افزایش پرداختی از جیب مردم در حوزه دارو/ افزایش گردش مالی دارو از 5700 میلیارد به 15 هزار میلیارد تومان/ واگذاری تولید 15 داروی خاص به شرکت آقای رئیس

25 تير 1396 ساعت 15:20

قائم‌مقام مدیرعامل سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت گفت: بر اساس آمارنامه ارائه شده از طرف سازمان غذا و دارو میزان پرداختی از جیب مردم افزایش داشته است که این موضوع با فرمایشات مقام معظم رهبری که گفته بودند میزان قدرمطلق پرداختی از جیب مردم باید کاهش پیدا کند مطابقت ندارد.


به گزارش سرویس بهداشت و سلامت تفتان ما،محسن جلواتی قائم‌مقام مدیرعامل سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت در نشست خبری که با موضوع بررسی سوء جریانات بازار دارویی کشور برگزار شد، اظهار داشت: قبل از اجرای طرح تحول سلامت بر اساس آمارنامه سازمان غذا و دارو 5700 میلیارد تومان گردش مالی بازار دارویی کشور بوده است که 2400 میلیارد تومان از آن توسط بیمه‌ها و 3300 میلیارد دیگر توسط مردم پرداخت می‌شده است. 
وی افزود: سازمان غذا و دارو تا سال 93 این آمار را اعلام کرده است که بر اساس آن 12 هزار میلیارد تومان گردش مالی این بازار دارویی اعلام شده است که مکمل‌ها و شیر خشک در این آمارنامه محاسبه نشده‌اند.
قائم‌مقام مدیرعامل سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت افزود: دلیل حذف مکمل‌‌ها و شیر خشک از این آمارنامه این بود که آنها می‌خواستند آمار واردات را کاهش دهند که اگر این مبلغ نیز به سایر اقلام دارویی اضافه شود این هزینه به 15 هزار میلیارد افزایش پیدا می‌کند هر چند بخشی از این افزایش هزینه‌ها به دلیل افزایش نرخ ارز است. 
جلواتی تصریح کرد: در سال 93 این هزینه‌ها افزایش دو برابری داشته است و با یک مقایسه ساده می‌توان دید که در سال 91، 38.5 میلیارد عدد خدمات دارویی ارائه شده است که هزینه آن 5700 میلیارد تومان بوده در حالی که بر اساس آمارنامه ارائه شده از طرف سازمان غذا و دارو در این مدت 32 میلیارد عدد خدمت با هزینه 15 هزار میلیارد تومان ارائه شده است که می‌توان به راحتی نتیجه گرفت که میزان پرداختی از جیب مردم نیز افزایش داشته است که این موضوع با فرمایشات مقام معظم رهبری که گفته بودند میزان قدرمطلق پرداختی از جیب مردم باید کاهش پیدا کند مطابقت ندارد. 
جلواتی تصریح کرد: در دولت قبل نیز یارانه دارویی وجود داشت و دولت برای اینکه به بیماران صدمه وارد نشود با افزایش یارانه سعی کرد پرداختی از جیب مردم را کاهش دهد. 
قائم‌مقام مدیرعامل دیده‌بان شفافیت با اشاره به موضوع واردات دارو، گفت: برخی از شرکت‌ها داروهایی را وارد کشور کرده‌اند و با هزینه‌ای بالغ بر 16 برابر داروهای ژنریک تولید داخل می‌فروشند و سازمان غذا و دارو نیز اعلام کرد که هدف از این کار ورود تکنولوژی به کشور بوده است اما در حال حاضر می‌بینیم که هیچ تکنولوژی به کشور وارد نشده است بلکه این موضوع باعث ضعیف شدن تولید داخل و هدررفت منابع و همچنین پول مردم شده است. 
وی ادامه داد: همچنین به بهانه صادر کردن دارو عنوان برند ژنریک را به آن اضافه کرده‌اند به طور مثال با اضافه کردن یک حرف به اول اسم یک دارو آن را با قیمت سه برابری به مردم می‌فروشند در حالی که این دارو از لحاظ کیفیتی هیچ تفاوتی با داروی قبلی نداشته است. 
جلواتی تصریح کرد: دارویی که نوع داخلی آن در کشور وجود دارد را با ضریب متوسط 16.5 برابر قیمت‌گذاری می‌کنند که این موضوع نوع سوداگری در بازار دارویی محسوب می‌شود. 
قائم‌مقام مدیرعامل دیده‌بان شفافیت در پایان، گفت: همسر و دختر آقای دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در دوره‌ای به عنوان اعضای یکی از شرکت‌های دارویی خاص فعالیت می‌کردند که از زمانی که خود ایشان از عضویت هیأت مدیره این شرکت کنار رفته دختر وی به عنوان بازرس شرکت ابقاء شده است و تولید 15 داروی خاص به این شرکت واگذار شده است. 
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 440150

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/440150/افزایش-پرداختی-جیب-مردم-حوزه-دارو-گردش-مالی-5700-میلیارد-15-هزار-تومان-واگذاری-تولید-داروی-خاص-شرکت-آقای-رئیس

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir