبی در عتبات عالیات انجام شده و به صراحت به مردم بگوییم ما امانت‌دار خوبی برای مشارکت‌های مردمی بوده‌ایم.
قطب‌الدین افزود: در عزل و نصب‌های صورت گرفته در دفاتر استانی، شهرستانی، بخشداری و دهیاری ستاد بازسازی عتبات عالیات تلاش کرده‌ایم تا افرادی را که کوچک‌ترین مشکلی را نداشته و پیشینه و اصالت انقلابی، دفاع مقدسی دارند را بگماریم که می‌توان گفت آنها شهدای زنده هستند چرا که اولین برداشتی که مردم در زمان حضور در دفاتر ستاد بازسازی عتبات عالیات پیدا می‌کنند شناسایی و پیشینه و اصالت مدیران است. 
قطب‌الدین اظهار داشت: اگر خدایی ناکرده مدیران ستاد بازسازی عتبات عالیات در استان‌ها و شهرستان‌ها به دل مردمی که در این دفاتر حضور پیدا می‌کنند ننشینند دچار مشکل خواهیم شد هر چند که می‌دانیم مردم ایران عاشق اهل بیت هستند اما باید برنامه‌ریزی صورت گرفته برای جلب اعتماد مردم باشد. 
ابتکارات مختلف برای جذب نذورات به عتبات عالیات 
وی گفت: استان‌های محرومی در کشور وجود دارد که سرآمد و گل آنها در مشارکت‌های مردمی و نذورات با ستاد بازسازی عتبات عالیات همین افراد هستند که حتی برخی از استان‌ها و شهرستان‌ها ابتکارات خوبی را برای جذب این نذورات انجام داده‌‌اند.
مدیر امور استان‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: 40 درصد مردم  استان خراسان جنوبی مستمری‌بگیر کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) هستند و جزو ساکنین مناطق محروم و مستعضف به حساب می‌آیند اما با این حال افرادی در این استان هستند که نیمی از یارانه دریافتی خود را به ستاد بازسازی عتبات عالیات اهدا می‌کنند. لذا می‌توانیم به صراحت اعلام کنیم که محرومین ایران گل سرسبد مشارکت‌های مردمی و اهدای نذورات به ستاد بازسازی عتبات عالیات بوده و هستند.
مدیر امور استان‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: در استان لرستان با استفاده از ابتکارات خاص، تلاش شده مشارکت‌های مردمی و نذورات به عتبات عالیات افزایش یابد که یکی از ابتکارات، دل نوشته‌های دانش‌آموزان به اهل بیت است که بین دانش‌آ‌موزان پخش شده و پس از آن دانش‌آموزان با عشق و علاقه خود به اهل بیت نذوراتی که شاید 50 یا 100 تومان باشد را به ستاد بازسازی عتبات عالیات اهدا کرده‌اند. 
قطب‌الدین تصریح کرد: الحمدلله همه استان‌ها در جلب نذورات و مشارکت‌های مردمی اقدامات خوبی را انجام داده‌اند اما این موضوع به مسئولان استانی و شهرستانی هم باز می‌گردد به طوریکه برخی مدیران توانسته‌اند با برگزاری جلسات مختلف و برنامه‌ریزی صورت گرفته و توسعه مراودات با مسئولین استانی در جذب نذورات و مشارکت‌های مردمی موفقیت‌های بیشتری داشته‌اند. 
دوری ستاد بازسازی عتبات از جناح‌‌بندی‌های سیاسی
مدیر امور استان‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات خاطر نشان کرد:‌ ستاد بازسازی عتبات عالیات تمام سعی خود را کرده خود را دور از جناح‌‌های سیاسی کند و معتقد است تمام اقدامات و فعالیت‌هایش فقط برای اهل بیت باشد و سعی کردیم مردم را به سمتی هدایت کند که نذورات آنها برای توسعه و بازسازی عتبات عالیات باشد.
وی خاطرنشان کرد: برخی پروژه‌ها به تعدادی از استان‌ها واگذار شده برای مثال پروژه ساخت برخی درب‌های حرم‌های اهل بیت در عتبات عالیات به برخی استان‌ها، ترفیع گنبد و همچنین لاغرسازی ستون‌های گنبد حرم سیدالشهدا (ع) به استان کرمان واگذار شده است. 
قطب‌الدین افزود: تلاش کرده‌ایم انجام برخی پروژه‌هایی نظیر ساخت درب‌ها و ضریح‌ها را به برخی استان‌ها واگذار کرده‌ایم تا مردم را به مشارکت بیشتر توصیه کنیم. ضمن اینکه با انجام این کار 2 هدف عمده داریم تا مردم با مشاهده عینی ساخت درب‌های حرم‌ها و استقبال از آن فرهنگ‌ خوبی شکل بگیرد ضمن اینکه در جهت جذب مشارکت‌های مردمی و نذورات مردمی هم رشد خوبی داشته‌ایم.
مدیر امور استان‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: با تجهیز برخی کارگاه‌های فنی و بکارگیری تعداد زیادی از متخصصین بخشی از پروژه‌های ستاد بازسازی عتبات در استان‌ها انجام می‌شود به طوریکه حتی برخی متخصصین گمنام در رشته‌های هنری خاص مانند قلم‌زنی، میناکاری و آبکاری طلا را شناسایی کرده و سعی کرده‌ایم تا از تجارب هنری آنها استفاده کنیم.
وجود وفاق و همدلی در دفاتر استانی ستاد عتبات عالیات
وی تصریح کرد: تلاش ستاد بازسازی عتبات عالیات برای انجام برخی پروژه‌ها در برخی استان‌ها، انتقال تجارب از شهرستانی به شهرستانی دیگر و استانی به استانی دیگر است ضمن اینکه همایش‌های منطقه‌ای هم در 5 منطقه شمالی، جنوبی، شرقی و مرکزی به صورت سالیانه برگزار می‌شود.
وی اظهار داشت:‌ در همایش‌های منطقه‌ای تلاش می‌شود تا تجارت استان‌های مختلف با حضور مدیران و مسئولین ستادی و استانی و تعامل صورت گرفته منتقل شده و از ابتکارات یکدیگر الگوگیری کنیم.
قطب‌الدین افزود: وفاق و همدلی در دفاتر استانی ستاد عتبات عالیات به خوبی بین مسئولین استانی وجود دارد.
وی با اشاره به برگزاری برخی نشست‌های شهرستانی از سوی مسئولین ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: مسئول استانی ستاد بازسازی عتبات عالیات با برنامه‌ریزی صورت گرفته تلاش می‌کند با برگزاری جلسات دوره‌ای با حضور مدیران شهرستانی در یکی از شهرستان‌ها آخرین اقدامات، تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در آن استان را بررسی کنند.
امانت‌دار نذورات مردم هستیم
مدیر امور استان‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات در توضیح بیشتر این موضوع تصریح کرد: ما با برگزاری این جلسات چند هدف را دنبال می‌کنیم و می‌کوشیم ضمن تعامل بیشتر بین مدیران شهرستانی ستاد بازسازی عتبات عالیات و استفاده از تجارب یکدیگر اقدامات لازم با انسجام و همدلی بیشتر صورت گیرد. 
قطب‌الدین با اشاره به برگزاری همایش ملی در پایان هر سال از سوی ستاد بازسازی عتبات عالیات خاطرنشان کرد:‌ در پایان هر سال رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات، معاونین، مدیران ستادی و مدیران استانی و شهرستانی با تجمیع در یک محل که تا کنون در مشهد،‌ نجف و کربلا بوده می‌کوشیم تا ضمن بررسی برنامه‌های آن سال اقدامات و برنامه‌ریزی‌های جدید را تبیین کنیم. 
وی در توضیح بیشتر تصریح کرد: در این همایش ملی به استان‌ها بر اساس موقعیت جغرافیایی، وضعیت اقتصادی، جمعیت، معادن، شیلات و در مجموع توان هر استان تعهداتی را در خصوص جذب نذورات و مشارکت‌های مردمی اعلام می‌شود که مسئول دفاتر استانی ستاد بازسازی عتبات عالیات در ابلاغیه به دفاتر شهرستانی سهم هر شهرستان را مشخص کرده و مدیران شهرستانی هم این میزان را به مردم اعلام می‌کند و بر همین اساس تلاش می‌شود تا مشارکت‌های مردمی در جهت توسعه و بازسازی در عتبات عالیات افزایش یابد.
مدیر امور استان‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات خاطرنشان کرد: در هیأت‌های مذهبی و نشست‌های مختلف مردمی و نماز جمعه تلاش می‌شود تا این موضوع شفاف‌سازی شود و مسئولین استانی و شهرستانی هم باید برای شفاف‌سازی بیشتر گزارش اقدامات ستاد بازسازی عتبات  عالیات را به مردم تشریح کنند چرا که معتقدیم حق ذاتی مردم سوال از اقدامات ستاد بازسازی عتبات عالیات و وظیفه مدیران این ستاد هم ارائه گزارش به مردم است چرا که ما امانت‌دار نذورات مردم هستیم.
برکت نذورات محرومین زیاد است 
وی افزود: در دیداری که اخیراً مقام معظم رهبری با مدیران ستاد بازسازی عتبات عالیات داشتند ایشان به صراحت فرمودند هنر ستاد بازسازی عتبات باید جمع‌آوری نذورات مردمی برای توسعه حرم‌های اهل بیت ولو 500 یا هزار تومان باشد. 
قطب‌الدین گفت: با آنکه متبرعین بسیار خاصی اهدای نذورات به ستاد عتبات عالیات وجود دارد و برخی از آنها چند میلیارد تومان مشارکت داشته‌اند اما تلاش داریم تا در زمینه افزایش کمیت نذورات و مشارکت‌های مردمی افزایش چشمگیری را داشته باشیم چرا که معتقدیم افرادی که محروم و حتی کمیته امدادی هستند به صورت اعتقادی و دلی کمک‌های خود را به ستاد بازسازی عتبات عالیات اهدا می‌کنند و همین کمک‌ها برای ما ارزش و برکت بیشتری داشته است.
مدیر امور استان‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: فرهنگ سازی خوبی بین مردم برای اهدای نذورات به ستاد عتبات عالیات صورت گرفته است به طوری که برخی از مردم تمام هستی خود را در این مسیر به کار گرفته‌اند. در راهپیمایی اربعین هم به صراحت مشاهده کردیم برخی کودکان تمام هستی خود را که یک دستمال کاغذی است بین زائرین اربعین توزیع می‌کنند که همین عشق و ارادت و حضور در میدان عرصه خدمت به اهل بیت و توسعه این حرم‌ها توانسته منجر به اقدامات خوبی در عتبات شده است. 
وی با بیان اینکه خدا را شاکریم که خدا روح و جسم را به ما در زمانی داده که افتخار خدمت به اهل بیت را داشته‌ایم تصریح کرد: مفتخرم که خود رزمنده دفاع مقدس هستم و در همین جنگ تحمیلی بسیاری از رزمندگان شعار کربلا کربلا ما می‌آئیم را اعلام می‌کردند ضمن اینکه اجداد ما هم آرزوی این را داشتند تا مسیر کربلا باز شده و به آنجا سفر کرده تا خاک این حرم‌ها را طوطیای چشم خود کنند.
خدمت به اهل بیت در عتبات عالیات دلی است
قطب‌الدین خاطرنشان کرد: آرزوی همه مشتاقان و دلباختگان و دلسوزان آن بوده که بتوانیم روزی حرم‌های اهل بیت را ساخته و توسعه دهیم و خدا را شاکریم که در این مقطع این افتخار را به مدیران ستاد بازسازی عتبات عالیات ارائه کرده است البته نمی‌دانیم که این زمان چه مقدار است اما باید از موقعیت خدمت به اهل بیت حداکثر بهره‌مندی را کرد.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که در حرم امیرالمؤمنین و مقابل بارگاه ایشان قرار می‌گیریم به شیعه بودن خود افتخار کرده و وقتی در صحن و سرای امام حسین (ع) و بین‌الحرمین قرار می‌گیرم و کارهای زیبای صورت گرفته از سوی جمهوری اسلامی ایران در عتبات عالیات انجام شده را می‌بینیم خدا را شکر می‌کنیم و به خود می‌بالیم.
وی گفت:‌ همه خدمت به اهل بیت در عتبات عالیات دلی و برای عرض ارادت به خاندان عصمت و طهارت است.
مدیر امور استان‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات تمامی مدیران و کارمندان ستاد بازسازی عتبات عالیات با اندک حقوق و بدون مزایا و بدون هیچ چشم‌داشتی تلاش می‌کنند تا حداکثر خدمت را به آستان اهل بیت انجام دهند و امیدواریم که اهل بیت در زمانی که آخرین خشتی را به عنوان سنگ لحد بر روی قبر ما می‌گذارند دست ما را گرفته و شفاعتمان کنند.
لزوم دقت در حفظ جایگاه حساس ستاد عتبات عالیات 
وی افزود: کار ستاد بازسازی عتبات عالیات در استان‌ها و شهرستان‌ها در اختیار مدیرانی است که عقب‌مانده قافله شهادت هستند و باید مردمی که آنها را می‌بینند به یاد شهدا و عملیات‌های دفاع مقدس بیفتند و به ما هم توصیه شده است که در بین مردم جوری رفتار کنیم که ارزش‌های دفاع مقدس را فراموش نکرده و یاد و نام شهدا را گرامی بداریم.
قطب‌الدین با بیان اینکه جایگاه ستاد بازسازی عتبات عالیات بسیار حساس است، اظهار داشت: سعی کردیم تا حد توان این جایگاه را حفظ کرده و امیدواریم که خداوند این خدمت به اهل بیت را قبول کرده و این کارها را ذخیره‌ای برایمان در آخرت به حساب آورد. 
انتهای پیام/فارس


کد مطلب: 437816

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/437816/ابتکارات-جدید-جلب-مشارکت-های-اجتماعی-تاکید-رهبر-انقلاب-ضرورت-جذب-نذورات-حداقلی-عتبات-ماجرای-دل-نوشته-های-دانش-آموزان-لرستانی

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir