به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما،یسنا بهمنش، گفت: یکی از مقاصد سیر و سیاحت مردم، حضور در دشت و جنگل است و همه می دانیم که در طبیعت بکر امکان هر اتفاق ناگواری مثل گزیدن و نیش زدن جانوران و حشرات وجود دارد.
وی افزود: توصیه ما این است که از دستکاری سنگ ها و راهپیمایی بدون کفش برای جلوگیری از گزش مار سمی و عقرب خودداری نمایید، همچنین برای پیشگیری از گزش حشرات در محیطهای باز، پیراهن آستین بلند و شلوار بلند به کودکان بپوشانید.
رئیس مرکز اطلاع رسانی سموم سازمان غذا و دارو ادامه داد: در هنگام مارگزیدگی بیمار را آرام کنید و از حرکات بیش از حد او جلوگیری کنید. عضو محل گزیدگی مار را باید بی حرکت و هم سطح یا کمی پایین تر از سطح قلب نگه داشت.
بهمنش گفت: گزش عقرب می تواند منجر به بروز درد شدید در ناحیه گزش شود اما با اینکه علائم تهدیدکننده حیات و حوادث منجر به مرگ به ندرت رخ می دهد، مصدوم را به نزدیکترین مرکز درمانی برای تزریق پادزهر منتقل کنید.
وی بیان کرد: زنبور گزیدگی ممکن است در اثر نیش انواع زنبور مانند زنبور عسل و زنبور سرخ بروز کند، همچنین از دستکاری کندوی زنبور های خصوصاً وحشی خودداری کنید. حمله و گزش دسته جمعی زنبورها می تواند کشنده باشد.
رئیس مرکز اطلاع رسانی سموم سازمان غذا و دارو هشدار داد: نیش زنبور عسل ماده، به کیسه محتوی زهر متصل است و پس از گزش در زخم باقی می ماند بنابراین برداشتن سریع نیش از روی زخم، جهت جلوگیری از ورود بیشتر سم به زخم ضروری است.
وی اضافه کرد: اگر فرد زنبور گزیده مشکل تنفسی داشت و یا تورم شدید و سریع در محل گزش بروز کرد، باید به پزشک مراجعه کند.
بهمنش عنوان کرد: در مارگزیدگی، یک نوار محکم و پهن، چند انگشت بالاتر از محل گزیدگی مار بویژه اگر محل گزیدگی در دست ها یا پاها باشد ببندید. هر 10 تا 15 دقیقه، به مدت یک دقیقه نوار را باز کرده و دوباره ببندید. این کار باید تا زمان آماده شدن پادزهر در بیمارستان ادامه یابد.
وی در ادامه افزود: هر چه سریعتر فرد مار گزیده را به اورژانس بیمارستان منتقل کنید و زمان را با تلاش برای کشتن و یا گرفتن مار از دست ندهید همچنین از سرد کردن عضو مارگزیده با آب سرد یا یخ خودداری کرد.
رئیس مرکز اطلاع رسانی سموم سازمان غذا و دارو ادامه داد: اگر طی 5 تا 7 سال اخیر مصدوم مارگزیده، واکسن کزاز تزریق نکرده است به پزشک اطلاع دهید.
وی گفت: تورم ناشی از گزش عقرب، عموماً محدود به ناحیه گزش است و احساس بی حسی و سوزش در ناحیه گزش برای 4 تا 6 ساعت بوجود می آید و معمولاً پس از 24 ساعت بهبود می یابد.
بهمنش عنوان کرد: اقدامات اولیه در گزشهای معمولی زنبور عبارتند از: محل زنبور گزیدگی را با آب و صابون بشوئید، روی محل زنبور گزیدگی کمپرس سرد یا کیسه محتوی یخ قرار دهید و به طور متوالی هر 15 دقیقه یکبار کیسه یخ را از روی پوست بردارید، از قراردادن مستقیم یخ روی پوست اجتناب نمائید و از گرم کردن موضع بپرهیزید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در مناطقی که حشرات زیادی وجود دارد، بهتر است روی پوست بدن مخصوصاً بدن کودک از کرمهای دور کننده حشرات استفاده نمود. اما باید توجه داشت استفاده دائم از این مواد سبب حساسیت بیشتر میشود.
انتهای پیام/
راه کار اساسی و خیلی ایده آل این بودکه آموزش و پرورش 2 یا 3 سال زودتر دانش آموزان را فارغ التحصیل می نمود یعنی در16 یا 15 سالگی ، سپس امتحان کنکور گرفته می شد آنها که قبول شدند وارد دانشگاهها ی ( مهندسی و پزشکی و ....)می شدند وآنها که قبول نشدن به مدت 2 الی 3 سال وارد دانشگاههای کار و حرفه می شدند و به صورت عملی کار رافرمیگرفتند دختران باگرفتن تسهیلات وارد بازار کار می شدند یا وارد ادارات و شرکتهای هم سو با حرفه ای که یادگرفتند و پسران به خدمت مقدس سربازی راهی می شدند سپس درهمان خدمت هم درهمان راستای حرفه خود برای نظام مقدس خدمت می کردند و بعد از سربازی باگرفتن تسهیلات به بازارکارراهی می شدندیابه شرکتها و اداراتی که مورد نیاز باحرفه آنها هست راهی می شدند. اگربه این گونه عمل می شد برعکس الان دولت به دنبال نیرو می بود نه مردم به دنبال کار دولتی و درپی آن معضل بیکاری که گریبان خانواده ها راگرفته است.
اگراین کار رامی کردند دانشگاه آزاد نیز کاربری آن عوض می شد و به جای آن دانشگاه کار و حرفه به صورت عملی راه اندازی می شد. کارفرهنگی درست نکردن باعث شد تا ضربات اقتصادی بزرگی برپیکره جامعه وارد شود