به گزارش سرویس سيستان و بلوچستان
تفتان ما،امروز با گذشت هزار سال و اندی از بعثت پیامبر (ص) این رویداد تاریخی- مذهبی، حقانیت دین اسلام در سایه آموزههای پیامبر (ص)، با بهرهگیری از آموزههای قرآنی و دینی برای همگان مبرهن و آشکار است.
سیستان و بلوچستان با توجه به ساختار قومی و طایفه ای که دارد فرهنگ صلح و سازش در آن نهادینه شده به گونه ای که بیشتر اختلافات و درگیری ها بدون تشکیل پرونده در مراجع قضایی حل و فصل می شود.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در این زمینه اظهار کرد: بر اثر اختلاف و درگیری دسته جمعی در استان هرمزگان(شهرستان میناب) در سال 1391، یک نفر به قتل می رسد که بلافاصله قاتل دستگیر و تحویل مراجع قانونی شهرستان میناب میشود.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با اشاره به سازش این پرونده در فروردین ماه امسال در منطقه کورین شهرستان زاهدان نیز افزود: پس از گذشت دو سال و طی مراحل قانونی، قاتل به قصاص نفس محکوم می گردد که تلاش اعضای شوراهای حل اختلاف کورین برای جلب رضایت از اولیای دم آغاز میشود.
رئیس شوراهای حل اختلاف سیستان و بلوچستان ادامه داد: برگزاری جلسات فراوان، دیدار با معتمدان و ریش سفیدان، سفر به شهرستان میناب( محل اقامت خانواده مقتول) از جمله تلاش ها اعضای شوراهای حل اختلاف بخش کورین برای جلب رضایت از خانواده مقتول بود.
وی گفت: پس از برگزاری جلسات متعدد اعضای شورای حل اختلاف کورین با حضور بزرگان، معتمدان و ریش سفیدان با خانواده مقتول سرانجام در تاریخ 22 فروردین ماه امسال، جلسه مذاکره بین دو طایفه خانواده قاتل و مقتول در شهرستان زاهدان برگزار شد که تلاش، تدبیر و همت، معتمدان، ریش سفیدان و اعضای شوراهای حل اختلاف بخش کورین زاهدان به ثمر نشست و پس از مذاکرات طولانی، اولیای دم به اخذ دیه تراضی کردند و نهایتا با توجه به شرایط خانواده طرف مقابل، خانواده مقتول دیه اخذ شده را به خانواده طرف مقابل برگشت دادند و در واقع بدون اخذ دیه از قصاص نفس صرف نظر کرده و رضایت بی قید و شرط خود را اعلام کردند که پس از طی روند اداری، فرد محکوم از زندان آزاد و به آغوش خانواده بازگشت.
طاهری بیان کرد: ارتقا فرهنگ صلح و سازش در جامعه یکی از رویکردها و برنامههای توسعه قضایی است که این مهم باید از طریق فرهنگ سازی و تبیین جایگاه صلح و سازش و فواید آن و افزایش سطح آگاهی افراد در جامعه نهادینه شود.
رئیس شوراهای حل اختلاف سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه رسالت اصلی شوراهای حل اختلاف برقراری صلح و سازش بین طرفین دعوی است گفت: خوشبختانه با توجه به شرایط خاص این استان فرهنگ صلح و سازش بهخوبی در بین مردم نهادینه شده است به گونهای که در سال گذشته نیز 30 فقره پرونده درگیری طایفه ای منجر به قتل در استان سیستان و بلوچستان به سازش منتهی شده است.
انتهای پیام/فارس