نماینده مردم شهرستان خاش در مجلس شوراي اسلامي:
زير ساخت هاي گردشگري در استان سيستان و بلوچستان فراهم نيست/ بخش مركزي خاش قطب گردشگري و تفريحي منطقه است
5 مرداد 1396 ساعت 15:13
نماینده مردم خاش، میرجاوه، کورین و نصرت آباد در مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از اینکه زیرساختهای گردشگری در منطقه فراهم نیست، گفت: نگاه عملگرا و توسعه محور به مبحث گردشگری در منطقه خاش و شهرهای سیستان و بلوچستان سبب ارتقای شاخص های خدمات و تقویت امید در زندگی مردم منطقه می شود.
به گزارش خبرنگار سرويس فرهنگی تفتان ما، علی کرد در همایش نقش بوم گردی در توسعه اقتصادی بخش مرکزی خاش، اظهار کرد: مظلوم بودن صنعت مهم گردشگری در منطقه سرشار از ظرفیت و پتانسیل خاش و استان سیستان و بلوچستان به خوبی قابل لمس می باشد که بصورت واضح می بینیم جاذبه های فراوان طبیعی و تاریخی و آداب و رسوم قدیمی و فرهنگ غنی مردم رو به فراموشی است.
کرد با بيان اينكه مقوله گردشگري با اشتغال رابطه مستقيمي دارد، تصريح كرد: در صورت توجه به ظرفیتها و شاخص های خدمت شکوفایی اقتصاد خاش در مبحث تقویت صنعت گردشگری دست یافتنی است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با طرح ابراز گلایه مندی خود از عملکرد مقامات میراث فرهنگی کشور و عدم نگاه مطلوب آنان به آثار پرشمار تاریخی و طبیعی خاش، افزود: بنده در کتاب گردشگری خاش به مباحث مهم توسعه ای و زیرساختی این موضوع پرداخته ام که جا دارد نگاهی نو به این صنعت مهم شکل بگیرد.
وی ادامه داد: عملکرد مقامات میراث فرهنگی کشور در موضوع توجه نکردن به ظرفیت های گردشگری خاش و منطقه ایرندگان و ارتباط نگرفتن با مقامات محلی خاش جای سئوال دارد و باید به گردشگری و صنایع دستی خاش اهمیت داده شود.
نائب رئیس فراکسیون تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی گفت: گردشگری در خاش بسیار مظلوم واقع شده است لذا من در موضوع انتخاب وزیر و مسئول میراث فرهنگی کشور از حق مردم منطقه خاش و برنامه ریزی نکردن دولت در مبحث گردشگری نمی گذرم و باید اطلس تفتان تهیه و به زیرساخت های بوم گردی و فرهنگ و تاریخ غنی ایرندگان و خاش و سنگان و حاشیه تفتان توجه شود.
وی انجام زیرساخت و برنامه داشتن برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری پشتکوه، مورپیش، تمندان" مهد فرهنگ و تمدن" سنگان "گلستان"، بیرک،سیاه بند، چاهک تفتان، پنج انگشت، کلهر، پیرگل، اسماعیل آباد، ایرندگان و غیره را دارای اهمیت خواند.
کرد ادامه داد: ظرفیت های بوم شناختی و طبیعت گردی خاش، تفتان، ایرندگان، نوک آباد، ترشاب، سنگان، کولکوه، چاه سالار، گوهرکوه، کارواندر، کوه سفید و غیره ارزشمند بوده و جا دارد که از توان روستائیان و دهیاران در رونق صنعت گردشگری بهره گرفته شود.
* صنعت گردشگری، بوم گردی و اکوتوریسم در مباحث توسعه ای و رونق اقتصادی نقشی ارزشمند دارد
شمسی دهمرده جانشین معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: صنعت گردشگری، بوم گردی و اکوتوریسم در مباحث توسعه ای و رونق اقتصادی نقشی ارزشمند دارد و علاوه بر پیشگیری از مهاجرت روستائیان به شهر در حفظ و ترویج فرهنگ و هویت فردی و اجتماعی موثر است.
وی با بيان اينكه اهمیت دادن به مباحث صنایع دستی و بهره گرفتن از ظرفیت بانوان بسيار مهم است، تصريح كرد: هم اینک مجوز برای ایجاد چهار واحد بوم گردی در خاش صادر شده که در بخش مرکزی خاش و نوک آباد در حال اجرا هستند.
دهمرده خاطرنشان كرد: بايد سرویس های بهداشتی و مراکز عرضه و فروش محصولات و اسکان گردشگران در جاده هاي استان سيستان و بلوچستان راه اندازي و اين استان هرچه بهتر و بيشتر به تمام مردم كشور معرفي شود.
* بوم گردی ظرفیت بسيار خوبي در جهت رونق دادن به مباحث اقتصادی دارد
امام جمعه موقت و رئیس اداره تبلیغات اسلامی خاش نیز گفت: بوم گردی ظرفیت ارزشمندی در جهت رونق دادن به مباحث گردشگری و اقتصادی عاملی تاثیرگذار است.
حجت الاسلام اکبر نیری خاطرنشان كرد: استان سيستان و بلوچستان ظرفيت و پتانسيل بسيار خوبي در صنعت گردشگري دارد كه بايد اين استعداد بالقوه به بالفعل تبديل شود و از حرف ها از شعار خارج و به صورت عملي انجام و قابل لمس باشد.
* به بخش گردشگری استان بايد توجه ویژه ای شود
مجتبی شجاعی بخشدار مرکزی خاش هم با بيان اینکه به بخش گردشگری استان بايد توجه ویژه ای شود، گفت: علیرغم نگاه ویژه به مبحث گردشگری و رونق این صنعت در نقاط شهری و روستایی جاذبه های منحصربفرد تاریخی و طبیعی در منطقه نیازمند توجه و سرمایهگذاری هستند.
وي بیان کرد: راه اندازی اینترنت در روستاها و مناطق بکر گردشگری و محیط های بوم گردی در روستاها نقش مهمی در رونق اقتصادی منطقه خواهد داشت.
بخشدار مرکزی خاش با مهم برشمردن تعامل دولت و مجلس و سایر قوا در کشور، اظهار كرد: وحدت و تعامل اقشار جامعه فرصتی ارزشمند برای خدمت رسانی و عاملی مهم برای کاهش دادن مشکلات و آسیب های اجتماعی است.
انتهای پیام/
کد مطلب: 440385