گزارش تفتان ما از بحراني ملي به نام مواد مخدر؛
سونامی موادمخدر صنعتی؛ تهدیدی جدي برای خانوادههای ایرانی/ اعتياد ارزش هاي ملي را در معرض آسيب جدي قرار مي دهد
13 خرداد 1396 ساعت 11:41
با گسترش مواد مخدر صنعتی در ایران و به دنبال آن گرایش بانوان و نوجوانان به آن، زنگ خطر مصرف این مواد در کشور به صدا در آمده است و اين مواد صنعتي در حقيقت فریبی است که ذهن انسان را با سرابهای کاذب روبهرو میکند و از هستی به نیستی میکشاند.
به گزارش تفتان ما، اعتیاد به عنوان یک بیماری شایع در جهان مطرح شده است و این بیماری در برخی از کشورها که اعتقادان مذهبی بالاتری دارند این بیماری در سطح پایین تری است و افراد کمتری را به خود دچار ساخته است.
این بیماری سن و سال نمی شناسد و ممکن است هر فردی را با هرسنی دچار خود سازد و در این میان زن ها کمتر به اعتیاد روی می آورند اما با مدرنیزه شدن و گسترش مدرنیسم شدن کشورهای توسعه نیافته، این بیماری در بین زنان نیز شیوع پیدا کرده است.
علی ای حال اعتیاد باعث می شود بدن در برابر بیماریها مقاومت کمتری داشته باشد از این رو مرگ و میر در افراد معتاد به مواد مخدر بیشتر است.
در این میان شاید به جرات بتوان گفت مشکل اصلی اعتیاد این است که فرد معتاد تا حدودی از دنیای واقعی کناره می گیرد و گاها هیچ گونه توجهی به خانواده اش نمی کند و در زمان نیاز به مواد گاهی اوقات حاضر است برای به دست آوردنش دست به هر کاری بزند.
پس با این اوصاف این بیماری را نباید به طور سطحی نگریست و معتاد را فردی بی خطر پنداشت چرا که افراد معتاد گاهی در اثر مصرف مواد پرخاشگر و خطرناک می شود.
* موثرترین عامل پیشگیری از اعتیاد نوجوانان خانواده است
كارشناس اجتماعي و امام جمعه اهل سنت مسجد بلال شهرستان خاش در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بيان اينكه از موثرترین عامل پیشگیری از اعتیاد نوجوانان خانواده است، اظهار كرد: اگر محیط خانواده ها سالم باشد فرزندان آن خانواده می توانند با اعتماد به نفس بیشتری بزرگ شوند و در اینده احساس مسئولیت بیشتری خواهند داشت.
مولوي يونس هاشمزهي گفت: خانواده هایی که در آن طغیان های مکرر روی می دهد عاطفه کودکان با مشکل مواجه می شود و پس خانواده ها باید اطلاعات کافی در این مورد داشته باشند و بدانند که دوران بلوغ علاوه برتغییرات ظاهری فرزندانشان از نظر روحی هم دوران بی قراری هاست.
وي فاصله بین خانواده و فرزندان را عامل انحراف دانست و بیان كرد: چگونگی رابطه بین فرزندان و والدینشان در جلوگیری از کشیده شدن به ورطه اعتیاد مهم است و لذا خانواده هایی که محیطی آرام و گرم را برای فرزندانشان بوجود می آورند کمتر انحرافات اخلاقی در آن دیده می شود.
اين كارشناس اجتماعي اظهار كرد: والدینی که از اعتیاد فرزند خود مطلع می شوند در وجود خود احساس گناه می کنند و به این باور خواهند رسید که حتما در تربیتش کوتاهی کرده است و هر چند این احساس همراه با خشم نیز هست که در این برهه از زمان باید بتوانند بر خشم خود غلبه کنند و برای پیدا کردن یک راه حل درست از مشاور کمک بگیرند.
انتهاي پيام/
کد مطلب: 439292