ضرورت صیانت از بیت المال در سیره سیاسی امام علی (ع)/ مقابله امیرالمومنین (ع) با مدیران اشرافی و نالایق
30 ارديبهشت 1396 ساعت 13:30
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تاکید کرد: س از تشکیل حکومت امیرالمومنین (ع)یکی از مهم ترین محورهای سیره ایشان، صیانت از بیت المال بود که برایجلوگیری از دست درازی دیگران به آن محکم ایستادند و از روز اول اعلام کردند هرکس به ناحق از بیت المال چیزی دریافت کرده باشد، آن را پس میگیرم.
به گزارش سرویس مذهبي تفتان ما،حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی در گفتگو با ناب نیوز با تبریک میلاد امیرالمومنین علی (ع) در خصوص سیره حکومتی حضرت علی (ع) گفت: با توجه به اهمیت اداره جامعه اسلامی که مشروعیت آن از سوی خداوند متعال است، پیامبر اکرم (ص) حضرت علی (ع) را به عنوان ولی مسلمین در عید غدیر معرفی کردند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز کرد: یکی از تدابیر و اقداماتی که امیرالمومنین (ع) انجام دادند، شکل گرفتن حکومت اسلامی بر مدار ولایت و دفاع از حق خودشان بود چرا که آن را یک وظیفه الهی می دانستند لذا این درسی برای مااست که باید همواره از ولایت دفاع کرد تا نظام با مدیریت و رهنمودهای رهبری اداره شود.
حفظ وحدت ویکپارچگی امت اسلامی؛ مهم ترین تفکر در رأس حکومت امام علی (ع)
وی عنوان کرد: نکته مهم دیگری که در سیره امام علی (ع) به چشم می خورد، توجه به حفظ وحدت و یکپارچگی امت اسلامی در برابر دشمنان است چنانچه دلیل سال ها تحمل حضرت نیز به همین دلیل بود؛ لذا ما نیز باید وحدت امت اسلامی را در مقابل استکبار جهانی جدی بگیریم.
حجت الاسلام والمسلمین رجبی اظهار داشت: امام راحل و مقام معظم رهبری نیز بر وحدت و تقریب بین مذاهب تاکید دارند و این درسی است که می توان از سیره سیاسی امیرالمومنین (ع) گرفت و تفکری است که در راس حکومت ایشان قرار دارد.
اهمیت صیانت از بیت المال در سیره سیاسی امیرالمومنین (ع)
این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: پس از تشکیل حکومت امیرالمومنین (ع)یکی از مهم ترین محورهای سیره ایشان، صیانت از بیت المال بود که برایجلوگیری از دست درازی دیگران به آن محکم ایستادند و از روز اول اعلام کردند هرکس به ناحق از بیت المال چیزی دریافت کرده باشد، آن را پس میگیرم.
وی با اشاره به مصداقی در خصوص اهمیت حضرت به بیت المال بیان کرد: شبی طلحه و زبیر نزد حضرت رفتند و شمعی در مقابل ایشان روشن بود. حضرت از آنها پرسیدند کار شما مربوط به امت اسلامی است یا کار شخصی دارید؟ وقتی اعلام کردند کار شخصی داریم، امام علی (ع) شمع را خاموش کرده و فرمودند این شمع از پول بیت المال تهیه شده و نباید صرف امور شخصی شود.
حجت الاسلام و المسلمین رجبی با بیان اینکه حضرت علی (ع) به تقاضاهای دریافت سهم بیشتر از بیت المال پاسخ منفی می دادند، به ماجرای عقیل اشاره کرد و گفت: عقیل، برادر امام علی (ع)، با رنج و سختی گرفتن بر خانواده وفرزندان از بودجه ای که مانند سایر مسلمین از بیت المال دریافت می کرد، شامی تهیه نموده وحضرت را دعوت نمود تا وضعیت آنها را از نزدیک ببیند.
وی ادامه داد: حضرت زندگی اسف بار عقیل و چهره فرزندانش را مشاهده کردند؛ عقیل از ایشان خواست سهم بیشتری از بیت المال به او بدهند اما حضرت فرمودند باید بیت المال به طور مساوی بین مسلمین تقسیم شود؛ سپس آهنی را داغ کرده و نزدیک دست عقیل آوردند و عقیل که حرارت را حس کرده بود، فریاد زد برادر می خواهی مرا بسوزانی؟ حضرت فرمود اگر رعایت بیت المال را نکنم در قیامت خواهیم سوخت.
با حقوق های نجومی برخورد جدی انجام نشد/ مبارزه با مفاسد اقتصادی از آموزه های سیره حکومت داری حضرت علی (ع) است
این کارشناس مسائل دینی تاکید کرد: امیرالمومنین (ع) به استانداران، فرمانداران و مامورین نیز توصیه داشتند که در مصرف بیت المال نهایت دقت را داشته باشند و حتی می فرمودند بین خطوطی که روی کاغذ می نویسید، فاصله کم قرار دهید تا در کاغذ بیت المال صرفه جویی شود.
حجت الاسلام والمسلمین رجبی با تاکید بر اینکه پس گرفتن اموال به ناحق دریافت شده از بیت المال توسط امیرالمومنین باید درسی برای نظام ما باشد، با اشاره به مسئله حقوق های نجومی تصریح کرد: با حقوق های نجومی برخورد شد اما این برخورد باید جدی تر و محکم تر صورت می گرفت چرا که مبارزه با مفاسد اقتصادی در سیره وعملکرد امیرالمومنین (ع) آمده است.
مبارزه جدی امام علی (ع) با متجاوزان و مستکبران/ اجازه ندهیم طاغوت حتی یک روز بر امت اسلامی حاکم شود
وی با اشاره به مبارزه حضرت علی (ع) با متجاوزان و مستکبران اذعان داشت: اطرافیان حضرت تاکید داشتند که فعلا با معاویه کار نداشته باشیم و پس از اینکه حکومت امام مستقر شده و قدرت بیشتری یافت، با معاویه درگیر شویم اما امام علی (ع) فرمود حتی یک روز نمی توانم شاهد باشم کسی به ناحق و با تجاوزگری بر امت اسلامی حکمرانی کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه این آموزه ای از سیره حکومت داری حضرت برای ماست، عنوان کرد: باید باقدرت در برابر استکبار جهانی حاضر نشویم واجازه ندهیم حتی یک روز طاغوت بر امت اسلامی حاکم باشد.
وی با بیان اینکه امروز طاغوت های متعددی بر امت اسلامی حاکم است، تشریح کرد: استکبار جهانی اراده سلطه و سیطره بر امت اسلامی دارد لذا ما باید به طور جدی در برابر استکبار بایستیم، به هیچ وجه تسلیم خواست او نشویم و فکرعقب نشینی حتی به ذهنمان هم خطور نکند.
مقابله امیرالمومنین (ع) با مدیران اشرافی و نالایق/ ساده زیستی مسئولان نظام اسلامی موجب تسلی خاطر محرومین می شود
این کارشناس امور دینی تاکید کرد: گاهی کسانی به ناحق در مسئولیت هایی قرار می گیرند یا افرادی هستند که طرفدار و متمایل به فتنه هستند، که این امر در کشور اسلامی، ناپسند است لذا باید از امیرالمومنین (ع) الگو گرفت و افراد لایق را در رأس کارها قرار داد.
حجت الاسلام والمسلمین رجبی اظهار داشت: حضرت هرگاه احساس می کردند فرماندار یا استانداری مطابق با شأن نظام اسلامی حکومت نمی کند، او را برکنار می کرد؛ حتی با کسانی که درمجالس اشراف شرکت می کردند که در آن محرومین مورد تحقیر قرار می گرفتند، مقابله می کرد.
وی بیان کرد: مسئولین کشور ما نیز به تاسی از امیرالمومنین (ع) باید بر عملکرد مدیرانی که منصوب می کنند، نظارت داشته باشند تا اگر خلاف موازین دینی و قانونی عمل کردند یا با نگاه تحقیرآمیز به قشر محروم جامعه نگاه کرده و اشراف را ترجیح دادند، با آنها مقابله کنند.
این استاد حوزه علمیه عنوان کرد: رهبران جامعه دینی باید به گونه ای زندگی کنند که محرومین با دیدن زندگی آنها تسلی خاطر پیدا کنند لذا زندگی امام علی (ع) پایین تر از حد عمومی جامعه بود؛ اینکه مسئولینی در راس کار باشند که نگاه اشرافی بر جامعه داشته باشند، موجب ایجاد یأس بر مردم و نگرانی نسبت به نظام اسلامی می شود که خلاف سیره آن امام بزرگوار است.
حجت الاسلام والمسلمین رجبی با تاکید بر اینکه مسئولین ما باید همانند امام راحل و رهبر انقلاب ساده زیست باشند تا تسلی خاطری برای قشر محروم جامعه باشد، خاطرنشان کرد: گاهی شنیده می شود برخی مسئولین زندگی ها اشرافی یا ثروت هایی دارند که در شأن مسئول جمهوری اسلامی نبوده و با سیره سیاسی و اخلاقی امیرالمومنین (ع) سازگار نیست.
انتهای پیام/
کد مطلب: 438758