گزارش تفتان ما از نقره داغ شدن خاشی ها
شهروندان خاشي از صدور قبض های نجومی برق گلایه کردند/ بی مهری دولت به مردم شهرستان خاش
21 تير 1396 ساعت 8:40
شهروندان ساکن در شهرستان خاش از اینکه برایشان قبض نجومی در خصوص مصرف برق صادر شده از نقره داغ شدن و بی مهری های مسئولان در دولت به شدت گلایه کردند.
به گزارش خبرنگار تفتان ما، مردم این شهرستان که از روزهای نخست خردادماه شدت گرما را مشاهده و در ماه مبارک رمضان و سپس در ماه گرم تابستان با گرمی شدید هوا دست و پنجه نرم کرده اند از دولت انتظار داشتند به آنها اندکی رحم داشته باشند.
بر حسب گفته های مسئولان در دولت مردم این شهرستان رای بالایی به دولت روحانی داده اند و شایسته بود به آنها نیز در موضوع کاهش تعرفه ها توجه می شد.
* ما از خیر کاهش تعرفه ها گذشتیم
محمد نبي کرد از شهروندان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما بابت صدور قبض جدید برق از مسئولان و نمایندگان مردم در مجلس بابت تبلیغات شان جهت کاهش تعرفه برق به شدت انتقاد کرد و گفت: ما از خیر این کاهش تعرفه ها گذشتیم برای ما همان تعرفه سابق بهتر هست زیرا از نجومی بودن آن کمتر گلایه داریم.
* دولت شهروندان را نقره داغ كرد
عبدالمنان رحیمیان شهروند ديگر خاشي نيز بیان کرد: مردم خاش هم باید از عنایت های دولت سهم می بردند و جای بسی تاسف و تاثر هست که مردم خاش با تحمل گرمای شدید و دشواری های این موضوع کمتر مود توجه قرار گرفته اند.
وی گفت: در ماه مبارک رمضان و در تیر ماه شدت گرما در خاش کمتر از دیگر نقاط استان نبوده و مصرف بالای برق بخوبی نمایان است زیرا در 24 ساعت از شبانه روز کولرهای گازی و آبی برای کاهش دادن شدت گرما روشن هستند.
وي بیان کرد: افت ولتاژ برق سبب وارد آمدن خسارت به لوازم برقی و بروز مشکل برای مردم نقاط مختلف شهری و روستایی این شهرستان شده است.
* شدت گرما موجب شده لوازم سرمایشی بصورت تمام وقت روشن باشند
احمد ریگی یکی از شهروندان خاش نيز در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار كرد: شدت گرما موجب شده لوازم سرمایشی بصورت تمام وقت روشن باشند.
وی گفت: امسال گرمای هوا در شهرستان خاش بی سابقه بوده و انتظار می رود دولت به این شهرستان نگاه ویژه داشته باشد تا فشار زیادی به مردم محروم و فقیر منطقه وارد نشود.
* گرماي اين شهرستان در چندماه اخير بي سابقه بوده است
عبدالرئوف قلندرزهی نیز شهروند ديگر خاشي گفت: حضور در زمین های کشاورزی و انجام فعالیت های دامداری و کارهای تجاری در خاش امسال به دلیل شدت گرما بسیار دشوار شده به طوری که شاید در چند دهه اخیر بی سابقه باشد.
* صرفه جویی در مصرف برق باید به یک فرهنگ تبدیل شود
مسئول روابط عمومی اداره برق خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار كرد: صرفه جویی در مصرف برق باید به یک فرهنگ تبدیل شود و همه اقشار جامعه خود را در آن سهیم بدانند.
ایرج شهنوازی افزود: ساعت اوج مصرف در تابستان و زمستان متفاوت است و همواره ساعت پرباری یکسان نیست، بنابراین برای کنترل هزینه و کاهش مصرف برق باید درباره این موضوع اطلاعات کامل کسب کنیم.
وی افزود: هنگام غروب پس از اذان مغرب، ساعت پیک معمول کشور بوده، اما در تابستان ساعت پیک تغییر میکند و علت آن نیز این است که نوع تجهیزات برق مصرفی در این فصل از سال تغییر می کند و استفاده از وسایل سرمایشی در طول روز بیشتر احساس می شود.
شهنوازی گفت: پیک مصرف برق در تابستان از ساعت 19 تا 23 و در زمستان از ساعت 18 تا 22 بوده در این ساعات هزینه برق شبکه حدوداً سه برابر محاسبه می شود و در نتیجه نباید از وسایل پرمصرف مانند لباسشویی، اتو، جارو برقی و غیره استفاده کرد چرا که فشار زیادی به شبکه وارد می کند.
وی تاکید کرد: بهتر است از وسایل پر مصرف برق در ساعات کم باری استفاده شود که در آن هزینه برق حدود یک چهارم بهای واقعی محاسبه می شود.
شهنوازی افزود: ساعات کم باری در شبکه سراسری در تابستان از ساعت 23 تا 7 صبح و در زمستان از 22 تا 6 محاسبه می شود.
* امسال کمترین خاموشی های استان مربوط به خاش بوده است
مدیر اداره برق خاش نيز در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بيان اينكه امسال کمترین خاموشی های استان مربوط به خاش بوده است، اظهار كرد: نظام از نیمه دوم پارسال تاکنون برای اجرای پروژه های برق رسانی در این شهرستان افزون بر 227میلیارد ریال هزینه کرده و رضایت مردمی از اهداف ویژه نظا بوده است.
قدرت شهيكي افزود: این میزان اعتبار برای اجرای حدود 90پروژه برق روستایی و اصلاح و پایداری شبکه های برق هزینه شده است.
وی ادامه داد: در نشست اخیر هیات دولت تعرفه برق برای مناطق ایرندگان و روتک خاش به لحاظ شدت زیاد گرما درجه 2 و برای شهر خاش که شرایط مطلوب تری در موضوع گرمای هوا دارد درجه چهار اعلام شده است.
شهيكي بیان کرد: به برکت انقلاب اسلامی در نقاط مختلف این شهرستان نزدیک به پنج هزار کیلومتر شبکه برق رسانی ایجاد شده است.
وی خاطر نشان کرد: برق شهرستان خاش گستره ای معادل 28 هزار کیلومتر مربع، حدود 800 روستا با بیش از سه هزار و 500 کیلومتر شبکه و بیش از 43 هزار مشترک را زیر پوشش دارد.
مدیر اداره برق خاش با بیان اینکه دولت برای حفظ و نگهداری شبکه های برق هزینه های زیادی متحمل می شود، ضرورت مشارکت اقشار جامعه را برای حفظ زیرساختها و نیز صرفه جویی در مصرف را با هدف مقابله با خاموشی ها و پیشگیری از اختلال در مسیرهای خدمت رسانی متذکر شد.
* بسیاری از خاموشی ها در خاش ناشی از سرقت کابل ها و ترانس های برق بوده
فرماندار شهرستان خاش نیز در اين خصوص به خبرنگار تفتان ما گفت: بسیاری از خاموشی ها در خاش ناشی از سرقت کابل ها و ترانس های برق بوده که متاسفانه بر اثر اقدامات نسنجیده برخی افراد سودجو و معتاد به وجود آمده و خسارت های زیادی به دولت و مردم وارد شده است.
محمداکبر چاکرزهی افزود: به عنوان مثال سارقان کابل ها و لوازم برقی یک ترانس برق چند ده میلیونی را پس از سرقت و اوراق کردن آن با قیمتی بسیار ارزان به فروش می رسانند که جبران آن برای دولت هزینه سنگینی دارد.
وی اظهار كرد: با به سرقت رفتن هر دستگاه ترانس و یا کابل برق بسیاری از مکانهای اداری، مساجد، تجاری، منازل، کشاورزی، تاسیسات خدماتی برق و آب و غیره تعطیل و خسارت های زیادی به جامعه وارد می شود.
فرماندار خاش از عموم مردم خواست در حفظ و نگهداری اموال عمومی که متعلق به خودشان است بیش از پیش تلاش و با دستگاههای دست اندرکار همکاری کنند.
وی ادامه داد: شناسایی سارقان و تخریب کنندگان بیت المال (اموال عمومی) تنها با همکاری عامه مردم با دستگاههای دست اندرکار امکان پذیر است و انتظار داریم برای جلوگیری از قطع برق و ارتباطات مخابراتی در شهرها و روستاها علاوه بر فعالیت ماموران انتظامی و شرکت های برق، آبفا و مخابرات؛ مردم به عنوان صاحبان اصلی بیت المال از این اموال حفاظت کنند.
چاكرزهي گفت: شهرستان خاش به سبب قرار گرفتن در محدوده کوه آتشفشان نیمه فعال تفتان از آب و هوای معتدلی برخوردار است و از مناطق خوش آب و هوای سیستان و بلوچستان محسوب می شود اما در یکی 2 سال اخیر گرمای هوا این شهرستان را نیز تحت تاثیر قرارداده است.
* با امضای وزیر نیرو، تعرفه جدید برق در این استان اعمال می شود
مدیر عامل شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان نيز در اين خصوص به يكي از رسانه ها گفت: با امضای وزیر نیرو، تعرفه جدید برق در این استان اعمال می شود.
غلامعلی رخشانی مهر بیان کرد: با اعمال تعرفه جدید مبلغ تخفیف به مشتریان بیشتر می شود و تغییر محسوسی در مبلغ قبض برق مردم رخ خواهد داد.
به گفته وی تعرفه جدید برق سیستان و بلوچستان در خرداد ماه امسال به تصویب هیات وزیران رسیده بود که با ابلاغ امروز وزیر نیرو، این تعرفه به اجرا درآمد.
به موجب این تصمیم تعرفه نوع گرمسیر (1) برای شهرهای چابهار، کنارک، نگور و دشت یاری با دوره زمانی 9 ماهه (اول فروردین تا پایان آذر) و شهرهای ایرانشهر، دلگان، بزمان و سیستان (زابل، زهک، نیمروز، هامون و هیرمند) با دوره زمانی 6 ماهه (اول فروردین تا پایان شهریور) تعیین شد.
همچنین تعرفه نوع گرمسیر (2) شامل شهرهای جالق، سیرگان و ایرندگان با دوره زمانی سه ماهه (اول خرداد تا پایان مرداد)، تعرفه نوع گرمسیر (3) برای شهرهای میرجاوه، روتک، گورین، نصرتآباد، سراوان، سوران و مهرستان با دوره زمانی سه ماهه (اول خرداد تا پایان مرداد)، تعرفه نوع گرمسیر (1) و (3) برای شهرهای نیکشهر، قصرقند، فنوج، بنت و اسپکه با دورههای زمانی 6 ماهه (اول اردیبهشت تا پایان مهر) و سه ماهه (فروردین، آبان و آذر) و شهرهای سرباز و راسک با دورههای زمانی 6 ماهه (اول فروردین تا پایان شهریور) و یک ماهه (مهر) و تعرفه نوع گرمسیر (4) شامل شهرهای زاهدان و خاش با دوره زمانی سه ماهه (اول خرداد تا پایان مرداد) تعیین شد.
انتهای پیام/
کد مطلب: 440014