مولوي يونس هاشمزهي در گفت و گو با خبرنگار
تفتان ما اظهار كرد: از متون دینی به دست می آید كه خداوند انسان را جهت عمران و آبادی جهان آفریده است و مسئولیت خلافت فی الارض به دوش او گذاشته تا عدالت اجتماعی را روی زمین پیاده کند و این مهم محقق نمی شود مگر با تلاش و کوشش دو پیکره اصلی جامعه یعنی زن و مرد که پا به پای هم در رشد و تعالی اجتماع پیرامونی خود نقش ایفا کنند.
وي با بيان اينكه مهمترين مسئله زن و مرد جامعه امروز دوري از اختلاط و بي بند و باري است، تصريح كرد: نبايد زن و مرد به جای این که عدالت و مساوات را برقرار كنند منجر به فتنه، فساد و تباهی شوند و در قرون متمادی قبل از اسلام و بعد از آن در ملل غیر مسلمان نسبت به زن افراط و تفریط ظلم و تعدی زیادی شده است و تنها دین مبین اسلام این آیین ناب آسمانی است.
مولوي هاشمزهي گفت: دين مبين اسلام با آموزه های خود هر یک از مرد و زن را مقام ویژه خود را داده و امور مختص به هر یکی از آنها را به خودشان واگذار كرده است.
وي با اشاره به مسائل عصركنوني در خصوص بي بند و باري، افزود: متاسفانه در عصر حاضر گاهاً شاهد هستیم بعضی از کسانی که دم از حقوق بشر مي زنند با ادعای اینکه زن در اسلام از حقوقش محروم مانده و میخواهند بی بند و باری را با نام آزادی در جهان حکم فرما شود.
امام جمعه اهل سنت مسجد بلال شهرستان خاش خاطرنشان كرد: برخي ها در جهان امروز مي خواهند زن را از مقام والای عفت و پاکدامنی به بازار بی عفتی واز عزت و شرافت ستر و حجاب او را لخت و عریان در آورند در این خصوص نیاز است که مقام والای زن به او نشان داده شود و دلیل ستر و حجاب به او گفته شود تا که او شخصیت خویش را بشناسد و متوجه باشد که شکارچیان عفت به بهانه های مختلف میخواهند گوهر ناب وجودی اش را به تاراج ببرند.
وي با بيان اينكه حجاب شرعی به معنای پوشاندن بدن در ادیان و اقوام پیش از اسلام وجود داشته است، تصريح كرد: در آیات بسیاری در قرآن و احادیث در وجود و اهمیت آن آمده که ایجاد امنیت روانی اخلاقی و حفظ سلامت جامعه از حکمتهای حجاب است.
مولوي هاشمزهي بيان كرد: حجاب در لغت به معناي؛ پرده، رادع، مانع و سد حائل بین دو چيز است (کل ستر مطلوبک عن عینک فهو حجاب ) هر چیزی که بین تو و بین آنچه دوست داری حائل شود، آن حجاب است.
وي خاطرنشان كرد: حجاب به معني حائل و پرده به کار رفته است مانند: آیه که خداوند به رسول خدا امر میکند که به زنان و دخترانت و زنان مومن بگو هنگامی که مردان نامحرم از آنها چیزی از وسایل زندگی را (بعنوان عاریت) از آنان میخواهند از پشت پرده بخواهند چرا که این کار برای پاکی دلهای شما و آنها بهتر است.
مولوي هاشمزهي با بيان اينكه حجاب به معناي حائل و ستر معنوی و نوری آمده است، ادامه داد: شایسته هیچ انسانی نیست که خدا با او سخن گوید، مگر از راه وحی یا از پشت حجاب، یا رسولی میفرستد و بفرمان او آنچه را بخواهد وحی میکند؛ چرا که او بلندمقام و حکیم است.
وي با بيان اينكه آیات و روایات بیشماری پیرامون حجاب آمده است، گفت: مانند ایه سوره احزاب (ای پیامبر، به زنان و دخترانت و نیز به زنان مومنین بگو خود را بپوشانند تا شناخته نشوند و مورد اذیت قرار نگیرند و خداوند بخشنده مهربان است).
مولوي هاشمزهي با بيان اينكه حجاب پوششی است که مردان و زنان در مواجهه با نامحرم به آن توصیه شدهاند، افزود: حجاب اسلامی، دستیابی به تزکیهی نفس، طهارت، عفت و پاکدامنی است و مردان و زنان توصیه به آن شده اند.( ای رسول خدا به مردان مؤمن بگو تا چشمها از نگاه ناروا بپوشند و فروج و اندامشان را محفوظ دارند، که این بر پاکیزگی جسم و جان ایشان اصلح است.)
وي با اشاره به اقسام مختلف حجاب، بيان كرد: حجاب زبانی و گفتاری( زنها نازک و نرم با مردان سخن نگویید؛ مبادا آن که دلش بیمار (هوا و هوس) است به طمع افتد) حجاب رفتاری زنان در مقابل نامحرم است كه به زنان دستور داده شده است به گونهای راه نروند که با نشان دادن زینتهای خود باعث جلب توجه نامحرم شوند.
وي با بيان اينكه حجاب اسلامی پوشش و حریم قائل شدن در معاشرت زنان با مردان است، افزود: حجاب و پوشش یک حاجب و مانع در مقابل افراد نامحرم است که قصد نفوذ و تصرف در حریم دیگران را دارند.
مولوي هاشمزهي بيان كرد: مهمترین و اساسیترین حجاب حجاب درونی و باطنی است که فرد را در مواجهه با گناه و فساد مصون میدارد و اساساً این حجاب اساس دیگر حجابها، از جمله حجاب و پوشش ظاهری است؛ زیرا افکار و عقاید انسان شکل دهندهی رفتارهای اوست.
وي با بيان اينكه عفاف بدون رعایت پوشش ظاهری نیز قابل تصور نیست، اظهار كرد: پوشش ظاهری از مهم ترین نشانههای عفاف است مهم ترین دست آورد حجاب عفاف، سالم ماندن از طمع ديگران همانطور که در آیات و روایات آمده است چادر به سر كردن و پوشاندن بدن از دید نامحرم موجب مي شود تا بينندگان بفهمند كه اين زن، مسلمان و مؤمن و پاك است و ملعبه دست هوسرانان نیست.
انتهاي پيام/