سرشار: مرحوم زنوزی جلالی هرگز پای هیچ بیانیهای را علیه نظام و انقلاب امضا نکرد
7 ارديبهشت 1396 ساعت 13:09
رئیس انجمن قلم در مراسم تشییع پیکر مرحوم فیروز زنوزی جلالی گفت: زنوزی هرگز پای هیچ بیانیهای را علیه نظام و انقلاب امضا نکرد و سخنی با این محتوا نگفت.
به گزارش سرویس فرهنگي تفتان ما،مراسم تشییع پیکر مرحوم فیروز زنوزی جلالی از نویسندگان پیشکسوت کشورمان که پنجم اردیبهشت ماه بر اثر ابتلا به بیماری سرطان ریه درگذشت، در حوزه هنری برگزار شد.
بر اساس این گزارش، در این مراسم جمع کثیری از نویسندگان و هنرمندان از جمله: محسن پرویز، کامران پارسی نژاد، راضیه تجار، محمد حنیف، محمدعلی گودینی، محمدرضا سراشر، رضا امیرخانی، داوود امیریان، محسن مومنی شریف، محمد حمزه زاده، مجتبی رحماندوست،محمد میر کیانی، ناصر فیض، سعید بیابانکی، عیرضا قزوه، محمد مهدی سیار، علی محمد مودب، علی داوودی، احمد شاکری، برازش ، حجتالاسلام زم حضور دارند.
محمدرضا سرشار رئیس انجمن قلم ایران نیز نوشتهای در بدرقه مرحوم زنوزی جلالی خواند که در زیر آمده است:
«فیروز زنوزیجلالی پس از تحمل ماهها رنج بیماری، دوست نویسنده پرانگیزه ما، از دیروز، از این رنج و التهاب و بیم و کشمکش فارغ شد و اکنون در ابدیتی که در آن تمام این شور و تلاطمها به بازی سرگرمکننده بیشتر شبیه نیست، غوطه ور است. دست او از هر اقدام و عملی کوتاه شد و اکنون تنها میتواند به درو کشته پیش از این خود امیدوار باشد. خاصه اعمال فرزندان و فرزند زادگان و نوادگانی که تا زمانی که خیری در راه خدا از آنها سر بزند، زنوزی نیز از آنها سهم خواهد برد. همچنین اگر کتابی از خود به جا گذاشته باشد و در راه خدا و برای ترویج دین او نوشته باشد، تا زمانی که خواننده دارد، تاثیر گذار است.
روشنفکر نمایی، ژست مخالف نمایی با اسلام و انقلاب و نظام اسلامی، سیاه نمایی، ترویج سوفیگری عوامانه و مسائل دیگر مانند خنثی نویسی برای جلب مشتری بیشتر و یا رسیدن به منافع دیگر دنیوی که در آن جهان اگر وبال گردن کسی نشود؛ گره ای از کار فروبسته کسی نمیگشاید. باید خدا را شکر کرد که آقای زنوزی اهل روشنفکرنمایی و ژست مخالف نمایی و مخالف خوانی درباره اسلام و نظام اسلامی نبوده است. البته آثار ایشان مانند آثار هر یک از نویسنده ها به لحاظ محتوا و ساختار قابل نقد است. اما نقدها هیچ منافاتی با اعمال شخصی ایشان ندارد.
فرزندان آقای زنوزی باید خوشحال باشند که در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، پدر گرامیشان با همه فراز و نشیب هایی که در زندگی هر کس وجود دارد، هرگز پای هیچ بیانیه و نامهایی را علیه نظام و انقلاب امضا نکرد. زنوزی شخصیتی پخته و سرد و گرم روزگار چشیده بود و مطلقا اهل رفیق بازی نبود. او با همه افراد مراوده داشت و درگیر دعواهای سیاسی نبود و در هر دولتی اگر از او دعوت به همکاری می شد استقبال می کرد. اما محل استقرار خود و دلش، محافل معتقد به نظام و انقلاب همچون حوزه هنری بوده است. تجربه در دو فتنه بزرگ نشان داد که رو سفید است. اینها مواردی بود که علاقه و ارادت بنده را نسبت به ایشان افزایش داد.
بازماندگان وفرصتطلبانی که میخواهند میراثدار اندیشه و شخصیت او باشند دست از کار خود بکشند. هیچ متوفایی وکالتی برای بهرهبردای از شخصیتش به دیگران نداده است. اجازه بدهید آثار و گفتههای او ملاک سنجش اندیشههایش و قضاوت درباره آنها باشد.
هنرمندان نیز مانند خیلی از اقشار وظیفه دارند به انقلاب و نظام خدمت کنند. انجام این وظیفه حقی برای کسی ایجاب نمیکند. هر هنرمندی تا وقتی که زنده است بابت همه فعالیتهایی که انجام داده و آثاری که خلق کرده اجرتش را گرفته است و ادعای طلبکار بودن از نظام و مردم برای انجام کار هنری صحیح نیست.»
* تجار: سلام و خداحافظ فیروز زنوزی جلالی
راضیه تجار از اعضای انجمن قلم هم در سخنانی بیان کرد: دکتر فیروز زنوزی جلالی ناخدا یکم نیروز دریایی ارتش جمهوری اسلامی، نویسنده، منتقد و مدرس داستان نویسی، دوست عزیز سلام و خدا حافظ.
وی ادامه داد: سلام به تو که می دانیم اینجا هستی و نظاره گر، سلام به تو که به حوزه هنری آمدی، اینجایی شدیماندی و نوشتی و از همین جا در حال خداحافظی با ما هستی.
تجار در ادامه با بیان اینکه آثاری خلق کردهای که میتوان امیدوار بود در کشاکش ادوار ماندنی شود کتذکر شد: هم مرد خانواده بودی و هم دل نگران ادبیاتی که فراخش میدیدی و به نقد مینشستی و به یاری نسلی که از پی می امدند کلاس درس اموزشی گذاشتی اکنون همه جمعند. آمدهاند تا بگویند تنها نیستی و تا آخرین دم پا به پایت آمدهاند. اینک زمان خداحافظی است برای تو دوست عزیز و همسر گرامیت آرزوی علو درجات داریم.
در پایان این مراسم پیام فرمانده نیروی دریایی قرائت ونماز بر پیکر مرحوم فیروز زنوزی جلالی اقامه شد.
انتهای پیام/فارس
کد مطلب: 438046